John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

Svinkallt & Hockey

av John Alv82

Idag så hade jag -20 grader på termometern och det anser jag är kallt, svinkallt.
Skulle man mot förmodan bege sig ut utan långkalsonger så är risker stor att man fryser ihjäl. det är faktiskt sant, det är kallt ute gott folk. Nu vet du det, om du skulle ha missat detta.

—————————————-

Idag så var vi träningslediga men jag, Nordin, Anttonen och Wowoah begav oss till bandyhallen här i stan för att åka skridskor. Men givetvis så var det ingen allmänhetensåkning denna dag. Det var ”Bästa 3an”, dvs bandy skolturnering. Av alla dessa 365 dagarna på året så valde vi denna dagen för våran aktivitet men som tur är så finns det underbara människor i denna staden, Örebro. Några utav dessa underbara människor jobbar som vaktmästare så vi fick faktiskt gå in och lira Hockey inne i Ishallen (Hockeyhallen).
Jag hade mina helt nya skridskor på mig och jag såg verkligen fram i mot att få åka, men orutinerad som jag är så hade jag inte slipat skridskorna. Jag kunde väl inte veta att man ska slipa ett par helt nya skridskor!
Men nu vet jag det för att det var helt värdelöst grepp i skenorna och jag var betyldigt sämre än vad jag brukar vara och då var det dåligt kan jag säga.
Mitt självförtroende var i botten tills att vaktmästarna dök upp igen för att titta till oss. Jag bad då en utav dom kika på mina skridskor om dom var slipade. Han kände efter och började skratta, han sa att dom var i stort sett helt runda skenorna.
Så nu har jag lärt mig det att man alltid ska slipa ett par helt nya skridskor.

Anttonen och dom andra spelade på och dom var riktigt stabila på att åka griller. Nordin stod för dagens vurpa då hans svanskota fick sig en rejäl kyss utav isen. Samuel Wowoah var faktiskt helt grym måste jag säga, han har både en god skridsko teknik och klubbteknik, imponerande
.
Vi ska försöka samla ihop några fler ifrån laget till nästa vecka, då hade vi tänkt lira igen. Vore kul om vi kunde få ihop till en ÖSK-hockey-fight
Blir detta av så återkommer jag här på bloggen så att ni alla kan komma dit och titta  😉

(Jag borde ha lite bilder ifrån dagen, jag vet. Men det kommer. Sorry)

————————————

Kvällens ”Höstmöte” i Konsterthuset för alla ÖSk medlemmar var som vanligt ett trevligt möte där vi kunde visa upp oss för alla våra medlemmar och Janne karlsson och Lennert Sjögren kunde summera året som gått.
Vi hade en årlig presutdelning, där Nordin i år fick priset som ”årets ÖSK spelare” och Wowoah tog i mot priset för ”Årets mål”. Roligt var det att priset på 10.000kr för årets målskytt som år delades på tre lirare (Nordin,Paulinho,Astrit) skänker pengarna till Yunus istället för att ta pengarna själva, fina killar det där.

Det tåls att poängtera detta att Yunus är en utav oss, han skulle iår ha varit en Allsvensk fotbollspelare i ÖSK om han inte drabbats utav en stroke för en tid sen. Det kan lätt glömmas av, Yunus är en utav oss.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB