Beautifulones

en blogg skriven av Annika Marklund

Startsida / Inlägg

Trendförakt och upprättelse.

av Annika Marklund

trend_contrast_liten.jpg

Den här veckans Sofis mode är ett trendnummer. Det är bara trend trend trend för hela slanten.

Alltså skriver även jag om trender. Och om ”Trend”. Det är min allra mest älskade vän Fannys första egna utställning som nybakad utställningsproducent. Den handlar om det senaste decenniets mode och visas på Nordiska museet just nu, som en del av nya storsatsningen ”Modemakt”. Vad museets chef än påstår.

Nordiska museet verkar nämligen tycka att det är pinsamt att ”Trend” finns. Det var slutsatsen jag drog när jag besökte vernissagen och chefen står på en scen och förklarar för hundratals inbjudna att de inte berör samtida mode och trender i utställningarna, alls, whatsoever. Trots att ”Trend” i allra högsta grad står där den står – och är fantastisk.

Varför skulle en museichef försöka låtsas som att en av museets egna uställningar inte existerar? Jag söker svaret i min krönika. Och jag hoppas att ni vill läsa, allihop.

Läs läs läs läs läs läs läs läs läs läs osv.

Och berätta gärna vad ni tycker, förstås!

PS. Fanny Hed Jonsson… I love you. DS.
Bli frisk snart älskling, jag klarar mig inte utan dig såhär länge.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB