John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Tillbaka och snackar film & fotboll

av John Alv82

Heeeeeeeej!

Det var några dager sen jag uppdaterade bloggen som ni kanske har märkt. Men jag har varit på resande fot där av detta uppehåll. Jag har inte varit på något vidare exotiskt resmål som man kanske kan tro då vi Allsvenska fotbollspelare har en tendens att fly landet så här års.
Jag har bara varit hemma i min hemstad och träffat min familj och vänner. Vissa kanske undrar om det inte finns internet i Göteborg då jag inte skrivit här på bloggen under tiden. Mitt svar till det är att ”ja, det finns internet i Götet, men jag har haft lite semester ifrån bloggen helt enkelt”.
Men nu är jag tillbaka och kul är väl det.

——————————————-

Jag skrev här på min blogg i starten utav semestern att jag skulle försöka att titta på bio under semestern. Det har jag också gjort vid 5 tillfällen och här kommer nu lite recensioner alá Alvbåge, även känd som JayBird på min filmblogg www.blockbusterd.blogspot.com. Så här kommer lite filmrecensioner:

Sammys Äventyr 3D  :  5 Alvisar utav 5
Oj, tänker kanske du!  Direkt högsta betyg till en animerad barnfilm och det stämmer. För att vara en barnfilm så är Sammys Äventyr det perfekta valet. Jag såg filmen tillsammans med min dotter som är 2.5 år och både jag och hon älskade filmen. Som sagt, Sammys Äventyr är den optimala barnfilmen, en toppfilm helt enkelt som dessutom är fantastisk i 3D.

Saw 3D  :  2 Alvisar utav 5
Ännu en Saw film, och detta är väl den sjunde i denna Saw historia. Saw 1 är en klassiker och sen 1an så har kvalitén sjunkit dramatiskt. Men så kom denna 3D filmen som ska avsluta hela Saw historien är det tänkt och faktum är att kvalitén är rätt så skaplig för att vara en Saw film. Ni som gillar Saw filmerna kommer att gilla 3D filmen också, jag ger filmen ett godkänt plus betyg skulle man kunna säga. Men att den filmats i 3D var bara onödigt, man såg inga 3D effekter alls i stort sätt. 

Due Date  :  4 Alvisar utav 5
Ni som gillade Hangover filmen kommer att älska denna roadmovie där två mäns öden sluts samman på ett mycket roligt sätt. Robert Downey Jr och Zack Galifianakis har huvudrollerna och är helt fantastiska i sina roller. Zack känner ni alla till som den där roliga och skäggiga gubben i Hangover och han är lika flummig och rolig i denna filmen. Du kommer inte att bli besviken när du ser denna rullen, många härliga skratt utlovas i biografen. En stabil 4a är betyget, dvs filmen är riktigt bra.

Jackass 3D  :  3 Alvisar utav 5 
Egentligen så kan man inte betygsätta denna filmen. Ni vet alla vad Jackass handlar om, det är bajs och äckliga upptåg som blandas med smärtsamma stunt. Det vill säga att det är riktigt jävla roligt att titta på men det blir knappast några stora filmpriser till denna filmen. Nu är den också i 3D och det gör det hela lite lite bättre, vissa stunts blir lite coolare i 3D men annars så kan man gott se denna filmen i 2D utan att missa något. Vissa stunts är sjukt roliga samtidigt som vissa saker i denna filmen är sjukt äckliga. Det är kanske lite för mycket bajshumor i denna 3D filmen men dom roliga stuntsen väger upp det. Du behöver inte se denna filmen på bio men du kommer garanterat att se filmen någon gång, för erkänn att det alltid lockar att se Jackass gänget med nya galna stunts. Filmen var sjukt rolig, äckligt kul!

Unstoppable  :  3.5  Alvisar utav 5
Denzel Washington är tillbaka men ännu en film och ni som känner till Denzel vet att han aldrig gör en dålig film. Unstoppabel är inget undrantag, filmen är bra och väldigt spännande och du får valuta för dina pengar men det är ingen film som du måste se på bio. Du kan lika gärna vänta tills den kommer ut på DVD och sen avnjuta den hemma i tv soffan. Filmen handlar om ett tåg som skenar iväg i hög hastighet och ingen kan stoppa det…..förutom Denzel som jobbar som en gammal avdankad lokförare. Filmen är baserad på en verklig händelse och det är en nagelbitare helt enkelt. Sevärd och spännande film. 

Där har du lite recensioner alá Alvbåge, bio är underbart och klicka in på min filmblogg som jag har tillsammans med Robert Walker och kolla in dom senaste trailerna som finns ute på nätet!

———————————————-

Undrar någon vad som hänt med den där årskalendern som vi sålt under året för USÖs barncanser avdelning, Stjärnfonden. Till dig som undrar så kan jag berätta att jag nu under semestern har jag sammanställt det hela och när träningen drar igång igen i december så ska vi dela ut pengarna för dom sålda kalendrarna. Så håll utkik i tv och i NA för mera info om detta, kul!

————————————————

Luiz Suarez är ett geni på fotbollsplanen och gör titt som tätt dom allra märkligaste sakerna på planen. Han spottar inte bara in mål för Ajax han stoppar också bollar med handen på mållinjen (i VM) och biter motståndarna. just det…biter!
Jag såg just en repris på internet då Suarez biter en PSV spelare i axeln och frågan är vad han tänker med….sjukt men lite roligt är det. Det är kul bara för att det är så sjukt. Suarez  fick 7 (!) matchers avstängning för incidenten. ”Another one bites the dust” skulle man kunna säga åt det  🙂

————————————————

Min gamla klubb Viborg FF har gjort det igen. Dom har sparkat sin tränare. Under mina 3 år i Viborg så hade jag 6 olika huvudtränare, nu har ännu en fått lämna det grönvita laget utan succé. Lite trist….

————————————————

Öster utav alla lag bygger en ny toppmodern arena. Bygget kommer att kosta närmare 200 mille och kommer att stå klart 2012. Det är riktigt roligt att dom svensk fotboll blir modernare och att arena standarden växer. Hoppas att Öster som fotbollsklubb också växer i kvalité i takt med bygget.

————————————————-

Jag blev uppringd utav tidningen Offside igår. Dom skulle göra ett uppslag om dom sociala mediernas roll inom fotbollen numera. Helt enkelt vad twitter, Facebook och bloggar osv har för betydelse för oss lirare. Jag svarade och tjötade en himla massa om detta ämnet och vi får väl se hur det sen kommer att se ut i tidningen.
Jag berättade just det att en anledning till varför jag bloggar och har en egen hemsida bland annat för att man kan kommentera det som journalister skriver om oss fotbollsspelare, dom får inte sista ordet helt enkelt.

Ett exempel på just det ska jag ta upp här nu. Min senaste intervjun jag gjorde på Fotbolldirekt.com där dom frågade om kommande säsong osv, jag var positiv och sa att det såg spännande ut inför kommande år och att vi bara är i november och att vi har långt kvar till Allsvenskan. Jag försökte vara positiv och inte bara tala om alla spelare vi tappat osv,  men deras artikel blev sen dyster och jag skrev ett mail till dom där jag ansåg att artikeln dom la upp på sidan var riktigt värdelös.
Något svar har jag inte fått ifrån dom än på Fotbolldirekt….men kom ihåg att läsa allt ni ser på den sidan men många nypor med salt.
Så nu tog jag upp det här och jag fick sista ordet om det  😉

————————————————-


BRA FILM  🙂

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB