John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

VM blogg #1

av John Alv82

Då är VM igång och premiär dagen blev väl helt okay men utan den där ”wow-faktorn”….

SydAfrika mot Mexico var rolig att se eftersom att det var premiärmatchen och så speciell för alla inblandade….VMs första match och SydAfrikas första osv osv.
Men någon sprudlande fotbollsmatch var det väl inte men just pga att den var så viktig så var det roligt att se den. Varje tackling, varje passning kändes och visst var det en mycket speciell fotbollsmatch.

Kouné SydAfrikas keeper som jag gillar skarpt gjorde en mycket bra match och höll laget inne i matchen, för Mexico var väl igentligen det bästa laget men det gäller att göra fler mål än motståndaren för att vinna och det lyckades inte Mexarna med….

Om någon minns Mexicos första chans då dom sköt in ett lågt inlägg och Kouné stoppade inlägget med det blev en retur ut som sköts utanför så grymtade flera ovetande människor i tv och radio att det var en miss utav Kouné men i själva verket så var det en mycket bra räddning….hade han inte stoppat bollbanan där så hade det blivit mål….Så gör som jag sen, sänk volymen så slipper du huvudverk ifrån Vovozuelorna(eller hur dom stavas) och du slipper höra kommentatorerna  😉

Min enda tanke om Mexico var….vem fan stod i målet? Jag vill se Ochoa i Mexicos mål, kolla in denna Youtube video så förstår du varför!

Studiosnacket då?  Jo, både  SVT och TV4 var helt okay….Som kvällens matcher, bra men inte fantastiskta.
Efter första dagen så anser jag att det blir ett fett kryss, alltså oavgjort i tv-kampen mellan SVT och TV4.

SVT var bra tack vare Foppa i studion, det var lite små intressant att lyssna på honom, så tack vare honom och André Popps så undviker SVT att hamna i underläge mot TV4……Popps är bra, han går hem i min tv ruta helt enkelt.

Jag måste bara kommentera den alltid lika sköna Jesper Hussfeldt som varit inne på Facebook och skojat, men han har helt rätt i sina Facebook inlägg som är skrivna med mycket komik men ändå träffsäkra. Som detta citat ifrån Facebook ”Sverige är ett fotbolls-u-land. I Danmark sitter Laudrup, Schmeichel och Elkjaer. I Italien sitter Paolo Rossi, Vialli och Bergomi. I England sitter Waddle, Lineker och co. I Sverige sitter Hanna Marklund. Möcke bra. Kvoteramera.se.”
Det citatet är helt klockrent och jag kan bara hålla med….jag har inget imot kvinnor(tvärt om) men denna könskvotering (som är känslig att nämna i Sverige) går till överdrift till viss mån i SVT studion.

Men kvällens andra match mellan Uruguay och Frankrike?
Jo….Det blev oavgjort där också, men 0-0 och det jag tar med mig ifrån matchen är Uruguays keepers insats. Lazio keepern Muslera är en skön profil och han lyste det om på ett skönt sätt ikväll. Världens just nu kanske bästa mlvakt Lloris såg lite nervös ut men kom igång och var lika stabil som vanligt. Dessa två killar hade tyvärr inte så mycket att stå i……Uruguay försökte med Forlan men inget hände. Fransmännen började med Henry och Malouda på bänken och att Henry börjar men kommer in det kan jag köpa men Malouda som är i sjuk form borde spela från start….
Frankrike var uddlösa och Ribery var ensam, för ensam framåt….0-0 var helt rättvist…..Men två bra målvakter fick i alla fall jag se så jag var halvnöjd efter slutsignalen trots allt….

Nu är det läggdax och jag längtar så mycket tills morgondagen då Lagerbäck ska upp i mot Maradona !  Argentina mot Nigeria, det blir sjukt kul….
VM är igång och jag älskar det.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB