John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Arkiv för September 2010

- Sida 1 av 2

1-0 segrar är extra sköna

av John Alv82

Då fick vi återigen sjunga så att väggarna dånade i Behrn arenas katakomber. 
Man kan aldrig sjunga en segersång för mycket, man vill aldrig att den ska ta slut. Men vi fick slita rejält för dom 3 poängen idag. Kalmar är ett bra lag men hade väl riktigt svårt med vår defensiv idag tror jag. Det var några stolpträffar i den första halvleken sen så stoppade vi det mesta.
Sobralense är en fantastisk fotbollspelare och han är nu lika viktig för sitt lag som Wanderson en gång var i GAIS. Allt spel ska gå genom honom och ofta så gör han det bra men jag hade blivit skogstokig på honom idag om jag varit forward i KFF. För hur många gånger kunde han inte slå in bollen i den första halvleken men han valde att dribbla och hålla bollen med skosulan så där kaxigt och o effektivt som bara en superstar kan göra. 

————————

Vi vann efter ett mål som kom till då vi endast hade spelat 15 sekunder. Riktigt kul att Bedoya fick gjort mål, jag älskar att ha en killen i mitt egna lag. Vilken kämpaglöd och vilket slit han visar upp match efter match. Jag diggar Bedoya riktigt mycket!
Trist att domaren Strömbergsson ”den nye” inte hade bättre känsla idag. Bedoyas två gula kort var riktigt billiga kan jag tycka. Sen när Sobralense gör ett mesförsök att skalla mig i mot slutet så får han ”bara” ett gult. Det trista är att jag tror Sobralense hade fått ett rött om jag filmat. Om jag gjort som i Serie-A och rullat 8 varv och skrikit på mamma så hade han nog åkt ut. Men det är inte min stil och det blev bara ett gult. Sånt är livet.

———————–

Det var en viktig seger inte bara för våra fans och för moralen inom laget. Vi kan helt enkelt behöva dom där 5 poängen ner till Borås Allstars nu när vi går in i en mycket tuff period med 2 stycken Göteborgs resor.

———————-

Skönt…nu ska jag sova och njuta utav 1-0 segern. Dessa segrar är sköna, bara en orättvis 0-1 seger på bortaplan är skönare…..den tar vi mot Häcken istället    😉

 

 

 

Måndag igen och snart en ny fight.

av John Alv82

Shit vad veckorna går fort. Nu är det måndag morgon igen och nu kan man känna att vi snart är inne i Oktober. Det betyder att vi har drygt en månad plus 10 dagar kvar utav Allsvenskan (cirka). Det går så fort så att man inte vill tro det är sant. Vart tog året vägen liksom? 

Nu väntar Kalmar FF hemma på Behrn Arena och det kan ju till och med en mördarsnigel räkna ut att det kommer att bli en tuff match. 
Årets absolut tråkigaste match (och sämsta) gjorde vi i år på Fredriksskans, så vi har en del att revanchera oss för (eller jag har väl det, eftersom att det var en match då jag halt saknade gnista o glöd, o gjorde en riktigt svag insats).

KFF har varit otroligt ojämna i år och är ljusår ifrån det laget och det spelet dom hade för några år sen då bröderna Elm bland annat fanns kvar i klubben. Men Nanne är en tränare som förtjänar all respekt och han är Allsvenskans svar på Arsene Wenger (helt enkelt en tränare ifrån den äldre generationen som allt som oftast visar resultat och som aldrig släpper taget om sitt lag, i deras fall Arsenal och Kalmar).

Kalmar har varit ojämna under året men i dagsläget så möter vi dom i en utav deras starka perioder. KFF har 3 raka segrar i bagaget när dom reser hit till Örebro, så det blir givetvis ingen dans på rosor den här matchen.

KFF har också några spelare i väldigt god form som vi får se upp med. Deras offensiv har vaknat till och vi får se upp med Santos, Mendes, Sacramento och Dauda och alla dom där andra duktiga lirarna. Sen så är alltid KFF tunga och duktiga på fasta situationer där dom flyttar upp sina stora traktorförare till mittbackar. Så vi får ligga i och jobba stenhårt i 93 minuter om vi än en gång ska få med oss dom 3 viktiga poängen. 

Det gäller att vi tar till vara på tillfället och njuta eftersom att det efter KFF matchen bara består två stycken hemmamatcher för säsongen. Sen dröjer det bra länge innan vi igen kan vandra in inför vår härliga hemmapublik. Vi ska göra allt vi kan för att ta till vara på matchen och fortsätta våran resa mot Europa.

————————————-

Helgen har bjudit på mycket fotboll, som vanligt.
Igår så satt jag hemma hos mina svärföräldrar och tittade på Allsvensk fotboll. Jag såg en rätt så bra match i mellan MFF och Blåvitt. Där matchen innehöll mycket men där två saker fastnade på min näthinna. MFFs första mål som KAN ha varit hands men där ingen signal kommer så stannar 3(!) stycken backar helt upp i Blåvitts försvar och Daniel Andersson kan sen vackert peta in bollen. Där satt man i tv soffan som den där experten man är när man tittar på tv och säger ”-Spela, spela tills domaren blåser för fan!”.
Matchens andra incident som jag kommer ihåg vad Hyséns mål. MFF visade upp flera fina detaljer i matchen men Tobbes mål var bara kvalité rakt igenom. Herregud…där visade han klass (!) och han visade igen hur otroligt, otroligt viktig han är för sitt blåvita lag. 

————————————-

Annars så är Maintz, Zlatan och Tevéz helgens stora namn inom fotbollsvärlden.
Tyska serieledarna Maintz (som är nykomlingar) slog Bayern Munchen på bortaplan! 
Zlatan gjorde mål igen och säkrade segern mot Genoa! Detta till alla Zlatanfans och kvällstidningars stora förtjusning och Carlos Tevez avgjorde matchen för sitt City mot Chelsea.
Det målet betydde 1-0 till City och Chelsea fick sin första förlust för säsongen. 

————————————-

 

 

Twoface

av John Alv82

Med dagens rubrik så menar jag just det att vi i ÖSK hade två helt skilda ansikten igår.
Dom första 45 minuterna var riktigt bra, riktigt bra. Vi gick ut och spelade det spelet vi hade kommit överens om. Vi var löpvilliga och hade ett härligt tempo i allt som vi gjorde. Vi hade också ledningen med 3-0 efter en halvtimmes spel !
——————————–
Pulinho fick in en boll, mycket vackert. Skönt och viktigt att han fick in en boll. Sen så gjorde Nordin dom två andra målen. Varav ett nickmål, såg att Herman Nikolic på NA frågade Nordin om det var hans första nickmål. Till och med jag minns att Nordin nickade in ett mål mot Trelleborg i hemmapremiären 2008 eller om det var 2007( tror jag inte minns fel där). Härligt att Nordin stiger fram och producerar mål i år, underbart.
——————————-
Så kom halvtidsvilan och vi var så taggade i paus. Alla stod upp i omklädningsrummet och stapplade som vilda hästar som bara ville ut och springa lös. Men vad hände…? Inget i princip…
——————————-
Den andra halvleken förlorade vi tyvärr med 1-0. Vi tappade helt enkelt den löpvilligheten och det tempot som vi hade i den första halvleken.
Hade vi varit i underläge med 1-0 i paus och sen vänt till 3-1 i den andra så hade man varit betydligt gladare efter slutsignalen.
———————————
Jag kan vara ärlig att säga det att jag var riktigt besviken efter matchen. Jag var jätteglad för att vi vann men jag kunde inte glömma den andra halvleken och just det att vi torskade den med 1-0.
Men ”hallo!” vi segrade och vi lyckades att ladda om ordentligt som jag skrev om i min blogg dagen innan matchen!    
———————————
Trist var det att Nordin drog på sig ett gult kort så att han är avstängd i nästa match mot Kalmar. Jag tror att Nanne gnuggar sina händer åt det gula kortet. Men vi bevisade igår att vi har en bred och bra trupp så vi ska nog kunna fylla Nordins hål, även om det numera är ett gigantiskt hål att fylla. Om vi ser positivt på det gula kortet så kan han ju spela nästkommande match efter KFF, som är BK Häcken.

twoface_31.jpg
TWOFACE…..

Nu gäller det att ladda om ordentligt

av John Alv82

Det är snabba ryck nu.
Här om dagen så var det match på Örjans Vall och nu bara några timmar senare så har vi en helt ny match hemma på Behrns.
Men visst är det härligt, det är ju det här som vi tränar för. Det är givetvis helt sjukt kul att det snart är tid för avspark igen.

Nu väntar ett alltid lika svårspelat Gefle. Det är som bekant ett välorganiserat lag som har en del vassa kvalitéer som vi får se upp med. Det gäller att vi är fullkomligt fokuserade i 93 minuter annars så kommer vi att få betala ett högt pris.
Saker är biff! Vi ska bara vinna denna matchen med det kommer inte att gå av sig själv. Detta vet vi såklart om och alla i våran trupp vet vilket hårt jobb det krävs för att ta alla dom där 3 poängen mot Pelle och Urbans gäng.

——————————————–

Tyvärr så har man lyckats placera dom två största sporterna här i staden Örebro på exakt samma dag. Givetvis inte så intelligent med tanke på att både vi och Vipers förlorar på det.
Frågan är vad Örebro kommun har tänkt när dom nu bygger nya lägenheter på bästa möjliga parkeringsplatserna. Räkna med ett gott parkeringskaos i morgon om folk väljer att ta bilen till matcherna. Det är redan helt värdelösa möjligheter att ställa bilen när det är Allsvensk fotboll, nu är det som sagt Hockey vid samma tidspunkt…..kaos är nog bara förnamnet. OM inte folket cyklar eller går.

——————————————–

Dagens Ps. Jag såg den första delen utav SVTs dokumentär serie om Glada Hudiks teatern idag, det var det bästa jag sett på tvn på väldigt länge. Vilken glädje och vilka underbara människor.
Info: Dokumentärserie. Säsong 1. Del 1 av 4. För 15 år sen försökte de lära sig knyta skor inom den kommunala arbetsterapin i Hudiksvall. I dag spelar de teater för utsålda hus – inte bara i Sverige, utan också i New York. Hur kunde det bli så? Möt Toralf, Theresia, Maja, Mats och Bosse, fem begåvningar med stora drömmar. Som sagt missa inte Elvis i Glada Hudik varje måndag på SVT1kl.21.00

———————————————-

– Va faen händer Henry ? 

HBK – ÖSK snack

av John Alv82

”Fan, vi var värda att vinna”  sagt utav ÖSK-spelare

”Vi var värda en seger”  sagt utav en HBK spelare

”Per Johansson är en klass spelare”  Sagt utav mig själv

”Satan vad skönt det är att spela på naturgräs”  Sagt utav mig själv

”Det var solklar straff”  Sagt utav Mackan Astvald efter att han blev kapad

”Tur att vi inte fick straff i mot oss i den första halvleken” Sagt utav mig själv med tanke på Nordins arm på bollen i första halvleken.

”Är du superman eller”  Sagt till linjedomaren efter att han dömt hörna på en boll han var ca 40 meter ifrån, supersyn har helt enkelt den svenska domarkåren!

”Yes denna filmen måste jag se igen, kan vara den bästa jag sett” 
 Sagt utav Micke Almebäck i bussen hem då jag satte i Law Abiding Citizen med Gerard Butler och Jamie Foxx i huvudrollerna.

Kungarna av Örjans vall

av John Alv82

Likt Femmans nya piss program ”Kungarna av Tylösand” så ska vi försöka entra Halmstad i helgen och förnedra Halmstads borna (Nja, den jämförelsen kanske inte var den bästa, ville bara få med något som var hett ifrån Halmstad just nu och då har vi ju inget annat än det tv-programmet).

Vi ska alltså inte ut och grisfesta vi ska ut och spela boll på Örjans vall, men visst vore det trevligt för alla oss ÖSKare om vi kunde vinna matchen. Bara gå ut och lira en sådan där fantastiskt härlig match som bara vi i ÖSK kan göra. 
Jag ser framför mig en klassisk ÖSK fight där viljan och kämparglöden är större än bollinnehav och klacksparkar. Det skulle i så fall betyda ett slutresultat på antingen 1-0 eller 2-1. Varför inte ett mål i mot slutet utav matchen, lite så där ”orättvist” också vore extra skönt.

Nu sitter jag här och drömmer mig bort. Matchen på Söndag kommer att bli årets tuffaste match hittills. Det är en sak som är säker. HBK har på något konstigt sätt hamnat i denna jobbiga sits, trots att dom har en spelartrupp med många riktigt bra spelare.
HBK slåss nu för sin existens och spelar man fotboll för sin överlevnad då är det ofta lätt att det mest oväntade inträffar. Allt kan helt enkelt hända på Örjans Valls tunga gräsmatta, det gäller att vi är förberedda på vad som helst. Bollen kan studsa vart som helst och glidtacklingarna och armbågarna kommer att hagla där ute på planen. Vi måste stå upp och fajtas annars så kommer bussresan hem till Örebro igen att bli riktigt tung.

Avspark på Örjans kl.16.30 mitt på självaste Valdagen, missa inte det.

-Gå och rösta , sen gå och överrösta Halmstads fansen  😉

————————————


I veckan som har gått så har det snackats om att vi inte är vana vid naturgräs. Jag tog dom orden på allvar och bestämde mig för att bli ett med naturen och med gräset. Jag gick helt enkelt ut och klippte min egna gräsmatta i veckan, allt för att ta intryck och vänja mig vid naturens underlag. Ni ser nu att jag är ett fullblodsproffs som tar mitt yrke på allvar  😉
klipper.jpg

 

Som sagt…Det återstår att se vilka som kan titulera sig som Kungarna av Örjans Vall på Söndags kväll. Spännande !

En afton med kidsen

av John Alv82

Nu har vi snart avverkat ännu en vecka och snart är det tid på en ny spännande Allsvensk fotbollsmatch. Det lär bli tufft värre när vi ska spela på Örjans vall på Söndag. Ett HBK som slåss för sin extistens, dom är ett utav alla dessa lagen som är inblandade i getingboet som det just nu är i Allsvenskans bottenregion.

————————————–

Det var 3 allsvenska fighter igår och Mattias Asper den gamle legenden knoppade in ett mål på övertid. Ett viktigt mål som innebar 1 viktig poäng men också en jobbig dolk i magen på BK Häcken som precis gjort segermålet, trodde dom! Ajajajaj….det poängtappet lär svida för Hisingsklubben.

————————————–

Skåne derbyt som alla snackat upp i veckor blev en bra och hårt match men högt tempo, i alla fall i den första halvleken. Men MFFs seger kändes aldrig hotad, så kändes det i tv soffan tycker jag. Imponerande tifon ifrån fansen och ett imponerande hjärnsläpp hade Mattias Lindström i den första halvleken när han löpte ikapp Molins och tacklade honom på ett komiskt, men idiotiskt sätt. Givetvis så såg inte domaren någonting….

————————————–

Örebro SK har ett samarbete med Örebro Kommun, ett skolprojekt där vi spelare besöker Brickebackens ungdomsgård på kvällarna. Idag så hade turen kommit till mig. Jag var på plats på fritidsgården ”Trädet” i mellan kl 18.00 och 20.00 för att hänga lite med kidsen. Det var biljard, pingis, tvspel och sällskapsspel som stod på programmet. Det var faktiskt rätt så trevligt, ungdomarna var väl som ungdomar är nu för tiden. Speciellt i en förort som Brickebacken där majoriteten utav kidsen är invandrare så är jargongen lite hårdare (tror jag). Rätt så grova ord används på skämt och inte riktigt på det sättet som jag växte upp på men det var härliga ungdomar som ska vara glada för att dom har ett så bra ställe att gå till på kvällarna.
Mest imponerande var Mohammed en ung kille som var sjukt bra på det akrobatiska sällskapsspelet Twister. Han var oslagbar   😉

—————————————–

Dagens PS. Det svenska damlandslaget kvalade in sig till VM genom en rysare mot Danmark. En nyhet som toppar på sportbladet och på dom flesta svenska tidningar och internetsajter. Men på danmarks störst fotbolls sajt Bold.dk så står det inte ett ord om matchen och jag har just varit inne på Ekstrabladet.dk och inte hittat en artikel om damlandskampen. Så om man tycker att damfotbollen ligger i lä här i Sverige så vad gör den då i vårat grannland?….(bara en tanke jag fick..)

 

 

Tisdag hela veckan lång

av John Alv82

Jag sitter inne i mitt hus och blickar ut över min gräsmatta som behöver sig en rejäl klippning nu innan vintern dyker upp. Det är mycket gräs på tapeten nu, om du förstår vad jag menar.
Matchen mot Djurgården spelades på just det underlaget och frågorna haglade efter slutsignalen om det var naturgräsets fel att vi torskade mot Djurgården.
Efter vår senaste hemma match då vi spelade byxorna av Helsingborg så trodde väl många att vi skulle göra det samma mot DIF. Så kom förlusten och då måste det ju givetvis bero på något….Var det naturgräsets fel?
Vi spelare har vädrat frågan en del inom gruppen, lite så där hastigt i omklädningsrummet och vissa spelare vissnade betydligt snabbare på Stadion än på Behrn. Så visst kan det vara gräset men vi drar inga stora växlar över det. Nu väntar ännu en gräs match på Örjans Vall i nästa omgång,  ser man positivt på det så är vi nu väl förberedda inför den matchen. Vi vet att det kommer att bli lite tyngre för benen men vi kommer att sikta på att ha bollen inom laget betydligt mer än vad vi gjorde mot Djurgården och det kommer att ge oss energi. Vilket lag som helst hade tappat energi som vi gjorde i den andra halvleken om man får jaga bollen så mycket.
Nu här på bloggen så drar jag ett riktigt stort fett svart streck över den matchen, nu kommer jag aldrig mera att ta upp den pissmatchen igen   🙂 
Det är helt enkelt Halmstad som gäller nu.

—————————–

Två dagar efter match så är vi ofta träningslediga så idag, denna höst-tisdag så har jag bara suttit inne och spelat Nintendo Wii. Jag är nu framme vid sista bossen på Super Mario Wii, troligtvis världens roligaste tv-spel !
Fan det är så sjukt spännande….helt svett blir man  🙂   hahaha….kul! 

—————————–

Idag så sparkar Champions League igång. Det är långt långt till finalen men stor underhållning blir det givetvis i år också. Det är sjukt många svenskar med i år, det är givetvis roligt. Mest spännande är det att få se om Gustav Svensson kommer att få lira för sitt nya turkiska lag. Ska bli kul att se.

Om man nu ändå är inne på något blåvitt…som Gustav ändå är så måste jag bara kommentera en sak ifrån gårdagens GBG derby. Tobbe Hyséns avgörande mål är väldigt bra gjort utav Blåvitt. Först den snabba frisparken, sen framspelningen. Men efter det så kommer en riktigt stor portion röta (som man säger i Götet). Duktiga spelare förtjänar tur men Hyséns toffelmål var riktigt turligt. Bollen ville helt enkelt in i mål, men vad gör Ekunde på mållinjen? Han kan ju bara sparka bort bollen men missar.
Jag tror att Dime Jankulovski slet sitt hår när han såg målet i repris!

————————————

Om du missade Roma backen Burdissos rätt så brutala tackling ifrån helgens serie-a så kan du se den här….Aj  

Batterierna tog slut

av John Alv82

Likt en mobiltelefon som börjar blinka rött för att batteriet börjar ta slut så tappade vi också vår kraft idag…

Vad beror det på då?
Kanske är det naturgräset, kanske är det för att hotellet inte serverade havregrynsgröt till frukost…..vad fan vet jag?
Så den frågan passar jag på och väljer att gå vidare eftersom att Djurgården var lite starkare än oss och det tar i mot att säga det.
DIF på stadion är alla dagar i veckan en svår match men vi borde ha kunnat spela lite bättre kan jag tycka men nu är det som det är och det är bara att bita i det sura äpplet och tugga vidare.

Nu väntar Halmstad i nästa omgång så vi har inte tid att ödsla mer energi på den här bly tunga förlusten. Vi förlorade idag men vi kommer att komma igen. Vi tror och hoppas fortfarande på en fin höst. Det är många fighter kvar….vi kommer igen!

 

IMAG0010.jpg

Dagens bild: Bilden är tagen ifrån Djurgårdens matchprogram. Är inte Patrik Anttonen väldigt lik Magnus Kihlberg?

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB