Arkiv för May 2011

- Sida 1 av 8

Det vankas bröllop

av Anna Benson
2011-05-27 11.23.21.jpg

Jag fick en trevlig inbjudan på posten förra veckan. Ett ståtligt bröllop stundar. Det är underbart vackert och härligt med bröllop tycker jag. Det brukar bli några varje år. Har ni några bröllop planerade?

Kategorier stockholm life

Golf och skidor på samma dag!

av Anna Benson

Läs min artikel om resan till Österrike.

_MG_6816.JPG

Kombinera golf och skidor i Alperna

Läcker skidåkning på snöklädda Alptoppar i stekande solsken på förmiddagen. En golfrunda i bergsdalen under perfekta förhållanden på eftermiddagen. Afterski och en lunch på golfbanan däremellan. Detta är möjligt i Zell am See i Österrike.

En av de populäraste semesterorter i Österrike är Zell am See utanför staden Salzburg. Förutom de vackra omgivningarna med Alptopparna finns här också en stor sjö som ka bli upp till 24 grader varm på sommaren. Att ta en båttur på den precis när du anländer är att rekommendera, allt för att insupa atmosfären och intrycksfulla omgivningen på bästa sätt.

Snögaranti

Alperna innebär för det flesta skidåkning. I glaciären i Kaprun kan du i stort sett åka året runt, då man endast stänger liftarna i juli månad. Man kan åka skidor på upp till 3000 meters höjd, där det alltid är garanterat snö. Världens högsta kabellift (113 meter) tar dig upp till toppen. I Kaprun hittar du snöparker för alla stilar samt läckra offpist-möjligheter. Här finns också affärer, barer och restauranger. Du kan till och med övernatta i en igloo på 2500 meters höjd om du så önskar. Många nyblivna bröllopspar gör just det. Professionella skidskolor för alla åldrar och nivåer anordnas och bokas enkelt via skiduthyrningen eller hotellet. Att hyra skidor gör du smidigast i backen. Mest njutbart är det under våren och hösten när solen bränner i ansiktet och köerna är mindre till liftar och restauranger. Då är det bäst åkning på förmiddagarna innan snön blir för tung och framförallt hinner du spela golf eller njuta av hotellets SPA på eftermiddagen.

Golf i Alpmiljö

Golf Club Zell am See Golf – Kaprun erbjuder 36 hål på en välskött anläggning. Här finns också en välrenommerad och populär restaurang som serverar Österrikiska delikatesser. Är det fint väder sitter du ute på terrassen och blickar ut över 18:e hålet på mästerskapsbanan och njuter av någon god dryck. I närområdet ligger det flera golfbanor med 18 hål som alla håller hög standard. Bor man på de närbelägna hotellen erbjuder de flesta reducerad greenfeeavgifter på golfbanorna runt omkring. Flera av hotellen erbjuder också speciella skid- och golfpaket till fördelaktiga priser. Det är enkelt att få starttider och särskilt i Zell am See där man har 36 hål. Att spela med Alperna i bakgrunden är enastående vackert och en upplevelse i sig. Extra speciellt blir det om man har besökt toppen i Kaprun samma morgon, då man enkelt ser den från golfbanan i Zell am See.

Upplev Mozarts Salzburg

Tröttnar du på golf och skidåkning kan du ta en guidad tur i den närbelägna staden Salzburg och lära dig mer om stadens spännande historia. Här föddes musikgeniet Wolfgang Mozart och det går att beskåda hans hem i stadens centrum samt lyssna till hans musik. Vill man fortsätta i musikens tecken kan man gå på flera ”Sound of Music” inspirerade shower, för det var också i Salzburg historien bakom ”Sound of Music” utspelade sig. Salzburg är också känd för sin öl och det är möjligt att besöka flera ölbryggerier som anordnar särskilda provningar och ölkalas. Palatset i Hellbrunn är även det värt ett besök med sina vatten- och lufttrycksbaserade spektakulära attraktioner byggda år 1750. Här kan man också äta och dricka gott i slottets gästvänliga restaurang. Under sommarmånaderna är det extra härligt och då är även mountainbike och vandring populära aktiviteter.

Faktaruta:

Resa hit:

Lufthansa, Norwegian, Austrian Airlines, SAS och Air Berlin flyger från Stockholm till Salzburg. Från Göteborg flyger Austrian Airlines och Air Berlin. Billigast från 1500 kr t/r. Alternativt kan man flyga till München och åka buss eller tåg till Zell am See som ligger ca 15 mil bort.

Boende:

***** Hotel Salzburgerhof (erbjuder 7 nätter dubbelrum, 3 dagar liftkort, 3 greenfee, spa access 1050€/per person) www.salzburgerhof.at **** Grand Hotel Zell am See (erbjuder 7 nätter dubbelrum, 3 dagars liftkort, 3 greenfee, spa accesss 870€/per person. Erbjuder också alternativ för 4 nätter) www.grandhotel.cc *** Berghotel Rudolfschutte (stor inomhuspool och ett högt beläget hotell på 2300 m. Har inga särskilda golf- och skidpaket, men ändå prisvärda hotellrum från 50€/natten. www.rudolfshuette.at

Liftkort:

Endagspass – 20€ barn 40€ vuxen. Tvådagarspass – 35€ barn 70€ vuxen. Tredagarspass – 50€ barn 100 € vuxen

Greenfee:

Golf Club Zell am See – Kaprun 70€ vardagar 78€ helger 36 hål Golf Club Gut Brandlhof 68€ vardagar 72€ helger 24 hål (18 + 6) Golf Club Lungau 60€ vardagar 68€ helger 18 hål Golf Club Salzburg-Eugendorf 70€ alla dagar 18 hål

Tips:

*Kombinationen skidor och golf samt besök i Salzburg med dess sevärdheter, görs sig allra bäst på våren eller tidig höst. *Zell am See-Kaprun kortet finns tillgängligt från 15 maj – 15 oktober och är gratis. Det berättigar till mängder av rabatter på olika tjänster, aktiviteter, SPA, museum, boende, och restauranger. *Cinema 3000 är en läcker biograf belägen på toppen av Kaprun. Här visas film på den vackra naturen var femtonde minut. Absolut värt ett besök!

Läs mer på www.zellamsee-kaprun.com

IMG_1340.jpg

Tack snälla för att ni läser!

av Anna Benson

Det är väldigt många som läser varje dag. Just nu en stadig läskrets som har hållit i sig ett tag. Kul, då det är fler än på länge. Tack snälla underbara ni för att ni läser. Tack!

Thomas Di Leva och hans kraft

av Anna Benson

Ikväll var jag på ”Du kan sjunga gospels” avslutningskonsert på vårterminen i Filadelfiakyrkan i Vasastan. Det är otroligt häftig känsla att se 1000 personer sjunga så vackert samt att följa Gabriels intruktioner. Jag är imponerad. Thomas Di Leva var där som gästartist och jag måste erkänna att jag var skeptisk när jag fick veta det för några månader sedan, men tji fick jag. Gud vad bra han var och han charmade publiken som få. Han fick dem tlll och med att viska… Se videoklipp. Vill ni se alla videoklipp från kvällens konsert klicka här. Jag träffade Gabriels föräldrar också som är otroligt mysiga och härliga. Förresten Gabriels scenkläder var riktigt läckra kvällen till ära. Inte minst västen som hade lite bling bling på tal om det tidigare idag.

2011-05-30 19.58.15.jpg 2011-05-30 21.26.28.jpg 2011-05-30 21.27.06.jpg 2011-05-30 20.53.47.jpg 2011-05-30 19.20.19.jpg

Lite bling bling

av Anna Benson
2011-05-30 00.08.34.jpg

I fredags fick jag det här fina örhängerna av en underbar vän. Så vackra. Räkna med att se dem på mig då och då. Jag gillar bling bling ibland. Tack snälla Snojs!

Kategorier stockholm life

Mors dag på Lidingö

av Anna Benson
2011-05-29 20.23.32.jpg

Igår kväll var jag på middag hos min underbara extramamma, Madeleine på Lidingö. Jag älskar att vara där. Vi har alltid så mycket att prata om och timmarna försvinner snabbt. Det är få som har ett så varmt hjärta. Jag har inte firat mors dag på nästan tio år tror jag så det var på tiden. Jag hade till och med lite högläsning ur min nya bok. Det är kul och jag känner mig väldigt stolt över den. Snart tillgänglig för alla. Gåshaga är btw väldigt vackert och rofullt. 

Kategorier stockholm life

Oj, vilket vrålåk

av Anna Benson
Foto3568.jpg

Den här svindyra Lamborghinin stod utanför min port igår. Det kändes precis som när jag stiger ut på Collins Avenue i Miami. Same same but different. Skulle dock inte vilja ha den.

Kategorier stockholm life

Mäktigt är bara förnamnet

av Anna Benson
2011-05-29 11.59.23.jpg

Idag var jag på Solvalla och Elitloppet. Det är mäktigt och häftigt, men vad är ett Elitlopp utan Viola Silas? Nästa år gumman! Igår smällde Fredrik Persson dock till med en vinst i V75 med Chimall TT. Grymt, och synd att jag inte var på plats då. Idag var det mest kul att se min vän Gabriel Forss som ledde in sin stora fantastiska kör mitt på Solvalla för att bland annat sjunga Nationalsången. Mäktigt är bara förnamnet. Inte varje dag de sjunger inför 30 000 personer.

Jag hade förresten nattgäster i form av min älskade syster Frida och just Fredrik Persson som firade gårdagens seger med ångbastu och brunch på Södra Teatern.

2011-05-29 11.09.32.jpg 2011-05-29 12.07.09.jpg 2011-05-29 12.06.11.jpg 2011-05-29 11.34.24.jpg

Jag har fått hund!

av Anna Benson
IMG_6844.jpg

Ja, alltså jag har inte fått hund. Men jag är hundvakt. Älskar verkligen inte hundar, men vissa och ja jag kan faktiskt tänka mig att ha hund. Ibland (hur fan ska jag göra med allt resande?). En väldigt liten hund i så fall. När jag bodde hos Madeleine i Helsingborg för många år sedan så hade vi hund. Det var riktigt mysigt och Alice kommer jag aldrig att glömma. Igår på restaurang ”Josefina” träffade jag söta Emilia som hade sin lilla pärla Elly med sig. Elly är en liten valp och inte alls gammal. Det roliga var att hon fick hoppa upp på Fredriks moppe och följa med mig hem genom staden. Måste sett rätt kul ut. Jag har haft det sååå mysigt med Elly och riktigt lugnt och skönt. I natt sov vi supergott och hon stormtrivs hemma hos mig, men gillar inte att springa i trappan själv. Näpp prinsessvarning och divaattityd gör att hon bärs upp. Om jag tycker det är kul när hon bajsar? Nej. But I love her och igår kväll tog vi världens längsta promenad på Söder och i Gamla Stan. Sååå härligt. Vi hade drickpaus också.

IMG_1110.jpg 2011-05-28 19.21.15.jpg 2011-05-28 21.58.51.jpg
Kategorier stockholm life
Sida 1 av 8
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB