Startsida / Inlägg

Möten

av henham

Ibland när jag är ute så kan jag plötsligt se en människa stanna upp och titta lite extra på mig.
Efter en stund spricker de ofta upp i ett ursäktande leende och säger, bara i förbifarten, ”jag tänker på dig” el ”vad stark du är” el något annat.

Vissa som jag berättar detta för tycker att det verkar lite konstigt och till och med läskigt.
Jag själv blir starkare för varje gång någon gör så. Inte för att det spelar någon som helst roll om folk känner igen mig till utseende el inte. Men för att de ger mig dessa stärkande ord på vägen.
Vetskapen om att jag har så många bakom min rygg får mig att känna att jag klarar vad jag vill i livet trots min hemska upplevelse i bakspegeln.

 

O nu lite frågor och svar

Jag undrar hur du presenterar dig för nya människor när dem undrar hur många barn du har?
Vad skriver du om din familjesituation i ditt CV?

Det var en bra fråga, och ganska aktuell. jag har precis skrivit mitt CV för ett sommarjobb jag ska söka, och jag satt länge och funderade hur jag skulle göra.
Det slutade med att jag skrev att jag var trebarnsmamma. För jag räknar mig fortfarande som det. Om de vill får de gärna ifrågasätta mig senare. Men, jag har faktiskt fött tre barn till världen. Sen är jag öppen att prata om varför de inte finns i livet längre om det skulle komma upp.

När jag presenterar mig så säger jag att jag är trebarsmamma. Ofta så har det blivit naturligt kort därefter att berätta att mina två äldsta barn inte finns i livet, och då kommer man ju in på varför de inte finns också.

Jag var orolig i början hur det skulle gå när jag fick såna frågor. Men det löser sig så naturligt tillslut iaf…

Någon skrev på bloggen att hon hade hört sos-samtalet på Expressen? Kan man lyssna på det via Expressens hemsida? (Antar att det är tidningen Expressen?)

Jag tror att det finns att lyssna på på expressen. Iaf en del av samtalet. Annars finns det i ett gammalt avsnitt av kalla fakta på tv4 play också. Men jag vet inte om det finns att se längre.

En fråga som jag vet flera som har ställt är om obduktionsbilderna som cirkulerade på nätet. HUR kan detta vara möjligt? Jag antar att det var en läkare som tog bilderna men vad hände sen? Har läkaren själv lagt ut bilderna eller kom kameran i orätta händer eller hamnade dem på sjukhusets dator och sedan spred någon ur personalen bilderna vidare? Det som förvåna mig mest är att det kan ske eftersom det är sträng sekretss om patienterna på sjukhus.

Du har rätt att det var en läkare som tog korten. Efter det så togs bilderna hand av polisen och polisen använde sig av dessa i förundersökningen.
Förundersökningen fanns digitalt och den var ju offentlig. Det är alltså någon som (förhoppningsvis) inte befann sig i tjänst el en helt vanlig privatperson som lagt ut bilderna på nätet för allmän beskådning.
Det är sjukt att det kan gå till så, och jag anser att Max och Sagas intrigitet har krossats totalt. men tyvärr så kan jag inte gör mycket mer än att säga att jag tycker att sådana bilder och även andra uppgifter i framtiden borde sekretessbeläggas.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB