Annas och Emils VM-blogg

Anna Haag och Emil Jönsson bloggar på Sportbladet under skid-VM

Startsida / Inlägg

Alperna igen!

av Anna Haag

Igår morse ringde klockan 04.55. Ögonen slog väl inte direkt upp, mer ena ögat först och sen det andra. Kroppen hade ingen lust att hoppa ur sängen, jag kravlade mig ur den… 06.20 satt jag på planet mot Zürich och vid lunch var jag framme i Davos.

Solen lyste, 18 grader varmt. Lite snö på topparna, vackra höstfärgade lövträd men alldeles, alldeles gröna gräsmattor. Det möttes vi av.

Med mig ner hit denna gång har jag min tränare Magnus Ingesson, för att fokusera lite extra så här de sista veckorna in mot säsongen. Fokusera på teknik, nöta och åter nöta. Köra rejäla fartpass med vetskapen att man är granskad in i minsta detalj. Och planera resten av hösten och vintern. För det går fort nu, och ingen kan vara lugnare än jag om jag bara vet hur planen ser ut. Som Stickan brukar säga ”jag har en plan”. Så vill jag också kunna säga, för då är jag lugn. Lugn och fokuserad. Fokuserad på rätt saker.

Efter att ha ätit lunch och packat upp väskan ”hemma” i lägenheten (vilket i sig är nästan det viktigaste för att känna sig hemma), bytte jag snabbt om och tog rullskidorna upp mot Dischma-dalen. Med Magnus på cykeln och filmkameran i högsta hugg var vi redo för ett bra fartpass. Och det blev det! Riktigt kul att få känna sig lite pigg, att få feedback att tekniken fungerar och också få feedback på vad det är jag måste fortsätta jobba med.

Nu ska jag vara här nere i Davos till nästa läger, som börjar den 12 oktober. Emil kommer ned han också, så småning om. Men hade jag fått bestämma hade han kommit redan igår! Så det kommer bli nästan 1,5 vecka med träning här nere. Om vädret fortsätter visa sig från den sida som det gjorde idag, kommer det bli en underbar vistelse och träningen kommer gå av sig själv. Men om vädret inte blir lika bra som nu, så är det bara att göra det bästa av situationen och njuta då med! 🙂

Snart ska jag ut och nöta skateteknik, det blir spännande och se hur det ser ut där! I morse gjorde vi en långtur upp på en topp och tog kabinbanan ned, sprang med stavarna i högsta hugg. Solen lyser och himlen är klar blå, kan det bli bättre träningsväder? Det skulle väl vara om det kom snö, blev -10 grader och perfekta spår med en lika klarblå himmel då.. 😉

Hoppas ni njuter av hösten!

På återhörande!

Anna

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB