Beautifulones

en blogg skriven av Annika Marklund

Startsida / Inlägg

Hjälp!

av Annika Marklund

Godmorgon.

Jag har sovit ungefär ingenting. Inget konstigt med det. Så blir det när jag ska flyga.

Det enda som känns lite jobbigt är att jag, enligt den logiken, inte heller ska sova natten till torsdag och natten till söndag. Tre sömnlösa nätter på en vecka… nicht gut.

Jomen! Just. Jag hade tänkt att vi skulle prata lite körkort, ni och jag.

Det är som så: Jag har försökt ta körtkort förr. Kuggat på uppkörningen, tre gånger. Senast för sex år sedan. Då handlade det mest om att man ”skulle ha” körkort – nu bor vi så avskilt att det börjar bli ohållbart att inte ha körkort och bil.

Alltså – på’t igen!

Måndagen den sjuttonde maj börjar jag köra, på Hasses Trafikskola i Flen. Har tjugoåtta lektioner inbokade under tre veckor. Till att börja med. (Somliga av er tycker kanske att det låter galet mycket. Tro mig. Det är det inte. Jag har kört oerhört många fler än så utan att lära mig köra bil.)

Det ska tilläggas att jag kuggade på körningen eftersom trafikinspektörgrabbarna tyckte att jag ”gav ett osäkert intryck”. Varje gång. De hade, med allra största sannolikhet, helt rätt.

Jag har ingen möjlighet att övningsköra privat, utan får förlita mig till lektioner på körskolan. Och jag vill förstås ha kortet så fort som möjligt – men inte utan att verkligen kunna köra. Jag vill nämligen inte försätta vare sig mig själv eller andra för fara i trafiken. Den är tillräckligt skrämmande och riskabel utan en osäker och förvirrad typ som moi bakom ratten.

Nu till saken. Alla ni begåvade och briljanta bilförare där ute. Det är dags att tipsa! Ni får hemskt gärna gå loss, unload you wisdom upon me, so to speak. Berätta: hur ska jag göra för att faktiskt klara uppkörningen den här gången? Precis alla råd är välkomna. Hur får jag ut mest av en körlektion? Hur gör jag för att verkligen förstå teorin, inte bara plugga in fakta? Vad ska jag tänka på när jag väl kör upp? Hur mutar man bäst en trafikinspektör? (ÅBS SCHÄMT!!!1!)

Om ni orkar hjälpa till och tipsa: tack!

Eh. Nu måste jag springa till bussen om jag ska hinna med pendeln för att sen hinna med andra pendeln för att sen hinna med Arlanda Express för att sen hinna med flyget till Luleå. Tjing!

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB