John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Inget snack när ÖSK går till attack

av John Alv82

Heeeeeeeeeeeeeej kära Öskare och andra nyfikna.

Sitter här nu helt avslappnad i tv soffan hemma och bloggar samtidigt som Animal Planet rullar i bakgrunden. Ser att i Augusti så är det SHARK MONTH på Animal Planet, så jävla bra!

Något annat som är så jävla bra är det faktum att vi tog 3 underbara poäng i afton. Inför våran egna hemmapublik så visade vi vart skåpet skulle stå mot miljon bygget ifrån Knalleland.

Den första halvleken tycker jag faktiskt var rätt så dålig utav oss. Elfsborg var väldigt tilbakadragna och tillät och ha mycket boll men ställde om och satsade på kontringar. Men bara där så ser vi sån respekt lagen har för oss på Behrn Arena om självaste Elfsborg backar hem frivilligt och satsar på kontringar.
Som jag sa så var vi inte så bra i den första halvleken. Vi slarvade med passningar och fick inte upp något tempo.
Tyvärr så verkar det som att Nobbes fot spökar igen och han fick som bekant lämna planen i den första halvleken idag. ( Vi får hoppas att han inte slagit upp sin skada i från i våras Nobbe!)
Då klev Astrit in i handlingarna igen och när vi som mest behövde luft under vingarna så drog han till en projektil som Ante Covic blev helt snurrig i skallen utav. ”Boooom” och fladder på bollen så låg den i nätet och 1-0 till ÖSK!

I pausvilan talade Sixten högt och sa till oss att slappna av, vi såg nervösa ut sa Sixten och han hade rätt i det han sa. Kanske var vi lite tagna utav stundens allvar i den första halvleken.

Vi gick sen ut i den andra och levererade ett betydligt bättre spel och ”supersubben” Astrit knoppar sen in en hörna och vi leder med 2-0.  Helt ofattbart, killen har bara lirat dryga 38 minuter i Allsvenskan och har gjort 3 mål. Det går nu rykten att Roy Hudson Liverpools nya boss ifrågasatt varför Liverpool en gång i tiden släppte denna talangen. Kanske köper dom tillbaka honom  😉

Det är kul för laget och framförallt kul för Astrit att han får visa den svenska fotbollspubliken att han är en duktig spelare. Det är annars lätt att dessa ungdomsproffs som sticker tidigt blir kritiserade och ifrågasatta om det inte blir storsuccé. Men Astrit har redan visat en del vad han kan och en fulltränad Astrit kan ännu mera så vi kan bara glädjas för hans 3 mål och låta killen skynda långsamt och inte sätta för stor press på honom. Han är skit duktig men vi vet alla att detta målsnittet inte kan hålla i sig i all framtid…tyvärr…!

En annan snube som sover gott i natt är WOwwen!  Say Oha Wowoha say oha Wowoah!!!!!! Han dribblar av 4 man och dunkar in en skott ifrån 30 meter i krysset!  Youtube, youtube!!!! say no more!

Nu är det dags att hoppas i sängen och få lite sömn innan det är en ny dag och ny träning. Det roligaste med denna dagen var att få uppleva en sån härlig match på hemmaplan inför 10.000 personer och att fira segern med alla fans, det var riktigt härligt!

Vi hörs av gott folk!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB