John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

En stark seger

av John Alv82

Det var en vacker söndags eftermiddag, solen tittade fram lagom till avspark och över 8600 personer hade hittat till Behrn arena. För motståndet stod ett starkt Djurgården och förutsättningarna var enkla, det gällde att vinna matchen helt enkelt.
Det är inte det allra enklaste att gå ut och vinna på beställning. Vi visste att det krävs en seger för att haka på toppen och för att glida lite lite ifrån dom som ligger bakom oss.

Vi lyckades att vinna med 1-0 men vi fick kämpa för dom tre poängen. Trots en sprudlande första halvlek med en bra spel och många, många chanser så lyckades vi inte få in boll uslingen. Det talades mycket om Kim Olsens ”jättemiss” efter den första halvleken men ingen har nämnt att det faktiskt var en bra räddning utav Djurgårdens målvakt.

Den andra halvleken började med att vi igen höll i taktpinnen men efter vårat lite turliga mål så kom Djurgården in i matchen och det blev lite onödigt spännande mot slutet.
Men 1-0 stod sig ända tills domaren blåste av matchen och 3 poäng var i hamn, så skönt !

Dagen Ps.
# Chelsea tog guldet i Premier League efter 103 gjorda mål på en säsong, rätt okay!
# Sven-Gunnar Larsson fyller idag 70 år , Grattis säger jag till legendernas legend.
# På torsdag så är det en ny match och USA tar ut sin VM-trupp, Heja Bedoya säger jag!
# Aj, det var längesen jag hade en lårkaka. Det känns!
# Igår c.a 8600 pers på läktaren, bra. Men för något år sen när DIF kom på besök så var det över 10.000, var är alla?
# Jonas Henricsson i Häcken gjorde mål efter 8 sek (!) igår, ett tangerat rekord för Allsvenskan men inte särskilt överraskande. Jonas är Jonas, gubben i lådan helt enkelt.
# Oj, livet börjar bli rätt segt utan körkort…