John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Regnet gör oss gott

av John Alv82

Precis när vi skulle gå ut till dagens träning så öste regnet ner på oss med det gör inget när man spelar på konstgräs.
Det är snarare en stor fördel om man har ett sådant slitet och uråldrigt gräs som vi har. Det blir en helt annan kvalité i passningsspelet och man kan glida på gräset om man kastar sig, helt enkelt så man vill ha det varje träning.

Mitt i ösregnet så stod vi stilla under en lång tid och gick igenom taktik, saker vi kan göra bättre tills nästa match helt enkelt. 
Lasse Mosander och Sixten är väldigt bra på att analysera matcherna och idag gjorde vi just det innan träningen, sen så gick vi ut och tränade på just det vi snackat om. Lasse Mosander är duktig med sitt redigeringsprogram på datorn så analyserna blir ofta framför storbildskärmen inne i vårt uppehållsrum inne i Behrn Arenas katakomber. 

En viktig sak vi tog upp idag var just det att med facit i hand så gjorde vi en riktigt bra match mot AIK. Säga vad man vill att det skiljer många placeringar i mellan oss men faktum är att AIK just nu är ett mycket svår spelat lag som släpper till få målchanser. Så att vi lyckades få 10 avslut mot mål under matchen och gå ifrån matchen med dom 3 poängen var riktigt starkt. 
Om man gör mål i den 1a eller i den 94e minuten spelar så klart ingen roll, vi gjorde trots allt ett mål och AIK …noll !

—————————————————

Det blev en riktigt tråkig utgång i denna ”Huligan-såpa” som varit i Örebro, om man nu ska kalla den för det. 
Ni som inte hängt med så har det ända sen MFF matchen på hemmaplan varit ordväxlingar i mellan polisen och Kubanerna. Polisen anser jag har uttalat sig dumt och Kubanerna har väl också kanske uttalat sig lite dumt. 

Så att Kubanernas starke man och ordförande Fredrik Ornstein nu väljer att avgå från sin post är tråkigt. Jag tycker helt klart att detta hade kunnat sluta lyckligt. Om polischefen Kalle Wallin hade fört ett fredligt samtal och bett om ursäkt och Ornstein också bett om ursäkt för sina uttalanden så hade det hela slutat med fred och en positiv framtid, polisen och kubanerna i mellan. 
Istället så ska en ny ordförande in nu och irritationen just Kubanerna och polisen i mellan kommer inte att i dags läget att avta vilket är trist då bägge parter borde vara sams.
Jag hoppas att vi snart får se en bild på Wallin och Ornstein som skakar hand i NA. För att just NAs senaste artikel ifrån dagens tidning (25aug)som Malin Jansson skrivit var ju inte sådär jätte positiv att läsa. Så jag hoppas på lite mera positiva artiklar inom detta ämnet i framtiden från Na:s sida.

Det tråkiga är om Ornstein nu avgår och känner att allt hans arbete han har gjort för Kubanerna dom senaste 7 åren har reserats, som han uttalat sig. Jag som utomstående anser att hans jobb absolut inte har reserats. Alla vi som hänger med inom fotbollen och med ÖSK vet att Kubanerna är fredliga och avstår droger och våld så ett uttalande ifrån Kalle Wallin eller mindre positiva artiklar i media ändrar ingeting. 
-Ni är underbara, så é det bara!
-Keep up the good work Kubaner och Ornstein du kommer tillbaka snart, tror och hoppas jag!

———————————————–

Dagens Ps. Jag vill bara citera det jag skrev den 22 aug innnan AIK matchen, läs ”Så med tanke på det så kommer vi att få slita och kriga ordentligt om vi ska få några poäng.
Det kommer helt enkelt bli en klassisk krigar match där inget är klart innan klockan slår 94 minuter!”
Man kan ju säga att jag fick rätt ….   🙂

———————————————-

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB