John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Det rullar på

av John Alv82

Det rullar på igen kan man kanske säga, eftersom att jag nu har mitt körkort igen. Jag fick tillbaka körkortet den 3 juni efter att ha varit av med det i 3 månader och visst är livet liiite enklare med körkort.

Vad gör jag då för att behålla körkortet? Jo, jag försöker att hålla hastigheten givetvis och det abslout bästa sättet för att ta det lugnt i trafiken är att lyssna på Jack Johnsons nya album i bilstereon. Den är så skön och harmoniskt så det är omöjligt att köra för fort. Den skivan rekommenderas varmt, den heter ”To the Sea” och är skön musik för mina öron.

Men på vägen till dagens träning så hände något otrevligt när jag åkte i min Mazda 2 ifrån Orrby bil (reklam). Jo, två små fåglar flyger ut framför bilen och jag råkar köra på en utav dom. Neeeej mitt blödiga hjärta började dunka hårt. Jag vände bilen och gick ut för att hjälpa den lilla fågeln som låg där och sprattlade. Vingen var illa skadad och jag blev ärligt talat ledsen, jag är en blödig man nu det måste jag erkänna. Det har helt klart att göra med det att jag har en liten dotter på 2.5 år som älskar djur och jag tänkte på henne. Jag tyckte så synd om fågeln så jag gjorde det jag kunde göra lite bråttom som jag hade till träningen. Jag flyttade fågeln till sidan utav vägen och hoppades på det bästa trots att jag innerst inne visste att denna lilla fågeln har nog flygit sina sista meter. Jag satte mig i bilen igen och åkte till träningen men riktigt dåligt samvete, för en liten fågel. Kanske sjukt eller är jag bara mänsklig eler rent av en tönt kanske. Stackars fågel är allt jag kan säga och jag hoppas nu att ingen där uppe kommer att straffa mig för denna olyckan….

När jag kom till träningen så är det första jag ser Alejandro Bedoyas bror Santiago som nu är här för att testa på hur fotbollslivet är här i Sverige och Örebro. Santiago är några år yngre än sin bror men det var sjukt så lika dom var varandra. Det var kul att se och Santiago visade att familjen Bedoya har mer än en kille i familjen som kan konsten att lira fotboll.

I morgon så är det tid för match igen. Sveriges svar på Manchester City kommer på besök med alla sina megastjärnor så det gäller för oss att vara på tårna annars kommer vi att få det tufft, riktigt tufft. Vi fick med oss en viktig poäng ifrån Borås och vi ska nu bygga vidare på det spelet som vi visade upp i den senaste matchen. Nu har vi hemmaplan och där ska vi vara starkare, det gäller bara att kriga och visa hjärta så kommer spelet och säkerligen poängen.

Jag satt och tittade på HBK-IFK idag och jag måste säga det att min gamla lagkamrat ifrån Danmark och Viborg, Micke Rosén är riktigt duktig. Han får väldigt lite krita för det han presterar tycker jag. I Viborg var han en utav den danska ligans stabilaste högerbackar och han fortsätter att prestera i HBK med ett mycket stabilt och poäng givande spel. Nu så rullar Hammaby mot Ängelholm på i bakgrunden och om ni minns ”pannbandsligan” som var i Elfsborg en gång i tiden, Linderoth och Berglundh och gänget så finns den nya pannbandsligan i Bajen. Grabbarna Helg och Hallenius för den där traditionen vidare med stil.. Helgs karate-kid pannband är det skön 80tals klass på.

Vi säger så gott folk….Snart match igen, fan vad kul!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB