Landslagsstjärnan Isabelle Gulldén bloggar från VM i Kina

Nervöst?

av Isabelle Gulldén

Jag förstår verkligen om ni var nervösa framför tv-apparaterna idag. Det som såg så bra ut, blev väldigt nervöst mot slutet. Vi fick massa utvisningar och dom kunde smyga närmare. Men det är ju lite det som är kul med handboll. Det kan svänga så snabbt.
Vi började matchen lite trögt men hade en period där vi drog ifrån från 5-5 till 6-14. Den perioden visade vi verkligen hur grymma vi är. Vårat försvarspel var så bra. Jag är så nöjd över våran lilla box. Det spelade ingen roll vilken spelare som kom in så gav den allt. Avslutningen var ju grym. Matildas slängning efter bollen och Linneas skott på frikast(över Matildas nedhåll). Jag blev så lycklig när Linnea satte skottet.

Roligaste händelsen på matchen är när Linnea får ett skott i huvudet, lägger sig ner och man hör ett woohhoo från Linnea som att det var inte vore någonting.

Efter matchen joggade vi ner i 20 minuter exakt. Min längsta nerjogg någonsin. Men det är för att vi ska få ut alla slaggprodukter. Man får även proviva efter match för att återhämtningen ska ske på bästa sätt.
Sen fick vi kolla en halvlek på Frankrike – Danmark men det var ingen vidare första halvlek. Det var massa missade avslut och lite av en så kallad hawaii handboll. Frankrike har inlätt lite knaggligt och måste vinna imorgon för att ha någon chans att gå vidare. Så imorgon blir det en riktigt hård match.

Här är några av försvarsjättarna

Var ni nervösa idag?
Hoppas ni har det bra där hemma och att ni imorgon sitter i era Sverige tröjor och skriker er hesa under matchen =)