Beautifulones

en blogg skriven av Annika Marklund

Startsida / Inlägg

Badrumstankar.

av Annika Marklund

Bild 2.png

Ballingslöv

Bild 4.png

Ballingslöv ”badsimulator”

Bild 8.png

Kakelspecialisten

 

Svedbergs_romantica.jpg

Svedbergs

ss_SIP947608.jpg

Härifrån.

pottery.jpg

Pottery barn

Bild 3.png

Pottery barn

Inspiration+toa-badrum+080606.jpg

Bilden hittade jag här.

DSC_02941.jpg

DSC_03161.jpg

De två understa bilderna hittade jag här.

Vi hade inga som helst tankar på att renovera vårt badrum. Det var fullt fungerande, relativt nytt (tja, en sisådär femton år eller så, men det dög bra för oss) och ganska fint. De senaste månaderna har jag visserligen fantiserat om att ha ett badkar, men att åka in till Stockholm och låna mammas någon gång då och då räckte för mig.

Sedan kom vi hem från Thailand till ett trasigt rör och vattenskada i tre rum. Hallen, badrummet och tvättstugan. Nu är allt utrivet – golv, inredning, alla väggar. Allt. Vi skulle ha ägnat lediga stunder de senaste veckorna åt att komma överens om hur vi vill att det nya badrummet ska se ut, åka runt och tittat i byggvaruhus och beställt allt det vi behöver: kakel och klinker, toalettstol och handfat, dusch och badkar (ja, nu ska jag tamejtusan ha badkar!), badrumsmöbler, belysning…

Istället hamnade jag på sjukhus och har tänkt på vårt nya badrum ungefär noll gånger. Och imorgon måste vi bestämma oss för hur vi vill ha det – sedan åker Ronnie till Berlin och hantverkarna vill sätta igång. Alltså satte vi oss igår kväll efter schalgern och googlade runt för att komma på vilka badrum vi gillar – och hur vi absolut inte vill att det ska se ut.

Våra kriterier är ungefär dessa: Badrummet ska passa in med resten av huset, och får alltså inte vara för ”modernt”. Det ska kännas ljust men inte kliniskt, fräscht men fortfarande hemtrevligt, lantligt utan att bli för shabby chic/ryschpyschgulligt. Och eftersom vi knappt har några pengar alls (försäkringen täcker inget av de nya inköpen) får allting gärna vara både snyggt och kanonbilligt. Easy, breezy, eller hur? En baggis. Suck.

Bilderna här ovanför är de jag sparade ner igår, i något slags ”inspirationsmapp” (är det inte så folk gör när de ska inreda?). Ibland gillar jag nästan allt på bilden, ibland bara en kran, ett väggkakel, ett par skåpluckor eller ett visst golv, ibland… känslan.

Imorgon åker jag och Ronnie till Kakelspecialisten och håller tummarna för att de kan hjälpa oss ur badrumskrisen. De påstår på hemsidan att de vill kunna erbjuda oss allt till badrummet. Jag hoppas att det stämmer.

(Oroa er inte – vi behöver inte gå ut och kissa i snön. Vi har en liten gästtoa på övervåningen som visserligen är gammal och ofräsch, men låt oss säga som så att den gör vad den ska.)

 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB