Startsida / Inlägg

Svar

av henham

Nu kommer det lite svar på era frågor igen!

har en liten undran.. du är med mycket i media, och jag undrar om du har ett ok från din sambo och från barnens pappa.. tex detta med direktsändningen av barnens begravning. var alla med på det eller är det du som bestämmer?

Vi direktsände inte barnens begravning. Vi lät inte journalisterna komma in i kyrkan ens. Det var viktigt för oss alla att ha en lugn och stillsam begravning.Jag vet inte om du tänker på minnedgudstjänsten dagen efter? Den sändes inte på tv den heller mer än par snuttar långt senare. Men, journalisterna var välkommna dit den dagen.

Vad gäller min medverkan i media för övrigt så är jag noga med att det är JAG som deltar. Jag försöker så gott jag kan att inte blanda in varken min sambo el barnens pappa i det jag gör.

En fråga jag har är: Känner din sambo någon ångest när han kommer hem och ska öppna dörren? Tänkte att det trauma han utsattes för när han fann er måste ju ha sitt sina spår?

Jag har valt att inte dra in min sambo för mycket i min blogg. Eftersom han valt bort media och offentligheten. Därför svarar jag inte så ingående på denna fråga. Men, självklart har han haft det jobbigt efter den kvällen. Men hans sår läker på samma sätt som mina. Vi har båda kommit mycket långt med det vi upplevde den kvällen.

Måste bara fråga, tog det långt tid för dig att kunna möta allämheten efter den tragiska händelsen och är det mycket folk som kommer fram och pratar med dig på stan och så?

Eftersom jag alltid har vart en öppen person så var det inte alls svärt för mig att fortsätta vara den efter händelsen. Jag gick inte själv på stan under lång tid efter. Folk kom fram då och gör även nu, och beklagade, grät, gav mig en kram osv. Varje möte stärkte mig och gör fortfarande.  

Hur fick du kontakt med din medförfattare och hur gick det till att skriva boken?

Min kontakt med Magnus började tidigt efter händelsen och hade inte alls med någon bok att göra. Magnus är journalist på tv4 och skulle göra ett repotage för kalla fakta om oss. Under inspelningen av det andra avsnittet så berättade han att han blivit uppringd av bonniers. De ville att han skulle skriva en bok om det som hänt. Magnus och jag började skriva tillsammans och lite om hur det gick till kan du läsa här: www.varforgraterinteemma.se. Fråga gärna mer om du vill.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB