John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Måndag igen och snart en ny fight.

av John Alv82

Shit vad veckorna går fort. Nu är det måndag morgon igen och nu kan man känna att vi snart är inne i Oktober. Det betyder att vi har drygt en månad plus 10 dagar kvar utav Allsvenskan (cirka). Det går så fort så att man inte vill tro det är sant. Vart tog året vägen liksom? 

Nu väntar Kalmar FF hemma på Behrn Arena och det kan ju till och med en mördarsnigel räkna ut att det kommer att bli en tuff match. 
Årets absolut tråkigaste match (och sämsta) gjorde vi i år på Fredriksskans, så vi har en del att revanchera oss för (eller jag har väl det, eftersom att det var en match då jag halt saknade gnista o glöd, o gjorde en riktigt svag insats).

KFF har varit otroligt ojämna i år och är ljusår ifrån det laget och det spelet dom hade för några år sen då bröderna Elm bland annat fanns kvar i klubben. Men Nanne är en tränare som förtjänar all respekt och han är Allsvenskans svar på Arsene Wenger (helt enkelt en tränare ifrån den äldre generationen som allt som oftast visar resultat och som aldrig släpper taget om sitt lag, i deras fall Arsenal och Kalmar).

Kalmar har varit ojämna under året men i dagsläget så möter vi dom i en utav deras starka perioder. KFF har 3 raka segrar i bagaget när dom reser hit till Örebro, så det blir givetvis ingen dans på rosor den här matchen.

KFF har också några spelare i väldigt god form som vi får se upp med. Deras offensiv har vaknat till och vi får se upp med Santos, Mendes, Sacramento och Dauda och alla dom där andra duktiga lirarna. Sen så är alltid KFF tunga och duktiga på fasta situationer där dom flyttar upp sina stora traktorförare till mittbackar. Så vi får ligga i och jobba stenhårt i 93 minuter om vi än en gång ska få med oss dom 3 viktiga poängen. 

Det gäller att vi tar till vara på tillfället och njuta eftersom att det efter KFF matchen bara består två stycken hemmamatcher för säsongen. Sen dröjer det bra länge innan vi igen kan vandra in inför vår härliga hemmapublik. Vi ska göra allt vi kan för att ta till vara på matchen och fortsätta våran resa mot Europa.

————————————-

Helgen har bjudit på mycket fotboll, som vanligt.
Igår så satt jag hemma hos mina svärföräldrar och tittade på Allsvensk fotboll. Jag såg en rätt så bra match i mellan MFF och Blåvitt. Där matchen innehöll mycket men där två saker fastnade på min näthinna. MFFs första mål som KAN ha varit hands men där ingen signal kommer så stannar 3(!) stycken backar helt upp i Blåvitts försvar och Daniel Andersson kan sen vackert peta in bollen. Där satt man i tv soffan som den där experten man är när man tittar på tv och säger ”-Spela, spela tills domaren blåser för fan!”.
Matchens andra incident som jag kommer ihåg vad Hyséns mål. MFF visade upp flera fina detaljer i matchen men Tobbes mål var bara kvalité rakt igenom. Herregud…där visade han klass (!) och han visade igen hur otroligt, otroligt viktig han är för sitt blåvita lag. 

————————————-

Annars så är Maintz, Zlatan och Tevéz helgens stora namn inom fotbollsvärlden.
Tyska serieledarna Maintz (som är nykomlingar) slog Bayern Munchen på bortaplan! 
Zlatan gjorde mål igen och säkrade segern mot Genoa! Detta till alla Zlatanfans och kvällstidningars stora förtjusning och Carlos Tevez avgjorde matchen för sitt City mot Chelsea.
Det målet betydde 1-0 till City och Chelsea fick sin första förlust för säsongen. 

————————————-

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB