Startsida / Inlägg

Svar

av henham

Hej modiga tjej!

Jag har precis köpt din bok och ligger bara på sidan 35 än så länge. Men en sak som jag undrar över är varför den är skriven i tredje person och inte första?

 Jag förstår din fråga!
Eftersom jag själv inte kunde berätta om vissa saker. Hela händelseförloppet i hallen, hur det var när min sambo kom hem, hur det såg ut när jag och barnen bars ut från huset, hur allt var när jag var nedsövd och hur jag betedde mig när jag vaknade. Så var vi tvungna att ha med en tredje person i boken. Någon som kunde berätta om saker som jag upplevt men inte kunde berätta om. Det blev min pappa som fick ta den rollen. Han fick vara med och skriva boken tillsammans med Magnus och mig. O för att de inte skulle blir rörigt att följa med i två perspektiv samtidigt så skrev vi boken i tredje person.

 Hej Emma!
Hoppas att jag inte ställer en obekväm fråga till dig.
Det jag undrar över är: När började du läsa om tyskan i media och när fick du se henne för första gången på bild?
Ha en skön och solig helg!

 Ingen fråga är obekväm att svara på. Så det är ingen fara alls.
När jag kom hem från det skyddande boendet så började jag läsa tidningarna. Detta var alltså i slutet av April. Det stod en del om tyskan. Så det var första gången jag läste om henne.
Bilder såg jag inte förrän långt efter rättegången. Även om de var ”blurrade” (suddiga) i tidningarna. Så fick mina syskon titta igenom alla, och ta bort dem innan jag tittade.
Innan rättegången var jag livrädd för vad jag skulle få se. Under rättegången hade jag ju henne i samma rum. O efter var jag inte intresserad av en bild i och med att jag sett henne i verkligheten. Men, då gick det ju inte att undvika längre eftersom tidningarna tog bort det suddiga i bilderna när hon var dömd.

 Kan inte du bli fruktansvärt ARG ibland? Jag blir det, tex när jag ser denna underbara bild på detta fantstiska barn. Då kan jag bli otroligt arg, för att dom blev mördade. Så vansinnigt vansinnigt, och så otroligt onödigt. Jag är väldigt arg, för deras och för din skull, vilket hemskt dåd att utföra. Hur kan man göra så? Vad ARG du måste vara. Att inte Julia har storesyskon på plasts för att ta hand om henne på skolgården liksom, att CS bara tog dom. Jag är arg och mycket ledsen för er skull.

 Nej, jag blir inte arg. Det tillhör inte min normala natur att gå och vara arg på saker och ting. Så ilska är en känsla som ligger ganska långt borta för mig.
Men, jag blir ledsen och uppgiven ibland.
Varför barnen? Det var ju jag som hade valt min sambo. Det var ju jag som tog det hon ville ha. Barnen hade ju inget val även om de lärde sig att tycka om honom de också.
Idag vet vi (jag och sambon) inte om vi kommer skaffa fler barn. Det beror på mitt mående när jag är gravid.
Det kanske kan få Julia att bli besviken på oss senare. Att hon haft två syskon, men aldrig fått träffa dem. För… de flesta ensambarn önskar sig någon gång i livet sig ett syskon.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB