John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Arkiv för May 2010

- Sida 1 av 2

Viva Vacation

av John Alv82

Hej hej hemskt mycket hej!

Första dagen utav sommar semestern 2010 är här. Två veckor går nog fort så det gäller att njuta. Solen har svikit lite idag men nu mot eftermiddagen så är det helt okay.

Som någon kanske hört så blev jag tagen på bargärning efter träningen i torsdags och det var tid för Svensexa, såhär 2 månader efter bröllopet….bra timeing boys!

Det var Kim Olsen, Gerzic och ett gäng som ville vara roliga och hade kokat ihop lite bus. Vi åkte upp till Stockholm där det var en fotbollsturnering som Brolin hade anordnat med en massa så kallade kändisar. Bland annat så var Tomas Hanzon, Dr.Alban, Hyselius, Niklas Skoog, Hasse Eskilsson, Johan Arneng, Limpar, Thomas Bodström, Mattias Hugosson och Mattias Svensson och en massa andra med i turneringen. Den största stjärnan som var där var Fille Nyängen som givetvis höll en microfon i handen och snackade hål i huvudet på folken….men men han gör ju bara sitt jobb.

Jag och Nordin skulle delta och vi fick spela med ”Tjejlaget”. Jag stod i mål iklädd kjol och hatt.
Vi kom försent till den första matchen och missade första kvarten och då stod det redan 4-0 så den torskade vi…Men sen så kryssade vi mot Niklas Skoog och hans idioter sen så krossade vi Hasse Eskilssons gäng med 6-2-
Vi missade semifinalen med en hårsmån och hade inte vi fastnat i Stockholms trafiken så hade vi nog vunnit hela skiten  😉
Istället så vann Brolins gäng där Jeppe Blomqvist och Limpar lirade….Så bästa laget vann inte men så är det ibland i fotboll….Ungefär som när Inter slog Barcalona i Champions League…..typ     😉

Men vi var glada för det och kvällen fortsatte sen med god mat och dryck, mycket trevligt. Tack för uppvaktningen killar………not     😉

Idag så blir det en trevlig kväll där jag ska se vad Örebro City har att erbjuda, kanske en bio eller en god stek på en uteservering kanske…..som sagt det är ju fortfarande semester.

Dagens Ps.
Nu lagom  inför VM så har Brassarnas keeper Julio Cesar gått ut och sågat VM bollen Jubilani. Det gör han med all rätt eftersom att den är en mardröm för alla målvakter men en dröm för utespelarna.
Cesar säger i en intervju ”- Den är förfärlig, helt förskräcklig.Den påminner om en plastboll, man kan köpa på en supermarket”, säger Julio Cesar till footballitalia.com.
Målvaktsvärlden kan bara hålla med en gode Cesar, VM är inte långt bora….riktigt roligt!

Tack för i vår!

av John Alv82

Vad kan vara bättre än att avsluta vårsäsongen med en seger mot Peking och en videoblogg signerad J.Alvbåge (även kallad Stanley Kubrick efter denna filmen).       😉


Mycket nöje gott folk !
 

Det sista vi gör under våren

av John Alv82

och det är också den viktigast uppgiften som vi har kvar!

Vi ska göra vårt bästa för att slå ut Norrköping ur Svenska cupen och avancera vidare men vi vet att det inte blir en lätt match. Svenska Cupen är alltid lurig och jag har varit med om att åka ut i mot division 2 lag bland annat så allt kan verkligen hända. Norrköping toppar Superettan just nu och jag tror att dom i dags läget är ett bättre lag än vad Trelleborg är som vi senast spelade i mot.

Nya Parken i Norrköping har jag faktiskt aldrig spelat på….inte ens den gamla har jag lira på så det blir mycket intressant i morgon.
Vi fick besök utav ett tiotal Kubaner på dagens träning med bengaler och en stor banderoll där det stod ”krossa Peking” på. Vi ska göra vårt allt för att infria det önskemålet men vi behöver ert stöd i morgon också för som sagt………det kommer att bli tufft. 

Vi förbereder oss som för vilken annan borta match som helst. Vi har dagrum i Norrköping och en lättare träning på matcharenan på förmiddagen. Vi hoppas att vi ska kunna gå lång i år och första hindret på vägen mot guldet och Europa är Norrköping(det lät kanske som att jag tar ut segern i förskott och så är inte fallet….fan vi kommer att få slita som djur för segern, det är en sak somär säker) .    

Dagens Ps. Smarta lösningar är det att låna ut spelare under uppehållet. Per Johansson till Forward och Erik Nilsson till Ljungskile. Fan jag är också sugen på att lira boll…..ingen som behöver ett såll under sommaren?   😉

 

OCH….filmen LES ARBITRES om domarnas jobb under EM2008, den vill jag se….! Filmen finns idag på dvd i Schweiz men när eller om den släpps i Sverige är idag oklart, tyvärr…Jag vill se nu.

Grill och Champions League final

av John Alv82

Idag så kunde jag inte låta bli att tända grillen under min lediga lördag. Oj oj oj så trevligt det var. Det kan liksom aldrig gå fel…

Jag sitter och avnjuter finalen utav Champions League och det är en bra final. Givetvis hög kalité och Bayern Munchen är inte så dåliga men Inter är så solida och stabila så det är sjukt. Vilket lag, vilken köttmur och skulle något mot förmodan rinna igenom dom 10 utespelarna så står Julio Cesar längst bak och plockar de mesta.

Milito just nu två mål och helt fantastisk. Glenn Strömberg är helt lyrisk bara Milito är i närheten utav bollen. Sneijder är enligt mig helt fantastisk, bara det att han träffar mål på varje frispark är bra gjort.

Några saker jag reflekterat över är Chivos ”Peter Cech hjälm” som han låter bli att knäppa runt hakan. Han ser ut som dom där coola kidsen i andra klass som inte knäpper sin cykelhjälm bara för att det är töntigt med cykelhjälm.
Sen undrar jag vad Bayern gör med sina hörnsparkar, inte en ända har varit bra. Dom slarvar bort varenda hörna….jag hade blivit tokig.

Tillbaka till den fantastiska Milito, jag har nu sett den mannen göra många mål under året och nästan vid varje tillfälle som han gjort mål så ser det ut som om han ska börja gråta. Det ser ut som om han förösker pressa ut tårarna men dom kommer liksom inte….Visst är den säkert en emotionell stund att göra mål i en Champions League final men herregud…tårar kommer väl av sig själv man behöver inte pressa ut dom.   🙂

——————————————

Länk här till min Lördags krönika där jag listar några trevliga händelser ifrån våren Du som köpte papperstidningen idag kan se att Rubrik sättarna på Sportbladet suger fett!  Johan Alvbåge, herregud vem fan är det ?   Krönikan här

—————————————–

Argentina och England är kanske dom värsta rivalerna när det gäller VM slutspel. Efter VM 1998 så hatar lagen varandra rätt så saftigt. Messi har gått ut och ströt lite extra salt i såren inför årets VM slutspel, han har kommenterat dom Engelska pojkarnas behandling utav sina damer. Rätt skön kommentar när Messi först bjuder in Ashley Coles ex Sheryl till VM i SydAfrika och säger att ”vi Argentinare vet hur man behandlar kvinnor” och han ska också ha sagt att ”vi i Argentina är VMs snyggaste lag”.  😉

—————————————–

Och där så är finalen slut och Mourinho har gjort det igen…!   2-0 till Inter, grande Inter!  Materazzi blev inbytt i slutet också, vackert iallfall en italienare på planen  😉

Zanettis ansiktsuttryck när han lufte pokalen sa så mycket, vilken känsla jag rös i hela kroppen! oj oj oj

 

The heat is on

av John Alv82



Just det sommarvärmen är här – The heat is on!

Visst är det härligt men helt förberedd är jag inte. Vad hände med våren? Sommaren kom direkt känns det som. Men jag klagar inte, absolut inte visst är det skönt men att träna ute på Behrn Arena är HOT just nu kan jag säga. Det är ju så att temperaturen stiger med några extra grader när det är varmt. Konstgräset höjer temperaturen med säkert 10 grader så när det är 20 grader varmt ute så har vi över fotbollsplanen typ 30 grader och min kropp är inte helt inställd på den värmen än…puhh!

Flera Allsvenska lag har redan åkt ut Svenska Cupen. Det är absolut inte lätt att tampas med dessa Superettanlag som många har ställts mot. HBK åkte på däng i Ängelholm och Djurgården åkte ut mot Ljungskile. Blåvitt överlevde mot Väsby och MFF klarade sig med ett nödrop mot Syrianska. Så vi är väl förberedda på en mycket tuff match på tisdag i nästa vecka mot Norrköping.

En man som verkar vara sig lik efter alla dessa år är Diego Armando Maradona. Min absoluta idol sen barnsben är en levande legend och just nu så är han förbundskapten för Argentina, som ni vet…
Diego körde över en kameramans ben häromdagen då han var på väg att presentera Argentinas slutliga VM trupp. Hur sjuk är han egentligen….haha.
Argentina, det är sjukt att dom är lite utav underdogs i VM. Tack vare Maradonas lite konstiga coaching och resultat i kvalet så är dom inga favoriter, detta trots att dom har den sjukaste offensiva uppställningen i hela VM med Higuain, Milito, Tevez och en viss Leo Messi ! 
Jag hoppas att dom lyckas och går långt men uttalanden som att han ska spela med fyra mittbackar i backlinjen låter skumt men jag hoppas att han vet vad han gör annars så blir han hängd denne Maradona. Bara det att Zanetti och Cambiasso inte ens är med i truppen är sjukt men som sagt….Maradona vet nog vad han sysslar med…eller gör han!  
Det ska bli sjukt kul att följa Argentina i VM i alla fall. 

En stabil avslutning på den Allsvenska våren

av John Alv82

Vilken härlig måndagskväll det blev.
Solen kom fram och det blev en vacker och varm afton och över 7000 pers hade vandrat till Behrn Arena för att se på fotboll. Vad underbart att vi kunde avsluta denna Allsvenska våren med 3 poäng inför vår hemmapublik. Vi spelade en publikfriande första halvlek och det märktes eftersom att jublet ifrån publiken var helt underbar vid några tillfällen.
Vi gjorde mål på två fasta situationer igår och det är bra statistik. Astvalds hörna letade sig till Porokaras krulliga kaluffs via Anttonens skalle, vackert. Sen gjorde Wowoah ett fint frisparksmål från 35 meter, men hade inte Bedoya gjort en bra löpning och stört målvakten så hade den bollen aldrig gått in.
Gårdagens absoluta decibel-höjdpunkt(när publiken var som allra högljudd)  var när Almebäck tog en löpning på 70 meter och blev fint framspelad utav Robin Staaf, tyvärr så fick Iron Mike inte kröna den löpningen med ett mål….Men det var härligt att se och det var bara en utav alla chanser vi skapade.

Men annars så ska vi inte dra för stora växlar efter gårdagens match, vi vinner och det är starkt men TFF var svaga och vi höll inte alltid ett så högt tempo som vi borde kunna göra. Jag var lite förvånad hur svaga TFF var, för dom har flera mycket duktiga spelare framförallt offensivt men det kändes som att dom inte trodde fullt ut på det dom gjorde.

Vi lyckades helt enkelt att vinna ett så kallat beställningsjobb och det är inte alltid det lättaste att göra. Men vi lyckades att plocka hem 3 nya poäng på hemmaplan och vi kan nu går på Allsvensk semester som 3a. Rätt så skönt….

Vi får inte glömma att vi har en riktigt tuff Cup match kvar innan vi har total vila. Peking borta blir tufft men en rätt så kul match såhär på förhand.

Dagens Ps. Gårdagens domare Martin Hansson anser jag var riktigt bra igår. Rättvis och han var inte sådär äckligt petig, han lät spelet flyta på bra och blåste inte sönder matchen. Stabil insats, så det ska vara. Jag var lite hård i min kritik till domarkåren igår på min blogg och jag står fast i kritiken att dom inte varit bra under våren, men Hansson visade igår tycker jag varför han är den bästa vi har.

In i kaklet!

av John Alv82

En mulen måndag och match hemma mot Trelleborg……usch och blä säger kanske någon….!

Vi i ÖSK säger ”helt underbart, nu kör vi”.
Vi behöver stöd ifrån publiken idag och vi hoppas att ni släpar er ner till Behrn för att sjunga och heja på oss.

TFF är ett bättre lag än vad tabellen visar. Offensivt så har laget flera farliga spelare som vi får se upp med. Dom har bra skyttar och passningspelare i Drugge och Magnus Andersson på mitten samt snabba och målafariga forwards i Sjöhage och Pode. Vi måste upp i 110% annars så kommer vi att få betala dyrt!

Alla till Behrns , in i kaklet gubbar!

Till Sist:
Gårdagens upplösning i Serie-A och i La Liga var ögongodis. Det är alltid lika kul att se lag fira och sjunga Campione Campione!  Gåshud ….

Daniel Mendez utvisning var ett skämt!  Han tyglar ju sig och gör inget dumt, att domarna inte har bättre känsla är horribelt att se. Domarkåren 2010 sjunker lägre för varje omgång utav Allsvenskan…..Vi borde hyra in polska domare snart……billiga i drift och säkerligen bättre….

På 6.4 sek så sjorde KFF mål och dom hade inte ens avsparken….Det kallar jag en bra start!

AGF Århus i danska ligan med halva danska landslagets mittfält i laget, Jacob Poulsen och Martin Jörgensen åkte igår ur den danska ligan!  Snacka om käftsmäll för staden Århus, danmarks näst största.

D.I.O – R.I.P

En lugn och fin helg

av John Alv82

Redan Söndag och helgen är snart över. Uppladdningen inför den sista Allsvenska matchen innan uppehållet går fint och dagens träning var rätt så småtrevlig. Det är stor skillnad när det duggregnar under träningarna, genast så blir Behrn Arena betydligt enklare att rulla boll på. Man slipper dom jobbiga småstudsarna när planen är våt och det underlättar helt klart att spela fotboll när planen är som den var under dagens träning.

Det var rätt så komiskt senast vi spelade hemma mot Djurgården då brandkåren hade varit snälla och ställt upp med att vattna planen. Men redan 5 minuter in i matchen så var planen snustorr bara för att solen stod på och torkade upp vattnet. Är det sol och varmt ute så behöver man vattna efter uppvärmningen och i paus för att få ut något resultat utav bevattningen på Behrns.

Morgondagens tuffa match mot TFF så löser kanske naturen problemet utav sig själv. Lite regn vore underbart att få, vi får se hur det blir med det. En sak är säker och det är att matchen mot Trelleborg är extremt viktig.

Det spelas många viktiga matcher denna helgen….La Liga och Serie-A blir mycket spännande att följa!
Jag hoppas på Roma även om jag tror på Inter och Barca lär hålla undan för Real men allt kan hända…

Mållöst på Gamla Ullevi

av John Alv82

Man kan säga att vi började matchen bra och styrde spelet i starten utav matchen men att Blåvitt åt sig in i matchen och hade hand om den andra delen utav den första halvleken. Men i den andra halvleken så hade Blåvitt hand om spelet men vi krigade oss in och visade styrka då det var vi som styrde spelet under den sista kvarten.
Där visade vi styrka och prov på att vi har krafter och visst var flera utav våra spelare trötta men när man såg dom ansträngda minerna på Blåvittspelarna så kändes det helt klart som att vi hade kunnat avgöra matchen om vi hade spelat i 5 minuter till…
Men det gjorde vi inte, det fick räcka med 94 minuter och matchen slutade (kanske rättvist) med 0-0.

Tyvärr så var ett samtalsämne både innan och efter matchen planen. Visst den var inte bra, den var mycket dålig men dom där 1000kvm gräs som hade lappat ihop planen var fint utlagt framför båda målen så jag hade i allafall en mjuk matta att landa på. Det är lite trist att dom slarvat så med gräsplanen eftersom att Gamla Ullevi som arena är helt fantastisk. Fansen utnyttjar akustiken på ett fantastiskt sätt och Änglarna har två stora hejaklacker på arenan och stämningen var igen härlig när man möter Blåvitt. Kubanerna var dom helt fantastiska och tog upp kampen mot Änglarna på ett underbart sät och det är helt enkelt sån stämning man vill ha på varje match.

Jag läste Henrik Brändhs krönika i morse i NA och han vill ha konstgrästvång i Allsvenskan och där är han lite för het på gröten anser jag. Förbundet och alla klubbar med naturgräs har nog lärt sig en läxa i år så att dom inte gör om samma misstag dom kommande åren och helt enkelt tänker om när det gäller skötseln utav sina planer. Naturgräser får absolut inte dö ut även om jag numera är en konstgräs älskare.

Vi ska in i skiten

av John Alv82

Det kommer att bli en dålig plan, det kommer kanske att bli regn, det kommer då att bli vått, lerigt och helt enkelt ett krig!

Det är andra förutsättningar än sol och en jämn konstgräsmatta. Det gäller för oss att gilla läget och ta på oss det berömda blåstället och gå ut och kriga. Blåvitts spel går ut på att till 100% i alla väder gå ut och kriga. Vi försöker att göra det men först och främst spela och rulla bollen. Men matchen mot Blåvitt kommer det inte att gå och spela som vi försöker göra hemma på Behrn Arena. På Gamla Ullevi så är det bara en sak som gäller, krig. Sparka bollen så långt bort i från eget mål som möjligt och kriga….kriga!

En helt underbar utmaning väntar oss. Blåvitt ligger lite längre ner i tabellen än oss men det spelar ingen roll. Blåvitt är bra, mycket bra och dom har många mycket duktiga fotbollspelare. Den kanske allra bästa är dock skadad, Tobias Hysén vilket är bra för oss men för den sakens skull så har dom flera andra mycket duktiga spelare. En personlig favorit är Robin Söder som är en sjukt lovande och redan duktig spelare, han får vi verkligen se upp med.
Sebastian Ericsson är avstängd men det spelar ingen roll för då kommer säkert Gustav Svensson in som kanske än ännu bättre än Sebastian. Blåvitt är kvalité och på Gamla Ullevi oavsett gräsmatta eller regn så är Blåvitt otroligt svårslagna.

Vi förväntar oss en svår match, troligtvis vårens tuffaste hittills. Allt kan hända och det gäller att vara skärpt i 95 minuter och gå in i skiten och kämpa, in i skiten ska vi – Annars så blir vi uppätna!

 



ALLT KAN HÄNDA!

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB