Annas och Emils VM-blogg

Anna Haag och Emil Jönsson bloggar på Sportbladet under skid-VM

Startsida / Inlägg

Nu ska jag hitta mitt ”attack mode”

av AnnaochEmil

Sista avgörande timmarna
Då var det bara de sista avgörande timmarna kvar till start. Kroppen är tränad såhårt jag har vågat och kunnat plåga den . Utrustningen är slipad och förbättrad till detyttersta och allt runtomkring mig har jag ordnat på så bra sätt jag kunnat. Allt kan självklart göras bättre, det är klart jag fattar det. Men det är ändå med ett lugn jag kommer närma mig startlinjen i dag. Ett lugn över att jag gjort allt så bra jag kunnat och med den vetskapen med mig, det är guld värt för mig!

Så nu väntar bara det sista timmarna. Sista timmarna då jag tillsammans med vallarna ska få fram grymma skidor som vi ska kunna utmana världen på. Få i mig bra mednäring och mat så kroppen kan pressas till dess gräns och sen få fram en bra plan ochkänsla i huvudet hur jag ska lyckas med att ta mig först över mållinjen.
Man har en grundplan hur man ska åka, och med vilken linje och växel man ska köra banan på. Men det är ändå precis innan start då man vet hur föret och skidorna går somman kan börja få en riktig uppfattning om hur jag ska lägga upp det.

Och sen det kanske viktigaste av att hitta ett rätt läge i huvudet. För om vi för en gångskull skiter i att sprint är det absolut mest slumpartade skidgrenen av alla. Och att det i sprint inte bara är att ställa ut skidorna på starten och tro att det ska lösa sig. Man måsteha en bra dag, bra skidor och sen en hel del tur för att faktiskt lyckas. I slutändan är detändå i huvudet det viktiga sker. Sprint är en lång dag där vi håller på i flera timmar ochmåste hela tiden ha huvudet i rätt läge. Inte för taggad och inte för loj. Utan helt enkelt lagom… jag vill koppla in mitt ”attack mode” för det är då jag funkar bäst. Jag kan inteförklara hur det känns jag vet det bara själv och känner när jag är där.

–Luddigt? Jo mycket, men så elitidrott och skidor fungerar. Så nu de sista timmarna som är kvar till start är det viktigaste för mig helt enkelt, att hitta mitt ”attack mode”
Och hoppas på lite tur
Nu kör vi!!!
/Emil

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB