John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

En afton med kidsen

av John Alv82

Nu har vi snart avverkat ännu en vecka och snart är det tid på en ny spännande Allsvensk fotbollsmatch. Det lär bli tufft värre när vi ska spela på Örjans vall på Söndag. Ett HBK som slåss för sin extistens, dom är ett utav alla dessa lagen som är inblandade i getingboet som det just nu är i Allsvenskans bottenregion.

————————————–

Det var 3 allsvenska fighter igår och Mattias Asper den gamle legenden knoppade in ett mål på övertid. Ett viktigt mål som innebar 1 viktig poäng men också en jobbig dolk i magen på BK Häcken som precis gjort segermålet, trodde dom! Ajajajaj….det poängtappet lär svida för Hisingsklubben.

————————————–

Skåne derbyt som alla snackat upp i veckor blev en bra och hårt match men högt tempo, i alla fall i den första halvleken. Men MFFs seger kändes aldrig hotad, så kändes det i tv soffan tycker jag. Imponerande tifon ifrån fansen och ett imponerande hjärnsläpp hade Mattias Lindström i den första halvleken när han löpte ikapp Molins och tacklade honom på ett komiskt, men idiotiskt sätt. Givetvis så såg inte domaren någonting….

————————————–

Örebro SK har ett samarbete med Örebro Kommun, ett skolprojekt där vi spelare besöker Brickebackens ungdomsgård på kvällarna. Idag så hade turen kommit till mig. Jag var på plats på fritidsgården ”Trädet” i mellan kl 18.00 och 20.00 för att hänga lite med kidsen. Det var biljard, pingis, tvspel och sällskapsspel som stod på programmet. Det var faktiskt rätt så trevligt, ungdomarna var väl som ungdomar är nu för tiden. Speciellt i en förort som Brickebacken där majoriteten utav kidsen är invandrare så är jargongen lite hårdare (tror jag). Rätt så grova ord används på skämt och inte riktigt på det sättet som jag växte upp på men det var härliga ungdomar som ska vara glada för att dom har ett så bra ställe att gå till på kvällarna.
Mest imponerande var Mohammed en ung kille som var sjukt bra på det akrobatiska sällskapsspelet Twister. Han var oslagbar   😉

—————————————–

Dagens PS. Det svenska damlandslaget kvalade in sig till VM genom en rysare mot Danmark. En nyhet som toppar på sportbladet och på dom flesta svenska tidningar och internetsajter. Men på danmarks störst fotbolls sajt Bold.dk så står det inte ett ord om matchen och jag har just varit inne på Ekstrabladet.dk och inte hittat en artikel om damlandskampen. Så om man tycker att damfotbollen ligger i lä här i Sverige så vad gör den då i vårat grannland?….(bara en tanke jag fick..)

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB