Beautifulones

en blogg skriven av Annika Marklund

Startsida / Inlägg

När man väntat på något gott.

av Annika Marklund

Gissa vad jag nyss gjorde?

Jag tog ett bad. I vårt nya badrum! Som efter knappt fyra månader är alldeles, alldeles färdigt. Okej, nästan i alla fall.

Såhär ligger det till: När vi efter nyår kom hem från en ytterst misslyckad Thailandssemester (våra klena magar gjorde att vi låg inne på hotellrummet och såg de första sex säsongerna av House i två veckor – jag hade gärna sparat pengarna och legat hemma i vår egen säng istället) möttes vi av en trasig vattenledning och ett översvämmat hus. Vi fick veta att vi haft tur – bara tre rum behövde rivas ut, hallen, badrummet och tvättstugan/förrådet, hade vi kommit hem en liten stund senare hade hela nedervåningen varit förstörd.

Vi bestämde oss snabbt för att vi inte ville att de skulle bygga en ny vägg mellan badrummet och tvättstugan, utan att vi istället skulle passa på och få ett större badrum (ingenting kunde ändå sparas).

Eftersom de veckor vi hade på oss för att bestämma hur vi ville ha det i det nya badrummet tillbringades på sjukhuset – jag åkte in med magont, de opererade bort blindtarmen och jag fick en infektion av operationen – slutade det med att vi hade en dag på oss att åka runt och kolla på grejer. Vi visste bara att vi ville att badrummet skulle gå i samma stil som resten av huset, som är byggt 1901 och som vi försökt få så ljust och hemtrevligt som möjligt.

(Många verkar vara allergiska mot att måla väggar och tak vita, men jag kan säga som så att i vårt hus hade vi inte mycket att välja på. Rummen är små och takhöjden väldigt låg, när väggarna täcktes av murriga tapeter i olika färger och innertaken var omålad mörk furu kändes det som att komma in i en grotta när man öppnade ytterdörren. Och tro mig, man behöver inte direkt oroa sig över att vårt hem ska kännas ”sterilt”. Det tar de drivor av böcker, dvd-filmer, kuddar, filtar, kattleksaker, kläder och tidningar som ligger utspridda överallt hand om. Och katterna själva, förstås.)

Kvällen innan vi åkte iväg för att se ut kakel, dusch, badkar, handfat, toalettstol, skåp och allt annat som behövdes satte vi oss och googlade febrilt för att få ett hum om vad vi letade efter. De bilder vi utgick ifrån kan den som är intresserad kika på här.

Och nu är det alltså nästan helt färdigt. (Hallen kommer att ta ett bra tag till, men den har jag inte saknat en tusendel så mycket som badrummet.) Det enda som återstår är en fläkt som ska sättas in, persinnerna och lite fler krokar som ska upp, plus ett draperi som ska dölja tvättmaskinen, torktumlaren och torkskåpet. Men det är ju bara småprylar. Jag kan oavsett inte vänta längre med att få visa hur det blev!

nyabadrummet1.jpg nyabadrummet2.jpg nyabadrummet3.jpg nyabadrummet5.jpg nyabadrummet6.jpg utsikten.jpg nyabadrummet7.jpg nyabadrummet4.jpg nyabadrummet9.jpg nyabadrummet8.jpg

Vi är i alla fall så himla nöjda. Jag kan inte fatta att vårt hus snart kommer att vara fint igen. Att katterna inte längre kommer att vara den enda anledningen till att vilja komma hem, utan att vi kommer att kunna öppna dörren och tänka: yes, tänk att vi bor just här!

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Lukas Jacobson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB