John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Vi vann mitt under bröllopet och vm

av John Alv82

Mitt i VM fotbollen så spelade vi idag vår första match sen uppehållet. Vi åkte till Västerås för att spela mot Gefle. På neutral plan helt enkelt, vad det beror på är osäkert men visst var det trevligt att se Västerås för en gång skull.
Vi spelade på den rätt så nybyggda Swedbank Park(tror jag den hette). Arenan i sig var rätt så fin men dom hade lagt den absolut billigaste konsgräs varianten man kan tillverka. Den var hård och man fastnade med dobbarna i gräset, inte behagligt för fotlederna. Jag fick befara detta då jag mitt i den första halvleken fick ett för snabbt stopp och fick ont i en led i foten, jag fick utgå i paus pga smärtan i foten.

Vi mötte som bekant Urban Hammar och Pelle Ohlssons gäng och det var inte mycket spel dom bjöd upp till idag. Det var långa utsparkar ifrån målvakten mot Hasse Berggren sen vare det att hoppas på det bästa som gällde för Gefle.
Vi där i mot hade kommandot ifrån första minut till den sista skulle man kunna säga utan att vara för oödmjuk. Alla våra tre provspelare Denis, Astrit och Kameruanen lirade och dom var utan att överdriva väldigt bra. Det var faktiskt ett tag sen jag sett tre så intressanta provspelare i Örebro…….

Astrit gjorde också ett fint mål då han visade sitt dödliga tillslag efter en hörna, där han dunkade in bollen ifrån 16 meter drygt…vackert.

Jag har svårt att uttala mig om den andra halvleken då jag satt i omklädningsrummet och höll foten i högläge men vi fick in en till boll och segrade med stabila 2-0. Paulinho Guara satte 2-0 då han kom ensam med keepern. Det var tydligen ett kliniskt avslut som han gjorde den härliga brassen.
Speakern presenterade faktiskt Paulinho på lineupen som ”Brassen” Paulinho Guara, det var lite komiskt…

Roligt var att den tappra publiken som var där och trotsade bröllop och vm fotboll på tvn var rätt så tystlåten under den första tiden utav matchen, men ju vackrare vi spelade och ju längre matchen led så började mer och mer Västeråsare att heja på ösk….tillslut så kunde man höra ”heja ÖSK” ifrån undgomarna på läktarna.
Det är kul tycker jag när vi får fans tack vare att vi spelar en attracktiv fotboll !
Även arrangörerna kom fram efter matchen och berömde oss och dom kunde förstå varför vi låg i toppen utav Allsvenskan eftersom att vi spelar så här trevlig fotboll och visst är det kul att höra sånt ifrån folk utanför Örebros gränser.

 

Vi hörs av got folk…

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB