John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Mot Åland gossar!

av John Alv82

Nu ska vi ut och resa. Den svart-vita ÖSK bussen ska till Åland(sen färja sista biten såklart), denna Ö som ligger mitt i mellan Sverige och Finland som är Finsk men där man talar Svenska….eller finlandsvenska. Det känns som att dom hamnat lite mitt i mellan liksom.

Det är givetvis vår tränar duo som står bakom resan i och med att dom är ifrån Finland och vill lära och så mycket finsk kultur som möjligt. 
Det ska bli riktigt roligt att komma iväg lite med gänget och få ett litet mini-träningsäger tillsammans. Vi ska träna och ligga i inför kommande cupfight nästa helg(JSödra), vi ska tränings spela mot Mariehamn(ett lag i den finska ligan). Personligen så tycker jag att det ska bli helt underbart att få träna och spela på naturgräs ett litet tag. För Behrn arenas gräs är minst sagt inte så bra just nu och den värman som är över planen där hemma i Örebro är onaturligt varm….puhh!
Men nu slipper vi alltså det ett tag, gott gott.

Tommy Wirtanen är som bekant född och uppvuxen på Åland och så mycket som han har talat om denna förbaskade ön, så ska det nu bli riktigt kul att se den i verkligheten. Är Åland så fantastiskt som Wirtanen har målat upp bilden för oss, det återstår att se  😉
Vi är borta ifrån söndag till onsdag, jag ska försöka att uppdatera bloggen under resans gång, vi får se om internet förbindelse har kommit till Åland än.

———————————————————–

Jag satt och slösurfade lite och kom in på en artikel i Sportexpressen ang. Andreas Johanssons flytt till Odense och hans ”nej” till Djurgården. Då log jag för mig själv när jag läste följande citat ifrån Sportchefen Stefan Alvén ”Historiskt sett är Odense inget etablerat topplag, som tillhör toppen varje år. Och man vet inte hur länge man är med i de där europeiska cuperna heller”.
-”Hahahaha” säger jag åt det uttalandet ifrån mister Alvén.
Där ser man hur lite kunskap det finns i Sverige om den danska fotbollen. Odense är en sjukt bra klubb som varje år fajtas om medaljerna i Danmark vare sig det är liga eller cup medaljer. Det är en klubb med många bra spelare i och en klubb som kan betala riktigt feta danska löner. För inte hade väl den före dettta Manchester United duon Eric Djemba-Djemba eller keeper Roy Carroll valt att spela i Odense om dom inte såg en sportslig och ekonomisk chans. Jag kan i alla fall förstå Andreas val.

———————————————————-

Snart så bär det av mot Åland och givetvis så spelar England mot Tyskland samtidigt som vi ska sitta i en buss. Vilken jäkla tajming ! Fyyyyy….det får bli reprisen sent i kväll man får se och lyssna direkt på radiosporten, eller försöka streama via internet på bussen men det kommer väl att haka sig som vanligt. -Perkäälää vitto  😉

AlandImage_01_PHOTOGRAPHER_Peter_Karlsson_web.jpg
Såhär tar man sig fram på Åland….
aland-drap.gif

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB