Startsida / Inlägg

Svar

av henham

Blir tyskan efter avtjänat fängelsestraff utvisad ur Sverige på livstid?

Ja, det stämmer. Hon kommer direkt efter att straffet är avtjänat visas ut ur landet och aldrig ha tillåtelse att komma tillbaka.

Hur känns det för dig när du läser nyheter om andra som förlorat sina barn? Kan du läsa om sånt eller väljer du att fokuserar på annat?

Jag läser absolut sådana nyheter. Jag känner igen mig i vissa saker, andra är inget jag själv har känt.
Jag tycker att det är min skyldighet som medmännsika att dela den personens sorg kring sitt barns bortgång. Om denne väljer att prata, så är det min plikt att lyssna/läsa/se tycker jag. Iaf eftersom jag tycker mig klara det bra och inte själv mår sämre av det. Det är den overkliga verkligheten vi lever, om jag tittar bort så händer det ändå. Så det är lika bra att öppna ögonen och se. DÅ kan vi hjälpas åt.

Vad är det för ny metod din psykolog utövar?

Den heter EMDR och är en metod som kort beskrivet går ut på att jag ska följa min psykologs fingrar under en stund, på så sätt går jag över i något slags avslappnat tillstånd där jag sedan ska ta fram en bild av något, positivt el negativt. Om det är en positiv bild, så använder vi den bilden och känslan när vi sedan jobbar med de negativa bilderna för att få en bättre känsla för de sakerna jag har svårt att hantera.
Anledningen till att vi inte har startat med denna metod är för att jag inte tror riktigt på den. Jag har ett för stor kontrollbehov för att låta någon ta över kontrollen över mina tankar och känslor. Jag tycker att det är obehagligt vid bara tanken på detta, och jag tror att vi behöver jobba med andra saker och med andra metoder istället.

Har Julia lärt sig att prata nu?

Julia säger vissa ord och gör sig förstådd på allt hon vill/inte vill. Hon är en riktigt smart liten dam, och fixar mycket själv ”kan själv”. O resten ser hon till att det blir som hon vill ändå med hjälp av ord el kroppsspråket.

vad heter mamman ??

Mamman som mist sitt barn i Arboga har pressen inte gått ut med namnet på, och det tänker inte jag heller göra. Vi måste visa respekt för de avlidna och deras anhöriga. Jag har ju själv erfarenhet av detta, så jag känner att jag gör rätt beslut i att inte svara på denna fråga.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB