John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Arkiv för June 2010

- Sida 1 av 2

Ålands bloggen #2.5

av John Alv82

Vi förlorade mot IFK Mariehamn med 2-0. Resultatet speglar verkligheten….det vill säga att vi var inte bra idag.

Vad kan det bero på då?   Finns mycket att säga på den frågan men det låter bara dumt om man skyller på olika orsaker.

Ska man se det positivt så var det ett rejält ”wakeup call” inför fredagens cup match. Vi är inte så heta just nu som man kunde se på matchen, så vi behöver resa oss rejält i kvalité inför cup fighten.

Vi jobbade inte tillsammans idag kan man väl säga, vi löpe en och en och inte alla tillsammans. Det var och såg ringrostigt ut, personligen så sög det rejält i benen dom svarade inte på min hjärnas befallningar…var seg helt enkelt. Trist men fan vi ska och måste resa oss ….

Positivt var också det att Åland igen har visat upp sig på sin vackraste sida. Solen har varit uppe på himlen och det är riktigt vackert här.
Jag får inte glömma att nämna dom sköna och sommarglada Kubanerna som hade rest till Åland. Det var ett glatt gäng som stöttade oss trots en bäsk förlust…Solen skiner alltid på ÖSK  😉

20100629061.JPG

Bild ovan: Vacker vy över matcharenan…

20100629062.JPG

bild ovan: Urban Juneholm gör Wikström stridsklar…ser skönt ut  😉

Ålands bloggen #2

av John Alv82

Oj här sitter jag och bloggar på matchdagen, ajaj men jag hoppas det är tillåtet….Det har ju diskuterats förr liksom.

Vi ska som bekant spela match ikväll kl19.00 eller 18.00 svensk tid och det är såklart IFK Mariehamn som vi ska upp i mot. Ett lag som tyvärr har inlett den finska ligan dåligt och halkar efter en del i den finska ligan efter 10 omgångar. Men dom har haft stora problem med skader och flera spelare är på gång tillbaka och sen så har dom tydligen två heta provspelare på besök.
Det kommer helt enkelt att bli en bra värdemätare just nu inför Cupmatchen på fredag mot Jönköping Södra.

Vi fick startelvan just och den ser ut som följande. ( Jag fick berätta. Gör givetvis inte det annars och eftersom att bevakningen här ifrån till folket hemma i Örebro är skral så bjuder jag på den idag )

John / Sammy – Wiken – Ironmike – Anton / Gerzan – Nobbe – Badoya / Roni – Paulinho – Mackan.

V kommer att lufta dom flesta idag, men bollen é runt och gräset vackert grönt här så allt kan hända.

————————————————–

Vad händer annars i världen då?

Jo igår eftermiddag så besökte vi MarieBad ett nytt och väldigt fint badhus där vi var på relaxavdelningen och tittade på Holland – Slavakien.
Det var bubbelpool och bastu som gällde men även en del vattenrutschbana blev det.
Det hela utvcklade sig till en ren tävling där allt blev på blodigt allvar, vattenrutschbana är inte på lek, det gäller att vara snabb  😉
Segrare i ÖSK Waterslide-championships blev den inhemska åkaren Tommy WaterBoy Wirtanen på tiden 10.43. På andra plats kom John Torpedo Alvbåge på tiden 11.34…..Vem som kom trea är inte intressant så vi saknar uppgifter. Men dagens stoppkloss blev Marcus Pråmen Astvald som gled ner på tiden 13.55….inte så snabbt i dessa sammanhang där millisekunder gäller!

———————————————-

Brassarna imponerade stort i gårdagens match mot Chile. Chile var väldigt bra och lämnar turneringen med högt huvud i och med att dom just nu säkerligen vunnit många nya fans där ute i världen. Man kunde höra P.Guaras jubel igenom hotellkorridoren i går afton då brassarna fick hål på chilenarna…Det var någon som jublade onormalt högt och jag gissar på att det var vår egen sambalirare.

———————————————

Ikväll så spelar Spanien mot Portugal ojojoj vilken match det ser ut att kunna bli!
Mina tips i dagens matcher blir- Paraguay – Japan 2-3    Spanien – Portugal  1-1 (Spanien vinner i förlängning).

——————————————–

Ibland så är det ingen idé att tala runt olika problem,  rakarör är ibland skönt att höra på även om det kan svida. En person som vet hur man går rakt på sak är Roy Keane den fd.United slaktaren – Läs Här! Vad han säger om det Engelska landslaget…

——————————————–

 

Vi hörs av gott folk!
20100628058.JPG
bilden är på MarieBad ett ställe som rekommenderas att besöka om du har skutan på väg mot Åland. Ni kan se rutschkanan skymta vid sidan utav byggnaden, oj där gick det fort  😉

Ålands bloggen #1

av John Alv82

TJENA!  Vi befiner oss just nu på Åland och lever livet.

Vi har idag tränat på Mariehamns hemmaplan och det var en fantastisk gräsmatta som vi fick träna på, helt magisk. Vi njöt och glömde fort Behrn Arenas konstgräs.

 

Eftermiddagen var det tid för frivilliga aktiviteter, några åkte på en fisketur, några på sightsing, några åkte ut på havet för vattensporter där jag var inkluderad, bilder kan ni se nedan ifrån dagen…Tagna med min Vivaz Pro, vackert   😉

 

Vi hörs av!

 

 

 

Bild Nedan: Vi ser ÖSK grabbarna vänta på att VikingLine-båten ska kasta loss och seglla mot Åland!

20100627045.JPG

 

Bild nedan: Killarna väntar på att få åka ut på havet för lite vatten aktiviteter…Alla fick inte plats och alla vågade inte, men vi som åkte med skulle få en fantastisk dag ute på det blå, underbart!   20100628047.JPG

 

Bild nedan: Beachboy Bedoya kan det där med vatten och snabba båtar eftersom att han är uppvuxen i Florida. Men även Americanen Ale kunde uppskatta en härlig dag på Östersjön…

20100628052.JPG

 

 

bild nedan: Tommy Wirtanen kungen av Åland dominerade på ”vattenringen”.Man kan väl säga som så att ”alla känner apan”här på Åland och denne apa är Tommy, han är stekhet här mister Wirtanen, eller Sir Wirtanen som han kallas här.20100628053.JPG

 

 

Bild nedan: Här ser ni Tommy och Gerzic offra sina fotbollskarriären för ett gott skratt, skämt o sido vi hade flytvästar så allt var säkert. Detta var bra träning och god förberedelse inför morgondagens match. Inga problem….20100628056.JPG

Mot Åland gossar!

av John Alv82

Nu ska vi ut och resa. Den svart-vita ÖSK bussen ska till Åland(sen färja sista biten såklart), denna Ö som ligger mitt i mellan Sverige och Finland som är Finsk men där man talar Svenska….eller finlandsvenska. Det känns som att dom hamnat lite mitt i mellan liksom.

Det är givetvis vår tränar duo som står bakom resan i och med att dom är ifrån Finland och vill lära och så mycket finsk kultur som möjligt. 
Det ska bli riktigt roligt att komma iväg lite med gänget och få ett litet mini-träningsäger tillsammans. Vi ska träna och ligga i inför kommande cupfight nästa helg(JSödra), vi ska tränings spela mot Mariehamn(ett lag i den finska ligan). Personligen så tycker jag att det ska bli helt underbart att få träna och spela på naturgräs ett litet tag. För Behrn arenas gräs är minst sagt inte så bra just nu och den värman som är över planen där hemma i Örebro är onaturligt varm….puhh!
Men nu slipper vi alltså det ett tag, gott gott.

Tommy Wirtanen är som bekant född och uppvuxen på Åland och så mycket som han har talat om denna förbaskade ön, så ska det nu bli riktigt kul att se den i verkligheten. Är Åland så fantastiskt som Wirtanen har målat upp bilden för oss, det återstår att se  😉
Vi är borta ifrån söndag till onsdag, jag ska försöka att uppdatera bloggen under resans gång, vi får se om internet förbindelse har kommit till Åland än.

———————————————————–

Jag satt och slösurfade lite och kom in på en artikel i Sportexpressen ang. Andreas Johanssons flytt till Odense och hans ”nej” till Djurgården. Då log jag för mig själv när jag läste följande citat ifrån Sportchefen Stefan Alvén ”Historiskt sett är Odense inget etablerat topplag, som tillhör toppen varje år. Och man vet inte hur länge man är med i de där europeiska cuperna heller”.
-”Hahahaha” säger jag åt det uttalandet ifrån mister Alvén.
Där ser man hur lite kunskap det finns i Sverige om den danska fotbollen. Odense är en sjukt bra klubb som varje år fajtas om medaljerna i Danmark vare sig det är liga eller cup medaljer. Det är en klubb med många bra spelare i och en klubb som kan betala riktigt feta danska löner. För inte hade väl den före dettta Manchester United duon Eric Djemba-Djemba eller keeper Roy Carroll valt att spela i Odense om dom inte såg en sportslig och ekonomisk chans. Jag kan i alla fall förstå Andreas val.

———————————————————-

Snart så bär det av mot Åland och givetvis så spelar England mot Tyskland samtidigt som vi ska sitta i en buss. Vilken jäkla tajming ! Fyyyyy….det får bli reprisen sent i kväll man får se och lyssna direkt på radiosporten, eller försöka streama via internet på bussen men det kommer väl att haka sig som vanligt. -Perkäälää vitto  😉

AlandImage_01_PHOTOGRAPHER_Peter_Karlsson_web.jpg
Såhär tar man sig fram på Åland….
aland-drap.gif

 

 

Ciao ciao Italia!

av John Alv82

Italia, Italia, Italia !  Ni åkte ut ur gruppspelet Italia….!
Vem trodde det innan VM, vem?!

Jag minns när VM lottades och Lippi njöt och sa i någon intervju att gruppen såg minst sagt bra ut….
Se nu är Italien ute och Lippi kommer att få stå till svars för sin laguttagning och för allt. Men han kommer ändå att bli ihåg kommen för Vm guldet 2006 men vilket fiasko detta är….helt osannolikt.

Jag fick en känsla när jag såg på Slovakien – Italien att ”herregud så dåligt detta ser ut”. Men det är ju fanimej Vm jag tittar på och det ska vara världens bästa spelare som vi ser men ajajaj det var så dålig kvalité. Det var passningar som var slarviga, det var mottagningar som var horribla och det var till synes enkla avslut som var dåliga. Plus att försvarspelet i Italien var helt sjukt dåligt som Slovakiens 3-1 mål som kom direkt efter ett inkast(!).
Cannavaro var VMs bästa spelare under 2006 och jag älskar Italien i grund och botten men nu i detta VM så har han nog varit sämst….Jag är ledsen men jag tror fan det….Chiellini räddade Cannavaro vid flera tillfällen idag och det är inte mer än rätt att dom nu är ute för dom var för dåliga Cannavaros Italia.

Jag är riktigt besviken på Italienarna för jag gillar dom … Men tänker jag efter så är det killarna som Buffon, Totti, Luca Toni, Cassano och Gattuso jag gillar mest men ingen förutom Gattuso var delaktig idag. Som sagt Lippi har satt sig själv och sitt lag i denna sits nu för med facit i hand så är det till största delen Lippis fel att det det blev fiasko för Italien.

——————————————–

En sak som man inte tänker på är det att Nya Zeeland, blåbärsnationen som skrapade ihop sitt lag med några få proffs och resten amatörer kan vandra ut ur VM med raka ryggar. Blåbären åkte tyvärr ut men dom åker ut helt obesegrade med 3 stycken oavgjorda matcher. För mig så är dom redan vinnarna i detta VM  !

——————————————–

Det var för övrigt helt underbart att se och lyssna på Marcus Birro i TV4 studion efter Italien matchen, vilket hjärta och vilket snack. Han visste inte vart han skulle ta vägen i tv soffan….istället för att bryta ihop så höll han sig i schack och började på ett skönt sätt att ”flumma runt”. Riktigt kul att se!

——————————————–

I kväll så ska Danmarks öde avgöras mot Japan. Jag tror inte att Danmark förlorar men jag är tror tyvärr för Danskarnas del att det blir ett oavgjort resultat…..1-1 tippar jag. Det betyder att Danmark i så fall åker ut.
Än är inte matchen igång så allt kan hända, det har vi redan fått se prov på så det ska bli spännande att se på matchen.

——————————————– 

Bäst just nu i VM : USAs kämpa glöd!  Ojojoj dom kan gå långt nu….

——————————————–

Sämst under hela VM : Det är alla filmningar, det måste vara något slags världrekord för filmningar i detta VM. Domarna går på varenda en också, heeeelt sjukt!  Senast i raden var Slovakiens målvakt Mucha som jag inte kan skydda trots att han är målvakt som jag, han lipade som en lite flicka under i stort sett hela matchen och det gick hem…..tyvärr….Gör man det en gång så kanske okay men tre, fyra gånger då är det bara för mycket och detta var bara några utav VMs alla värdelösa filningar.
-Han som fick Kaka utvisad ifrån Elfenbenskusten borde FIFA stänga av i efterhand !

 

 

Dagen då ÖSK och GAIS trivdes tillsammans

av John Alv82

Jag som är målvakt i ÖSK har något gemensamt med GAIS lagkapten Fredrik Lundgren….vad är det tro?

Jo, vi har samma moderklubb, Torslanda IK. Vi är båda uppväxta på Torslanda Vallen och idag så spelar vi båda i Allsvenskan.

Så innan våran semester så frågade jag om ledigt för att för första gången på 10 år besöka min moderklubb och besöka fotbollskolan.

Det var riktigt kul att se alla barnen och ungdomarna sparka och springa och ha lika roligt som jag och Fredrik hade under vår tid i Torslanda IK. Många härliga minnen vaknade till liv när jag vandrade runt på (för mig)historisk mark…

Jag gick miste om två träningar med ÖSK idag men vann så mycket annat….
tik1.jpg
tik2.jpgtik4.jpgtik5.jpg
foto: Josef Blazenin  se mer på www.torslandaik.se

Jag älskar Nya Zeeland

av John Alv82

VM rullar på dag efter dag och våra träningar lika så.
Det är fotboll, fotboll och åter fotboll just nu helt enkelt. 
VM i Sydafrika har hittills varit svårt att tippa, många skrällar har vi fått se och den största hittills enligt mig är Nya Zeelands poäng mot Italien. Jag njöt när jag såg den matchen för jag värderar inte överstegsfinter och klackar när jag ser på fotboll jag värderar hjärta och fight allra högst och det visade Nya Zeeland upp. Det var härligt att se dom växa ju längre matchen led och deras ilska över De Rossis filmning och glädjen över deras egna mål…..
Det fanns så många guldklimpar under matchen som jag njöt utav. Det var hjärta i närkamper och i löpdueller ja hela tiden, tänk om stor nationerna som Frankrike eller Italien kunde visa lika mycket hjärta……då hade dom varit långt borta ifrån kris-snacket.

Träningarna med ÖSK rullar på och vi är just nu inne i en tuff period med mycket träning och förberedelser, lite segt är det då att personligen gå runt med en hårt tejpad fot men det släpper nog snart i foten så att jag kan gå för 100% igen….
Jag har faktiskt fått ledigt i morgon tisdag för att åka ner till Göteborg och min moderklubb Torslanda IK. Det kan låta konstigt att man får ledigt på det viset men jag ska delta på Torslanda IKs fotbollskola tillsammans med GAIS lagkapten Fredrik Lundgren som också han har Torslanda IK som moderklubb.
Det är säkert första gången på 9 eller 10 år som jag besöker Torslanda IK och det ska bli kul att se alla ungdomarna springa runt i samma miljöer som jag själv fostrades i.
Jag var inne på Torslanda IKs hemsida och kunde se att några Örebroare redan besköt Torslanda IKs fotbollskola, det var Kristin Hammarstöm och Liza Dahlqvist som var där i förra veckan inför deras landskamp….där ser man…..skriv upp det i era anteckningsblock ni på intresseklubben   😉

 

Vi vann mitt under bröllopet och vm

av John Alv82

Mitt i VM fotbollen så spelade vi idag vår första match sen uppehållet. Vi åkte till Västerås för att spela mot Gefle. På neutral plan helt enkelt, vad det beror på är osäkert men visst var det trevligt att se Västerås för en gång skull.
Vi spelade på den rätt så nybyggda Swedbank Park(tror jag den hette). Arenan i sig var rätt så fin men dom hade lagt den absolut billigaste konsgräs varianten man kan tillverka. Den var hård och man fastnade med dobbarna i gräset, inte behagligt för fotlederna. Jag fick befara detta då jag mitt i den första halvleken fick ett för snabbt stopp och fick ont i en led i foten, jag fick utgå i paus pga smärtan i foten.

Vi mötte som bekant Urban Hammar och Pelle Ohlssons gäng och det var inte mycket spel dom bjöd upp till idag. Det var långa utsparkar ifrån målvakten mot Hasse Berggren sen vare det att hoppas på det bästa som gällde för Gefle.
Vi där i mot hade kommandot ifrån första minut till den sista skulle man kunna säga utan att vara för oödmjuk. Alla våra tre provspelare Denis, Astrit och Kameruanen lirade och dom var utan att överdriva väldigt bra. Det var faktiskt ett tag sen jag sett tre så intressanta provspelare i Örebro…….

Astrit gjorde också ett fint mål då han visade sitt dödliga tillslag efter en hörna, där han dunkade in bollen ifrån 16 meter drygt…vackert.

Jag har svårt att uttala mig om den andra halvleken då jag satt i omklädningsrummet och höll foten i högläge men vi fick in en till boll och segrade med stabila 2-0. Paulinho Guara satte 2-0 då han kom ensam med keepern. Det var tydligen ett kliniskt avslut som han gjorde den härliga brassen.
Speakern presenterade faktiskt Paulinho på lineupen som ”Brassen” Paulinho Guara, det var lite komiskt…

Roligt var att den tappra publiken som var där och trotsade bröllop och vm fotboll på tvn var rätt så tystlåten under den första tiden utav matchen, men ju vackrare vi spelade och ju längre matchen led så började mer och mer Västeråsare att heja på ösk….tillslut så kunde man höra ”heja ÖSK” ifrån undgomarna på läktarna.
Det är kul tycker jag när vi får fans tack vare att vi spelar en attracktiv fotboll !
Även arrangörerna kom fram efter matchen och berömde oss och dom kunde förstå varför vi låg i toppen utav Allsvenskan eftersom att vi spelar så här trevlig fotboll och visst är det kul att höra sånt ifrån folk utanför Örebros gränser.

 

Vi hörs av got folk…

VM tankar

av John Alv82

#   Chile var helt underbara att se. Mitt nya favoritlag.

#   André Pops gör så att SVT krossar TV4 i tv-kampen.

#   Enyeama i Nigeria är fantastisk, hans såkallade miss på Greklands 2-1 mål är mest bollens fel.

#   Higuain får det att se så löjligt enkelt ut att göra mål.

#   VMs top 3 målvakter hittills enligt mig nr1: Enyeama-Nigeria nr2: Benaglio-Schweiz nr3: Muslera-Uruguay

#   SydAfrikas målvakt Khune har världshistoriens absolut bästa igångsättningar. Hans utsparkar är sjuka.

#    Mexicos Marquez på mittfältet är sjukt stabil.

#    Hernandez mål mot Frankrike var ju sjuk offisde….jag hade blivit skogstokig.

#    Frankrikes tränare Domenech såg ut att börja gråta på presskonferensen efter Mexico matchen…

#    Snart tid för en ny match för Tyskland…Känns som lekstuga igen…nu väntar Serbien.

#    Jag tycker lite synd om Lagerbäck, han har fanimej otur.

#    Jag tror Benzema sitter någonstans i världen och småmyser.

#    Martin Hansson fick i alla fall en gratis resa till SydAfrika.

#    Jag saknar faktiskt Ronaldinho.

 

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB