John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Arkiv för August 2010

- Sida 1 av 2

En klassiker

av John Alv82

Hej hej

Dagens blogg blir en länk till en video-klassiker.

Ett tips är att spola fram c.a 7 minuter och se när Gerzic dyker upp i bild….eller se hela klippet från början, där också den omtalade fd.Kuban ordf. Fredrik Ornstein fnissar som en liten flicka.
Som sagt en klassiker som inte ska glömmas bort. 

KLICKA HÄR!

Helgen som varit

av John Alv82

Hej och god Måndag på dig!

Helgen som snabbt rullat förbi innehöll endel godsaker. Här kommer mina favoriter från helgen som varit.

Helgens målvakter måste vara Cesenas Antonioli och Mallorcas Aouate. Två sköna keepers som båda höll varsin 0:a. Det var tack vare dessa målvakterna som desas respektive klubbar plockade poäng. Båda matcherna slutade 0-0 och jag har inga problem att njuta av 0-0 matcher om målvaktspelet håller så här hög klass.

Helgens spelare gjorde inga vackra passningar eller något fint mål. Allt som denna spelaren gjorde var att åka ett flygplan från Barcelona till Milano. Jag syftar givetvis på Zlatan. Jag älskar hans klubb val och gillar skarpt att Serie-A lever igen!

Helgens studio är givetvis TV4 Sports Studio Galcio. Det har snackats om vem eller vilka som är dom stora vinnarna då Zlatan bytt klubb. Det är inte Barcelona för dom gick miste om flera miljoner, kanske det är Milan då dom fick Zlatan för ett reapris…..Nej den stora vinnaren är just TV4 Sport! 
Det satsas flera miljoner på att få tv rättigheterna till Premier League och Spanska LaLiga med Ronaldo och Mourinho vill väl alla se….?!
Ingen hade på förhand talat om Serie-A och jag tror inte TV4 riskerade sin ekonomi när dom tog Serie-A rättigheterna direkt. Nu står dom där med den i Svenska ögon hetaste ligan och Hussfeldt och Birro är två sjukt passionerade Serie-A galningar som säkerligen kom lite lätt i byxan då dom fick reda på att Zlatan skrivit på för Milan. Studio Galcio regerar!

Helgens loosers är Tottenham Hotspurs som inför säsongen snackat om guld och gröna skogar. Men ska man plocka hem ett guld i Premier League så kan man inte torska hemma mot Wigan. Underskattning kanske….?!

Helgens mål kommer ifrån Iniestas högerfot. Racing målvakten boxar bort bollen relativt långt iifrån straffområdet men bollen hamnar mitt på Iniestas fot och då innebär det mål. En otrolig prestation att få det att se så himla enkelt ut att göra mål just på det sättet. Vackert!

 

 

Vi hörs av gott folk!

Oj det var fotboll på Behrn idag!

av John Alv82

Fotboll, Fussball eller Football eller vad fan som helst….utan att sticka ut hakan för mycket så är det väl ändå tyyyp såhär som fotboll ska spelas. 
Vi som är ÖSKare är iallafall stolta idag. Den första halvleken var inte bara bra, den var magisk.
Den var så bra att domarteamet inte riktigt fattade vad som hände, för inte kan väl Örebro spela så bra och göra så många mål på självaste Helsingborg….nääää det kan dom inte så vi dömer bort några mål för offside så spänningen håller i sig. 

Vi gjorde 5 mål i den första halvleken men bara 2 blev godkända. Men det tillhör sporten att domarna gör misstag så vi ska väl inte haka upp oss på det nu när vi ändå vann men 3-0. Eller?

Jo…jag håller mig kvar där en liten stund till för jag har aldrig varit med om något liknande….bollen var i nätmaskorna 6 gånger under matchen tror jag och 3 mål var enligt domaren regelrätta. Jajajajaja….skit nu i det men komiskt blev det.

Det finns inte så mycket att säga egentligen för vi hade en bra dag på jobbet och nu kan vi surfa på detta resultatet fram tills nästa match som är om 2 veckor, det känns rätt så skönt.
Då väntar formstarka Djurgården….men vi njuter lite till utav denna segern och fokuserar först på DIF om några dagar.

Jo, givetvis så måste jag berömma hela laget idag så alla var ju duktiga men Nordin Gerzic var ju rätt så lysande. Allt gick liksom hem idag och jag har sett han bra många gånger men aldrig såhär bra. Riktigt kul!

Vi hörs av gott folk och ha en riktigt jävla trevlig lördagsafton på dig  🙂 

 

Dagens PS. BARA drygt 7600 personer på Behrn arena en solig Lördags eftermiddag…..hallo hallo?!?!?…vi som var på plats hade i alla fall trevligt….

Halmstrået

av John Alv82

Nu är vi där igen, ska vi knipa det lilla halmstråt som vi har chans till nu eller ska vi än en gång få se guldtåget åka förbi oss i 200 knyck…

Vi har en chans under lördagen att knapra in några poäng och göra hösten ännu mera intressant. Vi siktar givetvis på att ta chansen men det kommer att bli svårt…..sjukt svårt.

Helsingborg kommer hit till Örebro med en färsk 3 poängare i bagaget ifrån i onsdags och möjligen så är dom lite möra och trötta i kroppen efter den matchen(vi kan ju hoppas). Vi har några dagars mer vila och det kan kanske bli avgörande i det långa loppet.

En sak är säker att OM vi skulle vinna så kommer spelschemat vara det som Helsingborg skyller på mest, skulle jag tro.

Det är långt kvar tills dess och såhär på förhand så är det en helt underbar match som väntar oss. 

Vi kan hoppas att dom flesta ÖSK fansen stannar i city över helgen och går på matchen istället för att åka ut till sina sommarstugor och titta på matchen på en gammal sliten 14tums tv. 
Risken är stor att många myser hemma i sofforna en lördags eftermiddag för det brukar generellt komma lite mera folk om det är en vardagsmatch här i Örebro. En sak är säker och det är just det att vi kommer behöva allt stöd vi kan få. Så skit i sommarstugan och hälsa på Behrn Arena istället.

Helsingborg är bevisligen ett ruggigt bra lag, ett helt komplett lag i stort sett. Dom har bra spelare på alla platser och inga direkta svagheter. Säsongen dom står för hittills är riktigt imponerande.
Dom är också det laget som läser min blogg flitigast utav alla dom allsvenska lagen.(Detta säger jag inte för att tala gott om mig själv, klara bevis finns 😉
För alla minns vi väl tränar-Bosse när han gick ut i tv att ”det gäller att blogga” och senast efter matchen i Helsingborg i våras så fick jag höra efter matchen ifrån en spelare att ”jag ska sluta upp med att skriva en massa skit” (vad det nu betyder) och så Erik Sundins uttalande i NAs (rätt så töntiga artikel) om vem som står för mest trash-talk i ÖSK ifrån veckan som varit. Sundin uttalade sig något i stil med att det var jag eftersom att jag snackar mest skit på min blogg.

Jag har aldrig hört någon ifrån något annat lag någonsin kommentera min blogg utom just folk ifrån Helsingborg. 
Det är helt enkelt 3 gånger jag hört någon motståndare snacka om bloggen och alla 3 tillfällena har varit ifrån HIF folk. 
Det måste bara betyda att just Helsingborgare går rätt så mycket upp i vad som skrivs och sägs i media. 
Att dom ens lägger fokus och kommenterar vad jag skrivit är sjukt komiskt. Att man ens bryr sig en liten liten knutta vad jag kladdat ner här framför datorn är helt sjukt. 
Det jag skriver är helt jävla ointressant. Jag gör det för att det är kul att skriva av sig mina tankar och om någon läser det så är det ju bara roligt. Men att allsvenska motståndare hakar upp sig på det och lägger fokus på det är återigen bara för sjukt…

Just därför så tror jag att att HIF kommer att missa guldet i år eftersom att dom bryr sig för mycket vad som står i media…guldsnack hit och guldsnack dit...tillslut så kommer guldet att bli till sand om man går och tror på allt som sägs….eller skrivs.

Nu får vi se vad detta inlägget kommer att få för betydelse, förhoppningsvis för alla så kommer denna skiten inte betyda ett skvatt !

Fighten börjar klockan 16.00 på Lördag och då gäller det…..ska vi gripa tag i halmstråt eller kommer det att gå helt åt piiipiiip…. 😉

Regnet gör oss gott

av John Alv82

Precis när vi skulle gå ut till dagens träning så öste regnet ner på oss med det gör inget när man spelar på konstgräs.
Det är snarare en stor fördel om man har ett sådant slitet och uråldrigt gräs som vi har. Det blir en helt annan kvalité i passningsspelet och man kan glida på gräset om man kastar sig, helt enkelt så man vill ha det varje träning.

