John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Jag närmar mig slutet

av John Alv82

Det är så att jag har ett kontrakt med Sportbladet när det gäller min blogg här. Det avtalet sträcker sig fram tills den sista december, sen så ser det ut som att jag kommer att sluta skriva för den tidningen.
Det var den förre sportchefen på Sportbladet Per Karlsson som för snart ett år sen fick mig att dubblera med bloggandet. Nu så heter Sportchefen Mattias Karlsson och jag har förstått det ifrån honom att det inte blir en förlängning i dagsläget. Han säger själv att dom inte vet hur organisationen och upplägget ser ut inför Allsvenskan 2011 än, kanske kommer jag att vara med i snacket nästa år också men tillsvidare så lägger jag helt enkelt ner Sportbladet bloggen den 1 januari.

Jag har haft seriösa tankar på att lägga ner bloggandet totalt. Jag funderar seriöst i detta nu på att kanske även lägga ner på NA.se men jag har inte bestämt mig till 100% vad jag kommer att göra under 2011.

Jag kommer att skriva och lägga min näsa i blöt på något sätt men vart det blir och hur står just nu skrivet i stjärnorna. Jag gillar att hålla på och ”skriva av mig” som jag kallar det men hur det blir får vi se.

Även om folk stör sig rejält på mina särskrivningar,  meningsuppbyggnader och på mina olika åsikter om allt ifrån Dulee Johnson till Hajar så gillar jag det. Jag har trots allt några läsare där ute i cyberspace som gillar bloggen och det värmer såklart mycket mer än dom som kritiserar. Helt enkelt så kan jag säga det att min blogg berör och skapar snack hos folk och det är riktigt roligt. Det kan jag skriva utan att låta kaxig för så är det, har jag märkt. Så tack alla läsare för iår, 2010 har varit ett fantastiskt år på många sätt och vis.

Den historiska 3e platsen med ÖSK var stort att få vara med om. Jag vill såklart vinna något i livet så är en 3e plats är inget att skryta med kan tyckas men just en 3e plats med ÖSK är en stor sak. Just därför att ÖSK är en klubb som saknar stora framgångar, prisskåpen är inte överfulla.
Historieböckerna skriver om stora och anrika namn men på över 102 år så har ÖSK ”bara” tagit hem en Allsvensk medalj innan årets lilla silver, det var silvret ifrån 1994.

Det vi har gjort under 2010 är historisk och på det sättet vi har gjort det på är stort. Jag menar det att den resan klubben har gjort sen tvångsnedflyttningen 2004 fram tills nu är otrolig. Vi har gått ifrån bottenträskets bottenträsk till att bli ett Allsvenskt topplag som spelar i Europa.
År 2004 så ville ingen ta i ÖSK med tång ens, men starka ledare byggde upp en stabil grund igen och likt tv programmet ”Extreme Makeover” så stod Ros-Marie Frebrand där med megafonen och skrek och styrde upp organisationen igen, precis som den där amerikanska tv-programledaren gör.

Klubben och laget har också gjort en extrem förvandling. Laget har gått ifrån ett så kallat ”sparka-o-spring-lag” till att bli ett spelande och bollförande lag som underhåller publiken. Det Sixten har gjort är fantastiskt och det steget som klubbledningen gjorde när dom valde att ta hit en (för oss svenskar) okänd finne som huvudtränare har inte bara visat sig lyckat. Man kan lugnt se det som en utav de mest lyckade värvningarna i klubbens 102-åriga historia. Det kan jag skriva här och nu utan att fjäska och slicka röv för mycket, så är det bara.

År 2010 är ett fantastiskt år på många sätt i och med att den brokiga historia klubben har så är framtiden helt plötsligt väldigt ljus efter många års ständiga uppförsbacke. ÖSK är ett lag för framtiden och att få vara delaktig i ett lag som det är man stolt över. År 2011 blir ett väldigt spännande år, för nu så kommer alla lagen att ta oss på fullaste allvar och nu måste vi spänna bågen ytterligare. Att vi ens kan göra det med våra små resurser (om man jämför med många andra lag i serien) är otroligt starkt.
Vi ser alla fram i mot den Allsvenska säsongen 2011 , men blir det en säsong utan en kvalitativ blogg det får vi se.

Tack för iår…alla!

 

Vi ses ! 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB