John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Lördagskrönika och annat smått o gott

av John Alv82

Det är många skriverier om MFFs hjälptränare Josep Clotet Ruiz nu. 
Som i senaste Offside till exempel, och efter MFFs fantastiska säsong så kan man helt klart förstå uppståndelsen. Jag kan läsa att Sportbladets Robert Laul skriver att ”det är oroväckande att inte fler följer och satsar på sydländska alternativ”
Jag vet inte om oroväckande är det rätta ordet att använda men det är helt klart en intressant satsning Rolle och MFF har gjort. 

Men en sak ska man ha klart för sig att varje år ett nytt lag vinner sm-guld så ska deras modell hyllas till skyarna och ”alla” måste göra likadant. Jag tar en paralell till Djurgården som vann sm-guld efter sm-guld på 2000-talet och Zoran och Snuffe bara körde gristräning hela försäsongen med skivstänger osv. Då skulle alla följa det upplägget och deras satsning var det absolut bästa. Eller när blåvitt vann 2007 med en många unga och egna talanger, då skulle alla börja satsa ungt och eget (som givetvis är bra ska jag påpeka).
Det jag menar är att man hittar alltid nya detaljer varje år som man bara ska ta efter annars är det som Laul beskriver det ”oroväckande”.

Jag anser att det är riktigt kul och bra med sydländska inslag i svensk fotboll men när Assyriska hämtade portugisen José Morais så blev det inte lika mycket snack. Där blev det ingen framgång och Morais blev mest hånad för att han sagt att han var Mourinhos kompis. Men nu när Morais faktiskt är Mourinhos kompanjon i Real Madrid så har tvivlarna på Morais fått svälja sina hån. Morais vann inget sm-guld och därför blev det inga positiva skriverier men ett sm-guld för J.C Ruiz i MFF har nu öppnat ögonen på dom flesta. 

Det roliga i sammanhanget är att det alltid är så lätt i efterhand att hylla och säga att ”dom gjorde rätt” osv. Det roliga är att det är så små marginaler i fotboll. Tänk om Helsingborg hade vunnit Allsvenskan så hade äldre och rutinerade stenåldersmän varit det som man skulle ta efter och hylla. Conny Karlsson och Reine Almgvist hade varit den rätta satsningen och äldre herrar som Bosse Nilsson, Bosse Pettersson, Tom Prahl, Nanne Bergstrand och LO Mattsson hade varit namnen som alla skulle jaga och eftersträva annars hade det varit ”oroväckande”.

Nu så överdriver jag kanske du tycker, men lite så är det som jag skriver och så kommer det alltid att vara. Det är bara alltid lika roligt att se dessa ”nya” framgångsrecept som dyker upp varje år. Vilket recept som man kommer att hylla om ett år står skrivet i stjärnorna men lita på att man nästa år lyckas gräva upp en ny fantastisk orsak till det Allsvenska sm-guldet, annars vore det oroväckande.      😉

 

————–Smått o Gott————-

Astrit ska gästa Ekvall vs Lundh ikväll. Kanske slänger ett getöga på det programmet…

———————————————–

Ser att Olof Guterstam slutar med fotbollen. Den övernaturligt begåvade fotbollspelaren/läkaren lägger skorna på hyllan efter ännu en exit ifrån Allsvenskan. Jag och Olof var med på samma januari-turné med landslaget en gång och då hade Olof nyss vunnit skytteligan i Superettan.
Som ÖSKare så är Olof mest känd för att inför säsongen 08 (tror jag att det var) tacka nej till ett kontrakt med ÖSK. Han valde att tacka nej pga att han sade sig vara trött på att spela i botten utav allsvenskan och kriga för överlevnad. Det var hans anledning till varför han tackade nej.
Vi vet sen hur det gick med den saken…

———————————————–

Olle var riktigt bra i senaste Idol, riktigt bra.

———————————————-

I mitt förra blogginlägg så kunde ni läsa flera biorecensioner. Jag såg en till film häromdagen och det var den läskiga rullen Devil
Jag tycker att Devil var riktigt djävla bra, förstår du skämtet? Djävligt bra  😉  
Ett litet mästerverk på 1 timma och 20 minuter var det, jag satt som på nålar under större delen utav filmen. Tänk att en film som till 90% utspelar sig i en hiss kan vara så bra. Det blir en otroligt stark 4a utav 5 Alvisar i betyg till Devil. 

———————————————

Fighten i mellan Jörgen Kruth och Bob Sapp vill jag se. Den gigantiska Americanen är en störtskön kille som kan slå hårt och matchen mot Kruth kommer att bli underhållande tror jag. Sänds fighten i tv? Vet någon det?

——————————————–

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB