John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

En stabil avslutning på den Allsvenska våren

av John Alv82

Vilken härlig måndagskväll det blev.
Solen kom fram och det blev en vacker och varm afton och över 7000 pers hade vandrat till Behrn Arena för att se på fotboll. Vad underbart att vi kunde avsluta denna Allsvenska våren med 3 poäng inför vår hemmapublik. Vi spelade en publikfriande första halvlek och det märktes eftersom att jublet ifrån publiken var helt underbar vid några tillfällen.
Vi gjorde mål på två fasta situationer igår och det är bra statistik. Astvalds hörna letade sig till Porokaras krulliga kaluffs via Anttonens skalle, vackert. Sen gjorde Wowoah ett fint frisparksmål från 35 meter, men hade inte Bedoya gjort en bra löpning och stört målvakten så hade den bollen aldrig gått in.
Gårdagens absoluta decibel-höjdpunkt(när publiken var som allra högljudd)  var när Almebäck tog en löpning på 70 meter och blev fint framspelad utav Robin Staaf, tyvärr så fick Iron Mike inte kröna den löpningen med ett mål….Men det var härligt att se och det var bara en utav alla chanser vi skapade.

Men annars så ska vi inte dra för stora växlar efter gårdagens match, vi vinner och det är starkt men TFF var svaga och vi höll inte alltid ett så högt tempo som vi borde kunna göra. Jag var lite förvånad hur svaga TFF var, för dom har flera mycket duktiga spelare framförallt offensivt men det kändes som att dom inte trodde fullt ut på det dom gjorde.

Vi lyckades helt enkelt att vinna ett så kallat beställningsjobb och det är inte alltid det lättaste att göra. Men vi lyckades att plocka hem 3 nya poäng på hemmaplan och vi kan nu går på Allsvensk semester som 3a. Rätt så skönt….

Vi får inte glömma att vi har en riktigt tuff Cup match kvar innan vi har total vila. Peking borta blir tufft men en rätt så kul match såhär på förhand.

Dagens Ps. Gårdagens domare Martin Hansson anser jag var riktigt bra igår. Rättvis och han var inte sådär äckligt petig, han lät spelet flyta på bra och blåste inte sönder matchen. Stabil insats, så det ska vara. Jag var lite hård i min kritik till domarkåren igår på min blogg och jag står fast i kritiken att dom inte varit bra under våren, men Hansson visade igår tycker jag varför han är den bästa vi har.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB