Annas och Emils VM-blogg

Anna Haag och Emil Jönsson bloggar på Sportbladet under skid-VM

Startsida / Inlägg

En vanlig dag i svensk lägret

av Anna Haag

En helt vanlig dag i svensk lägret börjar alltid med en stadig frukost omkring kl åtta. Gröt (självklart) med nötter och färska bär, smörgås med avokado, skinka och ett antal med den norska delikatessen brunost. Om man ska göra som norsken säger (läs Arild Monsen, sprinttränare) ska man även ha sylt (toy) uppe på osten. Några få har även anammat detta annorlunda sätt att äta den bruna osten på. Till det dricks det kaffe eller te, juice eller vatten.

Efter att ha suttit och tjattrat sig igenom den (oftast) timmes långa frukosten går man tillbaka till rummet, en del dressar om till skidkläder för att attackera spåren kring hotellet, andra stannar på rummet och läser eller ser på film (grabbarna ser på äventyraren Lars Monsen, tjejerna Solsidan, Mad Men eller SATC). Den tredje delen lägger sig i sängen, sätter på pepplåtar och förbereder sig mentalt för att utmana spåren kring Holmenkollen. Förbereder sig på att pressa sig till max och ge de övriga nationerna en kamp om medaljerna. Lagom till lunch har dessa lämnat boendet och åkt upp till stadion, för att påbörja den 1,5 timmes långa uppvärmningen innan tävlingen. Testar skidor, testar bana och kör ett par fartdrag i uppvärmningen.

Samtidigt har de som är kvar på boendet kommit tillbaka från förmiddagens träning, duschat och gjort sig redo för lunch. Tillagad av ”idrettssentrets” svenske kock under uppsyn av vår egen Pelle Kock.

Just när de är dags för ”kaffe-på-maten” intar alla sin favoritposition i soffan i ”lek-rummet” där de kommer att hålla sina tummar och skrika sig hesa på våra teammates de närmaste timmarna.

När loppet är klart, är det perfekt tid för ett mellanmål. Yoghurt och flingor eller någon smörgås med pålägg på. Ungefär då brukar de tävlande ramla in, vissa med ett leende från öra till öra, andra med läppen hängande i knävecken.

Samtidigt börjar våra fysios komma tillbaka och ”listan” är fullbokad så det är bara för dem att hugga in. Vi lägger oss på bänken och förbereder oss på en stund där man ena stunden tycker ”jäklar vad gött det är med lite massage” och andra stunder bannar fysion varför han/hon behöver ta i så mycket! Aj!

Innan middagen ramlar resten av laget in, alla utom vallarna som har några timmar kvar i vallaboden innan det är dags för dem att låsa dörrarna till lastbilarna och hoppa på bussen hem.

De som ska tävla dagen efter (eller de som har tävlat under dagen) brukar ta en jogging tur kring sjön just innan eller efter middagen. För återhämtning.

Middagen intas med ljus och vikta servetter på borden, en tre-rätters middag som hade fått den mest inbitne dietisten att gråta av lycka. Här lämnas inget åt slumpen.

Om frukosten är lång, så är det inget mot middagen där vi gärna sitter kvar lite extra länge, pratar om dagens lopp, morgondagens lopp och allt annat mellan himmel och jord. Vi umgås! J

Efter middagen är det åter dags för våra fysios att jobba, de som inte fick behandling innan middagen ska ha efter. Vi andra spelar pingis, biljard, kollar på film på den gigantiska LCD-skärmen i ”lek-rummet” eller snackar taktik inför kommande lopp.

Just innan kvällsfikat är det dags för ”åkarmöte” där vi går igenom tävlingen dagen efter, tider, placering av ledare, vallaplats och allt annat man bör veta inför tävlingen.

Just innan 22 är det kvällsfika, sedan stängs dörr efter dörr, lampa efter lampa släcks. Och en vanlig dag för det svenska laget på plats i Oslo är över.

Tårta

Glada miner i det svenska laget

Anna Haag

 

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB