John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Nu väntar Mjällby…igen

av John Alv82

Jag skrev i min krönika i gårdagens Sportbladet om ”Spöklaget” MFF. Nu väntar vårt andra spöklag…..lite så har det blivit iår då vi spelat mot Mjällby vid två tillfällen och inte tagit en poäng eller gjort ett mål (målskillnaden är 5-0 till Mjällby på en allsvensk o en cup match).
Nu är det i ett spännande läge som vi möter Mjällby. Elfsborg har jagat ikapp och Mjällby måste i princip vinna för att inte komma föööör långt efter toppen.

Sen så behöver vi givetvis också vinna för att hållla fast vid våran tredje plats. Det är helt enkelt dukat för en mycket intressant och spännande match.

Vi vet att det kommer att bli svårt, mycket svårt.
Jag har all respekt för Mjällby som har ett väldigt bra lag på pappret. Ett komplett lag i stort sett, med stabila spelare på alla positioner. Nu är deras självutnämnda playmaker Tobias Grahn avstängd vilket borde vara en fördel för oss i och med att han står bakom väldigt mycket av Mjällbys uppspel.
Vi saknar Nordin som är avstängd så det är helt enkelt upplagt för en sjukt tät och tuff kamp.
Matchen är i morgon, Måndag med avspark kl.19.00 på Strand Vallen.

Snacka om bra start för mitt Premier Manager lag. Drogba hattrick och Lampard målskytt, fint.
Snackisarna efter gårdagens premiär dag är såklart Blackpools otroliga seger med 4-0 på bortaplan mot Wigan och Joe Hart fantastiska match på White Hart Lane. Han var magisk, otroligt bra.

Ps. Vi är nu framme på Hotellet efter typ 6 timmars resa i buss. Det var en lång resa minst sagt, men med The Hangover på bussens tv apparater så gick i alla fall dom första 2 timmarna rätt så fort.
Ser nu på Sporten att Liverpool fick 1-1 mot Arsenal och jag lider med min favorit keeper i Premier League, Pepe Reina. Som målvaktskollega så kan jag bara beklaga och vi alla vet hur det känns…..vi som ställer oss självmant i målet där risken är som störst att man får stämpeln ”syndabock”. Men det underbara är att det lika lätt är att få stämpeln som hjälte, så upp på hästen igen Reina. Du är ändå kung  😉

Till sist……från en målvakt till en annan….så vill jag säga det att Blåvitts Keeper Sandberg åkt ut felaktigt idag. På dom tv repriser jag kan se så är bollen aldrig utanför linjen. Kroppen är utanför men aldrig hela bollen vid något tillfälle….Trist för Sandberg men roligare för Dahlin.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB