Annas och Emils VM-blogg

Anna Haag och Emil Jönsson bloggar på Sportbladet under skid-VM

Startsida / Inlägg

Så får man pigga ben!

av arsundaemil

Nu sitter jag i en snödriva i solen och har det ruggigt bra. Har precis fyllt på koppen med kaffe och ätit upp resterna av gårdagens kladdkaka så här går det ingen nöd på mig inte. Detta var ett perfekt alternativ för mig. Att få möjligheten att resa bort och bara släppa VM och allt ståhej för en stund. Men tro INTE att jag inte vill tillbaka. Hela kroppen skriker efter mer tävlingar så det ska bli skönt att åka tillbaka till gänget i morgon!

Har kört lite fart idag och det kändes helt okay. Det farliga när man toppar sig är att man går ner mycket i träning och kroppen blir piggare och piggare men man tappar lite studs i musklerna. Hmm.. hur ska jag förklara det då? Jo, kroppen och benen känns extremt lätta och mjuka men när du spänner benmusklerna så reagerar dom lite segt. Man är lite FÖR mjuk känns det som, så då gäller det att i lagom dos smälla på med benen igen för att hitta den där sköna snabba känslan som man vill åt. Och det är den som är svårt att hitta. Så alla har olika sätt att nå dit. Jag brukar köra lite ryck dagen innan eller som nu köra lite intervaller nån dag före racet för att få till det. Kan även köra lite styrka dagen innan och ev i uppvärmningen för att få ut lite mer ”studs” i benen. Så därför körde jag intervaller idag. För att få fart i benen!

Och det är även detta ”problem” som brukar göra att det är svårt ibland att få till det på första distansen på ett mästerskap men som gör att när man väl får ett race i kroppen vaknar lite till liv och gör benen mer laddade för nästa distans. Detta tror jag och hoppas gäller för det svenska laget nu på VM. Att nu har vi alla kört ett race och nu hoppas vi på piggare ben framöver!

Kul lopp för övrigt idag på herrarnas dubbeljakt. Där jag tyckte grabbarna körde på bra och det visar hur små marginaler det är som även avgör en 3mil. Det gäller att ha krafter och plats att ta sig fram på, precis på rätt ställe!

Vill passa på att framhålla och tacka vallarna som jobbar stenhårt och gör ett enormt jobb med våra skidor!  Vad jag sett är det svenska valla-teamet först ute och testar och sist hem från testandet. De ger ALLT för att vi ska ha bra grejor och de testar fram vad de anser är det bästa för dagen. Vi hade ”kungskidor” på sprinten bl.a. så det är lätt att missa deras fantastiska arbete. De får oftast bara synas när några andra nationer har bättre skidor. Lite tråkigt måste jag säga…

Så nu tar vi i laget och jag nya tag och nu ska jag åka lite pulka och bob! (För det heter bob och absolut inte snow racer!)

/ Emil

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB