John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Rätt ska vara rätt

av John Alv82

Idag så avverkade vi ett träningspass i rätt så behaglig värme om man jämför med andra dagar som varit den senaste tiden. Det var drygt 9 grader och det får man ju kalla för rena sommarvärmen så här års. 
Men detta är inte John Pohlman som bloggar så nu skiter vi i vädret ! 

 

Jo, jag får börja med att tacka för stödet !
För det finns många där ute som är lika ifrågasätrande som jag varför man nu har valt att förbjuda dom så kallade ”Serie-A-kragarna” i Allsvenskan. Jag säger att det är ett fjantigt och idiotiskt beslut och bevisligen så finns det många där ute som håller med mig.
Än har jag dock inte fått något stöd i frågan ifrån Hussfeldt eller Birro som jag gärna ville ha med mig i denna frågan. Martin Åslund som numera titulerar sig ”Serie-A expert” vet jag är med mig i frågan utan att jag ens pratat med honom, jag känner Martin väl sen vi spelade tillsammans i Danmark. Så jag hoppas att Martin väcker Hussfeldt och Birro till liv så att jag får med mig dom också, för vi ska som sagt inte ta bort den lilla likheten som vi har i mellan Serie-A och Allsvenskan!
-Bosse Karlsson vakna upp och hör spelarnas och folkets röst!

Inte blir jag gladare när det går rykten om att Mattias Ranegie i BK Häcken fick spela med en liknande krage under matchen mot Malmö. Då blir jag riktigt upprörd att det just är vi i ÖSK som domarna ska peka på med pekpinnen !

Varför ska det alltid vara så att vi i ÖSK blir behandlade med regelboken upp i röven hela tiden. Först var det ju förbundet som skickade ner oss för några kronor minus på kontot…sen dess så har det bara eskalerat! 

Lyssna här bara…här nedan kommer en historia utav många som finns på lager.

Detta är en sann historia gott folk, som jag nu ska berätta för er som är ett bevis på att vi i ÖSK behandlas äckligt hårt efter alla dumma regler som finns i Bosse Karlssons regelbok (sorry Bosse, jag gillar dig jag är bara lite upprörd på alla ”nya” regler ang kläder som kommit i år, där ni domare inte behandlar alla lika) .

Historien är ifrån Strömvallen iår, 2010.
Den andra halvleken ska precis starta och jag står koncentrerad och väntar på domarens signal. Men signalen dröjer, för att linjedomaren löper fram till mig och säger förljande ”John, du har för mycket benskyddstejp på dig. Du måste ta bort tejpen”.
Jag tänker att nu skämtar han, så jag gjorde först inget men när han säger att han menar allvar och huvuddomaren riktar en arg blick på mig så förstår jag att det hela är sanning.
Jag får då precis innan den andra halvleken ska dra igång ta av mig handskarna och dra av mig min benskyddstejp som jag satt på med omsorg.
Detta stör inte bara min fokus på matchen jag blir även riktigt irriterad på domarna som väljer att fokusera på en såndan ”skitsak” istället för att fokusera på matchen.

Dom nya reglerna säger att du måste ha samma färg på benskyddstejpen som du har på strumporna. Jag hade i den matchen gula strumpor och hade svart benskyddstejp bredare än 2 centimeter som regeln nu säger.
Så onödig regel så att jag kräks, men rätt ska givetvis vara rätt.

Jag har under säsongen studerat alla dessa nya ”kläd-kod-regeler” och sett att bedömningen är så jävla ojämn. Vissa domarteam kollar men vissa(dom flesta) skiter i det. Så givetvis blir jag upprörd att vi i ÖSK hela tiden ska bli granskade och så kan vissa andra springa runt och se ut hur fan som helst.

Jag upprepar att ”rätt ska vara rätt” för alla!
Men tack vare alla dessa nya dumma reglerna så har det blivit på dessa viset….det var fan bättre förr….eller hur Ralf Edström  😉

Onödiga regler som i det långa loppet kan göra så att spelare, ledare och framförallt domaren själv tappar fokus på det allra viktigaste……nämligen…….matchen !!!! 
aatimi_q.jpg 

aanuwg_q.jpg
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB