John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Arkiv för October 2010

- Sida 1 av 3

Bronset é klart!

av John Alv82

(Lilla Silvret heter det men vi blev 3a så ni fattar va…)

Vi ÖSKare blev idag bronsmedaljörer i kavaj! 

-Skönt! 

Imorgon så ska vi fira medaljen på hemmaplan med en seger mot Blåvitt.

Heja ÖSK….
brons.JPG
– Fan va gott att vara ÖSKare  😉

Märkt för livet

av John Alv82

Jag satt och såg på ViaSat och Premier League idag och tänk vad ett misstag kan göra för en man.
Jag tänker på Robert Green som varit en utav Premier Leagues bästa målvakter i flera år och var så sent som i somras Englands nummer 1.
Men så kom det där jättemisstaget mot USA och allt förändrades. Han är fortfarande samma människa och samma målvakt men med ett stort misstag i bagaget och nu ser alla på honom med negativa ögon. Som ViaSat studion med kunnige men den väldigt gråa Erik Niva och Ola ”ritOla” Andersson i spetsen. Idag så visade dom upp en kavalkad med insatser som Robert Green gjort under året och det var inget fel på alla dom räddningarna men givetvis så var han osäker och spred osäkerhet Robert Green. Det ansåg Ola Andersson och allt detta grundade han på hans miss som han gjorde i VM.
Ola talade som att han själv spelade i WestHams backlinje för han sa att Robert spred osäkerhet och det spred sig i hela laget.
Jag anser att Robert Green fortfarande är en utmärkt målvakt men som är märkt för livet och det är beklagligt att se som målvakt som jag själv är.
Så många gånger som Robet Green burit WestHam på sina axlar med hans insatser i mellan stolparna så förtjänar hen mera respekt. Så alla ni experter som tror ni kan något om målvaktspel, håll tyst och tala istället om laguppställningar och statestik istället. För något om målvaktspel det kan ni inte….
Allt Robert Green har gjort i sin karriär innan sommarens VM slutspel är som raderat och det är orättvist.

————————–

Ni som läst mitt förra blogginlägg ang alla nya dumma klädkoder i Allsvenskan vet att jag klagat en del på alla dessa nonsens. Jag sökte stöd för ”Serie-A-kragarna” som nu är förbjudna i Allsvenskan och jag har nu fått med min den levande legenden Marcus Birro. Birro skrev förljande på sin blogg ang detta heta ämne ”Den utmärkte Alvbåge har helt rätt i att det är galet när domarna förbjudit den där kragen som många spelare har i serie A. Vad är det för strunt? En riktig anglofil fryser inte? Häv genast det där förbudet innan jag, Alvbåge och några till kommer hem och sjunger italienska nationalsången för er, ENDAST iförda stödkragar. Det är en syn och upplevelse ni vill slippa.”
-Tack för stödet  😉

————————–

Dagens Ps. Cassano är nu kontraktsfri……Lennart Sjögren ring honom nu  🙂

 

 

Vi Hörs av!
CIAO !

Rätt ska vara rätt

av John Alv82

Idag så avverkade vi ett träningspass i rätt så behaglig värme om man jämför med andra dagar som varit den senaste tiden. Det var drygt 9 grader och det får man ju kalla för rena sommarvärmen så här års. 
Men detta är inte John Pohlman som bloggar så nu skiter vi i vädret ! 

 

Jo, jag får börja med att tacka för stödet !
För det finns många där ute som är lika ifrågasätrande som jag varför man nu har valt att förbjuda dom så kallade ”Serie-A-kragarna” i Allsvenskan. Jag säger att det är ett fjantigt och idiotiskt beslut och bevisligen så finns det många där ute som håller med mig.
Än har jag dock inte fått något stöd i frågan ifrån Hussfeldt eller Birro som jag gärna ville ha med mig i denna frågan. Martin Åslund som numera titulerar sig ”Serie-A expert” vet jag är med mig i frågan utan att jag ens pratat med honom, jag känner Martin väl sen vi spelade tillsammans i Danmark. Så jag hoppas att Martin väcker Hussfeldt och Birro till liv så att jag får med mig dom också, för vi ska som sagt inte ta bort den lilla likheten som vi har i mellan Serie-A och Allsvenskan!
-Bosse Karlsson vakna upp och hör spelarnas och folkets röst!

Inte blir jag gladare när det går rykten om att Mattias Ranegie i BK Häcken fick spela med en liknande krage under matchen mot Malmö. Då blir jag riktigt upprörd att det just är vi i ÖSK som domarna ska peka på med pekpinnen !

Varför ska det alltid vara så att vi i ÖSK blir behandlade med regelboken upp i röven hela tiden. Först var det ju förbundet som skickade ner oss för några kronor minus på kontot…sen dess så har det bara eskalerat! 

Lyssna här bara…här nedan kommer en historia utav många som finns på lager.

Detta är en sann historia gott folk, som jag nu ska berätta för er som är ett bevis på att vi i ÖSK behandlas äckligt hårt efter alla dumma regler som finns i Bosse Karlssons regelbok (sorry Bosse, jag gillar dig jag är bara lite upprörd på alla ”nya” regler ang kläder som kommit i år, där ni domare inte behandlar alla lika) .

Historien är ifrån Strömvallen iår, 2010.
Den andra halvleken ska precis starta och jag står koncentrerad och väntar på domarens signal. Men signalen dröjer, för att linjedomaren löper fram till mig och säger förljande ”John, du har för mycket benskyddstejp på dig. Du måste ta bort tejpen”.
Jag tänker att nu skämtar han, så jag gjorde först inget men när han säger att han menar allvar och huvuddomaren riktar en arg blick på mig så förstår jag att det hela är sanning.
Jag får då precis innan den andra halvleken ska dra igång ta av mig handskarna och dra av mig min benskyddstejp som jag satt på med omsorg.
Detta stör inte bara min fokus på matchen jag blir även riktigt irriterad på domarna som väljer att fokusera på en såndan ”skitsak” istället för att fokusera på matchen.

Dom nya reglerna säger att du måste ha samma färg på benskyddstejpen som du har på strumporna. Jag hade i den matchen gula strumpor och hade svart benskyddstejp bredare än 2 centimeter som regeln nu säger.
Så onödig regel så att jag kräks, men rätt ska givetvis vara rätt.

Jag har under säsongen studerat alla dessa nya ”kläd-kod-regeler” och sett att bedömningen är så jävla ojämn. Vissa domarteam kollar men vissa(dom flesta) skiter i det. Så givetvis blir jag upprörd att vi i ÖSK hela tiden ska bli granskade och så kan vissa andra springa runt och se ut hur fan som helst.

Jag upprepar att ”rätt ska vara rätt” för alla!
Men tack vare alla dessa nya dumma reglerna så har det blivit på dessa viset….det var fan bättre förr….eller hur Ralf Edström  😉

Onödiga regler som i det långa loppet kan göra så att spelare, ledare och framförallt domaren själv tappar fokus på det allra viktigaste……nämligen…….matchen !!!! 
aatimi_q.jpg 

aanuwg_q.jpg

Låt oss blicka framåt

av John Alv82

Snacka om en seg ”dagen-efter-dag” idag. Matchen igår var framförallt i den andra halvleken rätt så hyfsad men vi fick ju inte in bollen. Det jobbiga är vi kunde, borde och ville vinna men gjorde inte det. Som keeper så var det en sån där äckligt jobbig match där jag kunde,borde och skulle ha gjort något annorlunda och räddat BPs mål. Nu gjorde jag inte det och natten till idag var allt annat än trevlig. Hjärnan min har rullat målet om och om igen och jag är trött just nu kan jag säga…..usch….

Men livet går vidare, det kan låta äckligt positivt tänk men det är det jag(vi) behöver. Nu så är matchen mot Blåvitt helt plötsligt otroligt viktig och det känns riktigt kul att få chansen att spela en sån viktig och rolig höstfight.

Ska man hitta en annan viktig match nu här på hösten om man ser med svartvita ögon så är ju AIK-Elfsborg en rätt så viktig match. Givetvis så ska vi göra vårat jobb mot Blåvitt, men jag kan ärligt säga att jag för första gången håller på AIK i nästa match  😉

————————–

I veckan så har våran trupp växt lite och det är ju roligt. Erik Nilsson kom tillbaka i början utav veckan efter hans sejour i Ljungskile. Idag så var Emil Berger i omklädningsrummet och hälsade på oss och det är roligt för både honom och för ÖSK att han äntligen har kommit till rätta.

————————–

Att man kan ångra ett klubb byte är fullt förståeligt. Men att gå ut och skylla sitt klubb byte på fylla är lite väl dumt, eller ärligt. David James byte till Bristol City har inte varit så lyckat, laget ligger sist i Championship och det hela blir inte bättre utav att James skrivit på sin blogg att ”Jag var fortfarande så full att jag svarade”. Han syftar då på när han svarade ”ja” till kontraktet och kanske det är bättre att han super ner sig igen för uttalandet lär inte göra Bristols fans nöjda.
Kanske är det just turbulens och bråk han vill ha den gamle David, så att klubben låter han gå…..Som sagt…David James är en rutinerad räv.  

—————————

Bloggar med irritation inom mig.

av John Alv82

Det var kallt och folktomt men ack så viktigt!

Men vad händer då i början utav matchen….?
Jo, BP gör givetvis ett mål och vi har uppförsbacke direkt. Det var som sagt ett relativt billigt mål som jag inte är stolt över men fan…….studsen i gräset missbedömde jag farten på och ”vips!” så låg bollen i nätet. Helvet……e

Tyvärr så fick Nordin utgå men då kom en heltaggad supertalang in istället och Astrit lyfte oss och har serverade superpassning efter super passning i den första halvleken. När han då slår en macka till Paulinho på typ 50 meter så dömer linjedomaren det för offiside !!!!!!!!!!!!!!

-Hur i hela fridens namn kan det vara offisde!?!?!?!?!?!?!?!
Blir så förbannad så att kokarrrrrrr…

Vi kommer igen i den andra halvleken och får en straff som just Astrit fixar och sen vackert sätter straffen. Men att det ska krävas en straff för att vi ska göra mål på BP känns inte bra.
Vi kom runt på kanterna om och om igen men bollen ville inte in på dom avslut som vi skapade, satan!

När vi inte får in bollen så är det lurigt i och med att BP stack upp några gånger och faktiskt skapade några rätt så farliga chanser där mindre bra avslut räddade oss ifrån en katastrof.

Så det blev bara 1-1 mot BP och vi har ännu inte säkrat 3e platsen, men ska man se positivt på resultatet så innebär 1-1 att vår sista hemmamatch för året, den mot Blåvitt kommer att betyda mycket och vi får hoppas på lite mera folk till den matchen.
Dagens 5900 pers var inte att jubla över men tack alla ni som kom och vi hoppas ni kommer tillbaka till nästa fight, vi behöver er alla!

 

Till sist:  Nu så har förbundet eller domarkåren förbjudit våra ”serie-a-kragar” också, Varför????
Nya regler om hur man ska se ut på dom allsvenska matcherna dyker upp hela tiden.
Nya och dumma regler instiftas spontant hela tiden under säsongen, som att man tex inte får ha svart benskyddstejp på vida strumpor eller någon annan färg på tröjan man har under matchtröjan.

Nu så har något geni kommit på att vi ska förbjuda dom så kallade ”serie-a-kragarna” också. Varför ska hela tiden allsvenskan gå först med att instifta nya regler….
Hur kan det vara farligt att spela med en fleecekrage runt halsen….du kan ju knappast kvävas tilldöds av lite fleecetyg….
Eller Birro och Hussfeldt som har serie-a känslan i blodet, vad säger ni om att den lilla likhet Allsvenskan har med Serie-A nu tas bort ifrån våra arenor…skandal säger jag!
totti premiato (13) 2.jpg
– Vi vill ha kragarna kvar!!!!!! 

 

 

 

 

Mot BP blir det fight

av John Alv82

Jag får börja med att ursäkta att jag uppdaterat bloggen lite skralt denna veckan.

Nu har det gått så snabbt att vi snart ska spela match igen, härligt!

———--Inför BP fighten-——–
Nu väntar Brommapojkarna i en match på liv och död. BP är ett lag som spelar med kniven mot strupen och det innebär för oss att det kommer bli tufft och svårt. Min gissning är att segern kommer att sitta långt inne….långt!
För vi måste göra jobbet lite mer än vad vi gjort dom senaste matcherna. Vi brukar annars också ha jämna och tuffa matcher mot just BP så denna matchen blir abslout inget undantag.
Jag har stor respekt för BP, för dom har kvalitéer även om det var längesen dom visade det.
Vi studerade deras senaste match idag efter träningen. Då förlorade BP mot Blåvitt, men BPs 1-1 mål var ett exempel på när dom blixtrar till och visar klass.
Med BPs nya tränare spelar ett lite enklare och rakare spel än hur det var förut. Det är snabba omställningar med nickskarvar och tidiga inlägg som gäller så vi måste verkligen visa moral och fokus i alla dom 95 minuterna för att ta dom där viktiga 3 poängen.

——————————————-

Det ryktas om att Buffon ska till Manchester United!
Tydligen så har Buffons fru setts på husvisningar i Manchester och jag som är ett stort fan utav denne Buffon måste säga att det vore ett klockrent val för denna levande legend.
Efter VM 2006 så har det annars varit rätt så tyst kring Buffon. Han har varit skadad titt som tätt och haft det allmänt jobbigt med sitt Juventus. Men ett byte till United är det bästa som skulle kunna hända för den gamle gode Gigi…..
Men som sagt, allt detta är bara rykten men det vore riktigt roligt om det är sant!
Liverpool ska ersätta Torres med Forlan om spanjoren lämnar i januari. Som sagt Premier League är redan kul att följa men hur roligt blir den nu…..  😉

——————————————–

Jag såg Peter Johansson och hans Champions of Rock gäng igår afton. Hela konserten är en hyllning till Queen och det var riktigt jävla bra…,om man nu får svära 😉
Peter Johansson är en fenomenal sångare och han axlar Freddy Mercurys röst utan minsta problem och det säger ju rätt så mycket om hans potential.

———————————————-

Till sist så vill jag bara poängtera det att vi har nu uppfyllt våran målsättning som vi hade inför säsongen. Vi siktade på en top-5 placering och med Söndagens resultat i Allsvenskan så är den målsättningen nu i hamn!
Starkt !!!

 

Såhär dagen efter

av John Alv82

Då är jag tillbaka här igen hej hej hej.

”Hahahaha” säger jag till tidningen Expressen som här i Örebro hade mig på löpsedlarna idag ”Ösk stjärnans landslagskrav efter succén”.
Jag tittade som snabbast på löpsedeln och trodde att Nordin kanske hade sagt något till media nu igen men så ser jag min bild på löpsedeln. Vad fan har jag nu sagt, tänkte jag!

Läser man bara löpsedeln så ser det ju onekligen ut som att jag personligen kräver en landslagsplats och så är det absolut (!) inte, herregud!!!!(jag skäms om någon tror att jag skulle göra det).
Reportern inledde intervjun igår med att säga det att ”Ni i ÖSK ligger 3a och spelar en bra fotboll men ni får oförskämt lite cred i media”. Jag hakade ju på och sa till honom att jag bara kan hålla med. Citaten inne i själva tidningen står jag för och dom var det väl inga fel på. Det är bara denna komiska löpsedeln som jag skakar på huvudet åt….!  
Jaja…varför bry sig egentligen, tidningarna är som dom är. (säger jag som skriver för Aftonbladet hohohaha)

—————

En man som tydligen lusläser min blogg är Alec Axén. Gaistränaren ifrån Örebro med AIK tatueringen  😉  
Han kom till min innan fighten igår och klagade över att jag hade skrivit att Gais är ett så kallat sparka och spring lag. Jag vet att det inte är Axéns filosofi men jag sa till honom att Ullevis matta enbart tillåter ett sånt spel, det det är inte hans fel. Det är upp med bollen och kriga som gäller på Ullevi, det går inte att trilla boll, det är helt omöjligt. Vill bara poängtera det att Axén är en underbar människa o tränare och jag skulle gärna ha honom som tränare någon gång igen.

—————

Spurs vänsterbreddare Gareth Bale hur sjukt jävla bra är killen?

—————

Ps. Du missar väl inte min och Rob Walker filmblogg : Blockbusterd.blogspot

—————

Bäst just nu:


 

Makrillarna fick Torsk

av John Alv82

Oj så skön seger!

Men det var inte vackert det var bara en fotbollsmatch som vi överstökade. Vi kom vi sågs vi segrade. 

Planen var som vi visste väldigt värdelös men som sagt 3 poäng är 3 poäng.

Nu glömmer vi själva spelet och är istället glada åt segern som var otroligt viktig i jakten på bronset.

Klockan är mycket och jag är trött. 

Forza Svartvitt !

Gårdakvarnar och skit, här kommer vi.

av John Alv82

Jag måste erkänna att jag i bussen till Göteborg lyssnade på en Gaisare!
Kalla mig förrädare om du så vill det men Håkan Hellströms nya album 2 steg till paradise är riktigt bra. Skit samma om han håller på Gais, jag gillar killen ändå  😉

Vi är som sagt framme i Götet och det känns bra att vara på plats ett dygn innan avspark. Vi har hela säsongen rest dagen innan match men mot Häcken senast så åkte vi på matchdagen och det var inget lyckat byte. I morgon så kan vi inte skylla på dåliga förberedelser i alla fall….

Här nedan så kommer lite ”paparazzi” bilder ifrån ankomsten till Göteborg
20101019018.JPG
Bild ovan: Stålis glider ut ifrån Bussen
20101019019.JPG
Bild ovsan: Öskarna intar hotellet
20101019020.JPG
Bild ovan: Mister Arvi Taaler som håller ihop laget gör ett bra jobb när han delar ut nyckelkort till hotellrummen.
20101019022.JPG
Bild ovan: Paulinho är glad för han åker hiss för första gången
20101019023.JPG
Bild ovan: Min rumskamrat Patrik Anttonen låser upp dörren till vårat mysiga rum
20101019025.JPG
Bild ovan: Bedoya passar på att fylla upp tallriken, det är ju gratis!

Kort och gott ifrån helgen

av John Alv82

Under Lördagen och Söndagen så har vi avverkat två stycken träningar och det har varit hyfsad kvalité. Känslan just ju är att vi vill lite för mycket kanske. Det blir lite för mycket felpass och slarv ibland eftersom att vi vill det där lilla extra, vi vill ha ett högt tempo och passa hårda passningar men kvalitén har varit lite lidande. Men det är härligt att vi har viljan och ställer höga krav på oss själva. Vi ska skruva upp kvalitén inför onsdagens fight. Satan i gatan vad det blir spännande!

Kort och gott ifrån helgen.

# Kul att det blir med än dom där 2500 personerna som brukar skrika på Gais matcher nu på Onsdag. Det snackas om drygt 10 000 personer som ska se matchen på plats. Kul.

# Liverpool har det tungt, blytungt!

# Som ÖSKare så måste jag ändå säga att det är roligt med IFK Norrköping i Allsvenskan 2011. Syrianska är i stort sätt klara dom också och det känns lite halvroligt det också att få upp dom.
Bara det inte blir som när Assyriska var uppe i Allsvenskan 2005. Det var en jävla hype inför Allsvenskan och när dom inledde med några segrar och bla slog Blåvitt på bortaplan så var dom världens bästa lag och folket älskade jublande och sjöng. Men så kom förlusterna och publiken svek sitt älskade Assyriska, platserna på arenan gapade tomma. Det var något slags rekord i antalet medgångs-supportrar där i Assyriska. Hoppas det inte blir det samma med Syrianska, utan att dom även har fans om laget står bakom laget i motgångar. Känslan är att Allsvenskan får sig ett lyft om vi byter ut dom två i toppen utan Superettan mot dom två i botten utav Allsvenskan(sorry BP & Gefle men så är det nog).

# Jag har inget hjärta så för AIK men när Bangura fick göra mål igår efter hans familjetragedi så log jag och tyckte att det var kul för hans skull.

# Äntligen!!!!!! Nu efter en miljon olika turer så är det klart att The Hobbit ska spelas in och det blir Peter Jackson som ska regissera. Fantastiskt!

# Jag läste om Etóo och hans Inter som slog Cagliari idag. Där fans gjorde ap-ljud mot Etó och andra mörkhyade. Det är skamligt utav fansen, skamligt. Men jag ville se Etós ap-dans som det skrevs om i tidningarna. ”Eto firade med ap-dans” stod det. Men herregud det var ju ingen ap-dans!!! Blev lite besviken på dom vilseledande rubrikerna. 

Hyséns klack idag var rätt snygg!!! Var det med vilje så var den magisk och synd på sätt o vis att han inte gjorde mål. Som keeper njuter jag att Nordfeldt tog skottet men som fotbollsfantast så tycker jag det var trist.

# Jo, det har varit ännu en våldtäkt i Örebro. Men för helvete hur många sjuka jävlar finns det i vår stad!  
Jag ska nog börja nattvandra med k-pist för det måste bli ett slut på det här, kom igen!

Sida 1 av 3
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB