John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Ciao ciao Italia!

av John Alv82

Italia, Italia, Italia !  Ni åkte ut ur gruppspelet Italia….!
Vem trodde det innan VM, vem?!

Jag minns när VM lottades och Lippi njöt och sa i någon intervju att gruppen såg minst sagt bra ut….
Se nu är Italien ute och Lippi kommer att få stå till svars för sin laguttagning och för allt. Men han kommer ändå att bli ihåg kommen för Vm guldet 2006 men vilket fiasko detta är….helt osannolikt.

Jag fick en känsla när jag såg på Slovakien – Italien att ”herregud så dåligt detta ser ut”. Men det är ju fanimej Vm jag tittar på och det ska vara världens bästa spelare som vi ser men ajajaj det var så dålig kvalité. Det var passningar som var slarviga, det var mottagningar som var horribla och det var till synes enkla avslut som var dåliga. Plus att försvarspelet i Italien var helt sjukt dåligt som Slovakiens 3-1 mål som kom direkt efter ett inkast(!).
Cannavaro var VMs bästa spelare under 2006 och jag älskar Italien i grund och botten men nu i detta VM så har han nog varit sämst….Jag är ledsen men jag tror fan det….Chiellini räddade Cannavaro vid flera tillfällen idag och det är inte mer än rätt att dom nu är ute för dom var för dåliga Cannavaros Italia.

Jag är riktigt besviken på Italienarna för jag gillar dom … Men tänker jag efter så är det killarna som Buffon, Totti, Luca Toni, Cassano och Gattuso jag gillar mest men ingen förutom Gattuso var delaktig idag. Som sagt Lippi har satt sig själv och sitt lag i denna sits nu för med facit i hand så är det till största delen Lippis fel att det det blev fiasko för Italien.

——————————————–

En sak som man inte tänker på är det att Nya Zeeland, blåbärsnationen som skrapade ihop sitt lag med några få proffs och resten amatörer kan vandra ut ur VM med raka ryggar. Blåbären åkte tyvärr ut men dom åker ut helt obesegrade med 3 stycken oavgjorda matcher. För mig så är dom redan vinnarna i detta VM  !

——————————————–

Det var för övrigt helt underbart att se och lyssna på Marcus Birro i TV4 studion efter Italien matchen, vilket hjärta och vilket snack. Han visste inte vart han skulle ta vägen i tv soffan….istället för att bryta ihop så höll han sig i schack och började på ett skönt sätt att ”flumma runt”. Riktigt kul att se!

——————————————–

I kväll så ska Danmarks öde avgöras mot Japan. Jag tror inte att Danmark förlorar men jag är tror tyvärr för Danskarnas del att det blir ett oavgjort resultat…..1-1 tippar jag. Det betyder att Danmark i så fall åker ut.
Än är inte matchen igång så allt kan hända, det har vi redan fått se prov på så det ska bli spännande att se på matchen.

——————————————– 

Bäst just nu i VM : USAs kämpa glöd!  Ojojoj dom kan gå långt nu….

——————————————–

Sämst under hela VM : Det är alla filmningar, det måste vara något slags världrekord för filmningar i detta VM. Domarna går på varenda en också, heeeelt sjukt!  Senast i raden var Slovakiens målvakt Mucha som jag inte kan skydda trots att han är målvakt som jag, han lipade som en lite flicka under i stort sett hela matchen och det gick hem…..tyvärr….Gör man det en gång så kanske okay men tre, fyra gånger då är det bara för mycket och detta var bara några utav VMs alla värdelösa filningar.
-Han som fick Kaka utvisad ifrån Elfenbenskusten borde FIFA stänga av i efterhand !

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB