3-3 i halvtid

av John Alv82

Det blev hela 6 mål på Borås Arena idag. Men bara en poäng var delades ut…

Vi fruktade Elfsborg start för vi minns hur det såg ut förra året på Borås Arena. Den höga pressen och bollinnehavet fanns hos Elfsborg men vi stod kompakt och gjorde det bra.

För det var vi som tog ledningen efter en riktigt vacker fastsituation. Just dom fasta situationerna skulle visa sig bli vårt vassaste vapen idag för Elfsborg hade otroligt svårt att försvara sig mot våra hörnor och frisparkar.

Det var Patrik Anttonen som gjorde vårat första mål och han stod också för två stycken assist, det var helt enkelt en bra dag på jobbet för trotjänaren Anttonen!

Vi tog som sagt ledningen men Elfsborg kom tillbaka och fick in årets turmål nummer ett då Martin Ericsson satte kvitteringen till 1-1. Det var ett klassiskt röt-mål som vi säger på Göteborgska.

Elfsborg är ett bra lag och har många duktiga spelare, dom har en 32 manna trupp vilket betyder att dom skulle kunna ställa upp med två allsvenska lag om dom så ville. Jag imponeras varje år över hur Elfsborg lyckas få hela sjuhärad att fullkomligt tömma sina plånböcker och satsa på laget i regionen. Det är bra jobbat utav en klubb som bara för mindre än tio år sen var ett såkallat yoyo-lag som åkte upp o ner imellan Allsvenskan och divition ett.

En annan sak jag inte kunde smälta efter matchen var då jag går ut genom tunneln i halvtid, då ser jag fem gulsvarta spelare stå och fullkomligt skälla ut linjedomaren efter noter.

Jag minns att Materazzi blev utvisad en gång då han satt på bänken i en match så även utanför planen så måste man kunna få kort, eller hur är det Bosse Karlsson?
Domaren måste kunna agera i detta fallet för vi har innan säsongen fått strikta instruktioner om just ”klungbildningar” runt domaren ska beivrigas med minst gult kort. Nu stod det fem Elfsborgs spelare och spydde galla på linjedomaren men inget hände. Konstigt……

Den andra halvleken så visade vi moral. Vi kom i underläge två gånger men reste oss varje gång och kvitterade. Vi spelade intelligent under stora delar utav matchen men slarvade i markeringen vid ett tillfälle och då nickade Deni Avdic in en välplacerad boll som betydde 2-1. Sen med mycket tur (igen) så fick en vaken Ishizaki gjort 3-2 målet då just Avdic missat avslutet men det blev en perfekt passning.
Vi reste oss båda gångerna och Patrik Anttonen spelade fram till båda målen, moral med stort ”M” kallas det.

Först en hörna som han skarvar vidare till Porokara och sen en vacket ”tåfjutt” till Astrit som satte 3-3 målet. Återigen riktigt bra gjort utav Anttonen och vad ska man säga om Asrits inhopp? Givetvis succé!

Han gör det väldigt bra och det där 3-3 målet tog liksom luften ur Elfsborg som trodde att dom tre poängen var i hamn då dom satte sitt 3-2 mål i den 85 minuten. Men vi fick sista ordet och nu måste vi ta en seger på Behrn Arena i nästa vecka annars så är denna poängen inte så mycket värd…

Faktum är att vi var väldigt missnöjda med ”bara” en poäng idag. Visst var den en härlig poäng så som matchen utvecklade sig men tongångarna i omklädningsrummet efteråt var att vi borde ha vunnit. Det tycker säkert Elfsborg ännu mera än vi, att dom skulle vunnit men med tanke på att vi tog ledningen och med lite mera tur så hade vi kunnat vinna idag, men vi tar med oss denna insatsen och ska jobba vidare under veckan som kommer för att plocka hem en seger nästa måndag i Örebro!

Så nu är det 3-3 i halvlek skulle man kunna säga. Det återstår 90 minuter utav fighten mot miljonbygget ifrån Borås och vi ska inte ge oss, vi ska visa återigen att vi är ett lag för medaljstriden.

Dagens PS. Visst är Borås Arena en fin fotbollsarena, men färgen på arenan förstår jag inte. Jag menar färgen på utsidan, denna konstigt röd-orange-färgen är riktigt ful måste jag säga. Riktigt ful!

Dagens Grattis:  Tillykke eller Grattis säger jag till Kim Olsen med familj som fick en son natten till söndag. Lille Oliver förutspås bli en rejär bit som sin far och lita på att Kim snart är ute i trädgården och tränar nickar med lill grabben.