Mitt i ösregnet så stod vi stilla under en lång tid och gick igenom taktik, saker vi kan göra bättre tills nästa match helt enkelt. 
Lasse Mosander och Sixten är väldigt bra på att analysera matcherna och idag gjorde vi just det innan träningen, sen så gick vi ut och tränade på just det vi snackat om. Lasse Mosander är duktig med sitt redigeringsprogram på datorn så analyserna blir ofta framför storbildskärmen inne i vårt uppehållsrum inne i Behrn Arenas katakomber. 

En viktig sak vi tog upp idag var just det att med facit i hand så gjorde vi en riktigt bra match mot AIK. Säga vad man vill att det skiljer många placeringar i mellan oss men faktum är att AIK just nu är ett mycket svår spelat lag som släpper till få målchanser. Så att vi lyckades få 10 avslut mot mål under matchen och gå ifrån matchen med dom 3 poängen var riktigt starkt. 
Om man gör mål i den 1a eller i den 94e minuten spelar så klart ingen roll, vi gjorde trots allt ett mål och AIK …noll !

—————————————————

Det blev en riktigt tråkig utgång i denna ”Huligan-såpa” som varit i Örebro, om man nu ska kalla den för det. 
Ni som inte hängt med så har det ända sen MFF matchen på hemmaplan varit ordväxlingar i mellan polisen och Kubanerna. Polisen anser jag har uttalat sig dumt och Kubanerna har väl också kanske uttalat sig lite dumt. 

Så att Kubanernas starke man och ordförande Fredrik Ornstein nu väljer att avgå från sin post är tråkigt. Jag tycker helt klart att detta hade kunnat sluta lyckligt. Om polischefen Kalle Wallin hade fört ett fredligt samtal och bett om ursäkt och Ornstein också bett om ursäkt för sina uttalanden så hade det hela slutat med fred och en positiv framtid, polisen och kubanerna i mellan. 
Istället så ska en ny ordförande in nu och irritationen just Kubanerna och polisen i mellan kommer inte att i dags läget att avta vilket är trist då bägge parter borde vara sams.
Jag hoppas att vi snart får se en bild på Wallin och Ornstein som skakar hand i NA. För att just NAs senaste artikel ifrån dagens tidning (25aug)som Malin Jansson skrivit var ju inte sådär jätte positiv att läsa. Så jag hoppas på lite mera positiva artiklar inom detta ämnet i framtiden från Na:s sida.

Det tråkiga är om Ornstein nu avgår och känner att allt hans arbete han har gjort för Kubanerna dom senaste 7 åren har reserats, som han uttalat sig. Jag som utomstående anser att hans jobb absolut inte har reserats. Alla vi som hänger med inom fotbollen och med ÖSK vet att Kubanerna är fredliga och avstår droger och våld så ett uttalande ifrån Kalle Wallin eller mindre positiva artiklar i media ändrar ingeting. 
-Ni är underbara, så é det bara!
-Keep up the good work Kubaner och Ornstein du kommer tillbaka snart, tror och hoppas jag!

———————————————–

Dagens Ps. Jag vill bara citera det jag skrev den 22 aug innnan AIK matchen, läs ”Så med tanke på det så kommer vi att få slita och kriga ordentligt om vi ska få några poäng.
Det kommer helt enkelt bli en klassisk krigar match där inget är klart innan klockan slår 94 minuter!”
Man kan ju säga att jag fick rätt ….   🙂

———————————————-

It aint over until Gerzic shoots!

av John Alv82

It aint over until the fat lady sings!!!!

Så lyder ordspråket och idag så var den feta damen på våran sida, för det var i allra sista sekunden som vi fick in segermålet genom Nordin Gerzics känsliga högerfot.
Det blev ett riktigt Hollywood slut på matchen, välregisserat!

Segern betyder inte bara att vi fick 3 poäng, den betyder mycket mer än så. Vi får förhoppningsvis en bra portion med självförtroende som vi kan behöva inför hösten.
För vi har haft det riktigt segt den sista tiden med pissmatcher mot både MFF och Mjällby.

Men nu tack vare Gerzic och gänget så känns det som vinden har vänt…

Vi sprang och kämpade men vi mötte ett mycket stabilt och hårt kämpande AIK som gjorde det svårt för oss. Dom kommer att ta många poäng under hösten så vi är bara glada att dom inte tog några idag.

Dagens Ps. Nordins frispark i all ära men det är Astrit som orsakar den, viktigt!
Vi får inte glömma det att Per Johansson gjorde en i stort sätt felfri insats som högerback istället för avstängda Anttonen, där ser vi hur bred och bra trupp vi har. Per gjorde det fantastiskt bra.
Vi ska inte glömma att AIKs signum förra året var 1-0 segrar då dom vann SM-guldet, så extra gott var det att sätta dit 08:orna idag med just 1-0.
Till sist så ser det inte ut som att Paulinho var offside då han gjorde mål…..men vi fick ändå in ett tillslut, härligt!

Gerzicskor.jpg
Nordin kysser sin nya USAIN BOLT sko ifrån PUMA, just denna högerskon fick sista ordet mot dom regerande svenska mästarna!

Årets match…hittills väntar

av John Alv82

Faktum är att varje ny match är den viktigaste för året så med tanke på det så är AIK på hemmaplan årets viktigaste match…hittills!

Det ska bli skitkul att spela match, ÖSK mot AIK är ett klassiker möte i Allsvenskan och vi kan bara hoppas(och tro) på en ny publiksiffra upp i mot dom 10 000.

AIK är ett helt annat lag nu än jämfört med i våras. Det är ett mycket stabilt fotbollslag vi ska möta. Med en helt ny organisation där klacksparkarna och överstegsfinterna är utbytta i mot ett rakt och mera kraftfullt spel. Känslan är att deras nya tränare har satt en rejäl prägel på laget och har verkar helt klart ha stabiliserat laget på ett bra sätt.

Så med tanke på det så kommer vi att få slita och kriga ordentligt om vi ska få några poäng.
Det kommer helt enkelt bli en klassisk krigar match där inget är klart innan klockan slår 94 minuter!

Jag hoppas att vi ska komma igång med vårt egna positiva och rörliga spel igen som vi saknat dom senaste matcherna. Vi får tillbaka Nordin Gerzic efter avstängning och han är väldigt viktig för oss, så är det bara.
Där i mot så saknar vi Patrik Anttonen som varit sjukt stabil och bra på sin högerbacksplats denna säsongen men vi har många bra spelare i truppen och vi ska nog kunna ställa upp med 11 friska och hungriga killar mot AIKs hårdförda grabbar.

Det kommer att bli riktigt intressant och jag längtar till avspark!!!

 

Tack för idag (söndag) alla ni som besökte ÖSK-dagen. Det var riktigt roligt att se så många glada ÖSK fans!

DSCN0419.jpg
DSCN0432.jpg

Det är faktiskt rätt så kul att vara ÖSKare  🙂

 

 

Redan Fredag

av John Alv82

Det är redan fredag idag och då är denna veckan förbi.
Det gick fort det, måndagen och tisdagen försvann i ett då vi reste till Mjällby och tillbaka. Just den matchen är vi nu över.
Den var tung, bytung men nu är vi på väg mot nästa mål och det är att vinna mot AIK på måndag.

Det är en fantastisk match så här på förhand och jag tror det är precis en sådan match som behövs för att vi ska vakna upp igen och börja på en ny poängrik era. 
AIK är en viktig och speciell match varje säsong, i och med att klubbarna AIK och ÖSK är så pass anrika föreningar som mötts så många gånger genom historien. Det är alltid en publikfest när lagen möts i Örebro och vi hoppas på att måndagens match inte blir något undantag.
AIK som för övrigt hade en match i Europa League kvalet igår mot Levski Sofia på Råsunda. En match som slutade mållöst och vi kan ju bara hoppas att dom sprang sig rejält trötta i den matchen.

Elfsborgs matchen mot Napoli såg jag just highlights från på Youtube. Det var en riktigt jämn fight såg det ut på höjdpunkterna i alla fall. Deni Avdic hade flera mycket bra lägen men nu så här i efterhand så ser 1-0 rätt så okay ut inför hemma returen.

Annars när det gäller fotboll så har jag ifrån den gångna veckan 2 mål på näthinnan som jag anser rätt så speciella.
Det första och det vackraste är Wolverhamptons 1-0 mål mot Stoke ifrån Premier Leagues första omgång. Det är en frispark som skjuts på volley…..har du möjligheten så kolla in det målet.
Samt Pavlyuchenkos kanon mål och viktiga 3-2 mål på bortaplan i Champions League kvalet mot Young boys. Det bara small till i det närmsta krysset, riktigt fint.

Det största som hänt i mitt liv ifrån veckan som varit är så klart att min son Logan fyllde 1 år i tisdags. Det betyder att det var precis då ett år sen vi vann mot Djurgården på hemmaplan men 2-0. Logan föddes tidigt på morgonen samma dag som vi spelade den matchen. Nu är han som sagt 1 år och tiden går fort, speciellt när man han två små kids som man ser växa upp. 
logan1år.jpg 

Bussresan ifrån Mjällby var seg som sirap

av John Alv82

Nä fy satan vilken seg bussresa det var hem i natt. Vi gick på pumpen nere i listerlandet som det kallas…..fråga mig inte varför men så heter det. Visst är det vackert där nere men lite creepy är det ändå med alla gamla bönder på läktarna som skriker åt domaren vad han än gör….jag får lite ”Den sista färden-vibbar” där nere i Listerlandet när man blickar ut över publiken. Sorry men så är det bara.

Vi mötte ett bra lag, dom har några klass spelare som är jobbiga att möta men det hade inte behövt bli en förlust. Det luktade 0-0 långa vägar men så………ja….fan! Så kom Mjällbys mål och jag blir deprimerade bara jag tänker på det.

Det är så segt dessa dagar efter en förlust och en lång bussresa i kroppen. Känslan påminner om jetlag……och en rejäl bakfylla på det.  
Nääää inte har jag varit bakfull någon gång!  Jag dricker bara energidryck och mjölk men jag har sett på film hur det kan se ut.

Hur som helst så vet vi alla att vi gjorde en svag insats igår. Det är det som är det jobbiga att vi inte kom upp i ”normal” standard. Jag menar det att om vi kan göra 3 mål på Borås Arena så borde vi åtminstone kunna göra 1 mål nere på Strand Vallen.

Nu så är det bara att gå vidare och försöka få tillbaka dom timmarna sömn man saknar, så hoppas vi på en betydligt bättre match i nästa omgång. 

Vi kommer igen och det är sjukt många poäng kvar att spela om, det gäller bara att ladda om batterierna och få tillbaka alla dessa känslorna i kroppen som vi hade ett bra tag som lag. Positiva vibbar och en killer instinkt som vi kanske har saknat den sista tiden. Det kommer tillbaka och då jäklar vad skönt det kommer att bli! Ojojoj!

Nu väntar Mjällby…igen

av John Alv82

Jag skrev i min krönika i gårdagens Sportbladet om ”Spöklaget” MFF. Nu väntar vårt andra spöklag…..lite så har det blivit iår då vi spelat mot Mjällby vid två tillfällen och inte tagit en poäng eller gjort ett mål (målskillnaden är 5-0 till Mjällby på en allsvensk o en cup match).
Nu är det i ett spännande läge som vi möter Mjällby. Elfsborg har jagat ikapp och Mjällby måste i princip vinna för att inte komma föööör långt efter toppen.

Sen så behöver vi givetvis också vinna för att hållla fast vid våran tredje plats. Det är helt enkelt dukat för en mycket intressant och spännande match.

Vi vet att det kommer att bli svårt, mycket svårt.
Jag har all respekt för Mjällby som har ett väldigt bra lag på pappret. Ett komplett lag i stort sett, med stabila spelare på alla positioner. Nu är deras självutnämnda playmaker Tobias Grahn avstängd vilket borde vara en fördel för oss i och med att han står bakom väldigt mycket av Mjällbys uppspel.
Vi saknar Nordin som är avstängd så det är helt enkelt upplagt för en sjukt tät och tuff kamp.
Matchen är i morgon, Måndag med avspark kl.19.00 på Strand Vallen.

Snacka om bra start för mitt Premier Manager lag. Drogba hattrick och Lampard målskytt, fint.
Snackisarna efter gårdagens premiär dag är såklart Blackpools otroliga seger med 4-0 på bortaplan mot Wigan och Joe Hart fantastiska match på White Hart Lane. Han var magisk, otroligt bra.

Ps. Vi är nu framme på Hotellet efter typ 6 timmars resa i buss. Det var en lång resa minst sagt, men med The Hangover på bussens tv apparater så gick i alla fall dom första 2 timmarna rätt så fort.
Ser nu på Sporten att Liverpool fick 1-1 mot Arsenal och jag lider med min favorit keeper i Premier League, Pepe Reina. Som målvaktskollega så kan jag bara beklaga och vi alla vet hur det känns…..vi som ställer oss självmant i målet där risken är som störst att man får stämpeln ”syndabock”. Men det underbara är att det lika lätt är att få stämpeln som hjälte, så upp på hästen igen Reina. Du är ändå kung  😉

Till sist……från en målvakt till en annan….så vill jag säga det att Blåvitts Keeper Sandberg åkt ut felaktigt idag. På dom tv repriser jag kan se så är bollen aldrig utanför linjen. Kroppen är utanför men aldrig hela bollen vid något tillfälle….Trist för Sandberg men roligare för Dahlin.

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB