Beautifulones

en blogg skriven av Annika Marklund

Startsida / Inlägg

Mitt 2009: Juni.

av Annika Marklund

ju22.jpg

ju21.jpg

ju2.jpg

ju6.jpg

ju10.jpg

ju8.jpg

ju7.jpg

fc55e31ad883263e.jpg

ju12.jpg

ju13.jpg

ju1.jpg

ju19.jpg

ju20.jpg

ju16.jpg

ju15.jpg

ju17.jpg

ju14.jpg

ju11.jpg

ju4.jpg

5130d1da4e2cd7cb.pngJuni. Skolavslutningar, sommarlov. Men natten till den sjunde mördades femtonåriga Therese Johansson Rojo, och jag ansågs vara den som lämpade sig bäst för att skriva om mordet. Min allra första kolumn skulle ha publicerats på midsommarafton, istället hade jag texter i tidningen flera dagar i rad redan veckan innan. Jag jobbade dag och natt, blev alldeles för mager, försökte hålla ihop, men fick ta pauser varje halvtimme för att stortjuta inne på toaletten.

Ändå blev det skolavslutning. Jag och kärleken åkte till Falköping för att fira att min svägerska Rebecca gick ut nian. På tåget på väg hem fick jag inte luft. Det var dubbelsidig lunginflammation och jag fick tillbringa två veckor i sängen. Jobbade naturligtvis ändå, från sängen, hade ju inget val. Trodde jag.

Firade midsommar med kärleken i soffan på ett regnigt landställe, det jag hatade som tonåring men kommit att älska. (Det ligger inte långt ifrån huset vi snart flyttar in i, fast det visste vi inte då.) Han dukade upp sill och potatis medan jag hostade sönder mina redan trasiga lungor.

Jag slutade snusa. Blev, till slut, lite friskare. Men hade redan kommit så långt efter att det skulle bli omöjligt att hinna ikapp.

Annars. En och annan Rockband-kväll hos Peter. En och annan Pelikankväll. Och en Bruce Springsteen-konsert där det var så kallt att jag funderade på att gå hem.
Jag minns juni som fin, ändå.

——————————————————————————————–

Läs om resten av året:
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jennifer Laxén, Tobias Sahlén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB