Beautifulones

en blogg skriven av Annika Marklund

Startsida / Inlägg

Ingen bas, inga trummor, inget hat. Men en gitarr!

av Annika Marklund
Bild 1446.jpg Bild 1447.jpg Bild 1441.jpg Bild 1437.jpg Bild 1415.jpg

Nu har jag äntligen fått hem min nyinförskaffade gitarr! Efter att ha kämpat i en halvtimme med att få varje sträng att låta som den ska har jag nu satt igång att öva ackord med en liten katt bredvid mig i soffan. (Det är så fint – Biianka älskar verkligen musik. Varje gång jag spelar piano kommer hon rusande och lägger sig vid mina fötter, och hennes favoritprogram på teve är Glee.)

Har spelat i tio minuter och fingertopparna är verkligen helt patetiskt ömma. Allvarligt! Vad har jag för prinsessan på ärten-fingrar egentligen? Här ska härdas. Ojojoj. Räknar med ordentliga förhårdnader inom en månad, annars har jag inte övat tillräckligt. Och övar man inte blir man 1) aldrig rockstjärna och 2) aldrig tillräckligt duktig för att kunna filma när man spelar och lägga upp på youtube. Och det är, som sagt, målet.

Alla ni som är så himla duktiga på gitarr får gärna ge tips om ni har något, kanske på bra nybörjarlåtar eller på hur man inte får så ont av stålsträngarna…

Nu kämpar jag vidare en stund innan sovdags.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB