Arkiv för September 2009

- Sida 1 av 2

Porrig PR på Lamborghini?

av Benjamin Ekroth

Mejl från Martin Ström till redaktionen:

”Enligt tyska sajten auto reporter: Raffaello Porro neuer Leiter Kommunikation Automobili Lamborghini S.p.A

Jag konstaterar att detta innebär fler fräscha mässbrudar framöver…eh…”

 

Hårdtest på Kinnekulle

av Benjamin Ekroth

Igår körde Martin, Robert, Dino och Benjamin till Kinnekulle för en dags tufft test på bana. En väldigt trevlig dag på kontoret, även om man alltid ska avstå från att ta det där sista varvet… Du får se testet inom kort i Bil-bilagan. Men vi kan lova att Martin lyckades ta några riktigt bra bilder.

Här är en liten titt bakom kulisserna, när Martin riggar kameran och sedan en inblick i hur snabbt det går från noll till hundra i Audi TT-RS…

Top Gear sågar Saab 9-5

av Benjamin Ekroth

Clarkson och pojkarna.Clarkson och pojkarna.

Våra goda vänner på Top Gear besökte också Frankfurtsalongen. De plockade fram sin coolwall för att ranka bilnyheterna.

Ferrari 458 Italia fick bra betyg: ”Latest techno-fest from Maranello, developed by Das Stig. Best-looking Ferrari since, well, ever?”

Rolls-Royce Ghost fick också bra betyg: ”It’s a cheaper, smaller Rolls that isn’t small or cheap. But it is cool.”

Till och med fransmännen (som britterna av väldigt historiska skäl alltid sågar) fick bra betyg: Peugeot RCZ – a rival for the TT, and a Peugeot we’re actually excited about.”

Och så Saab då, som sågas med omdömet: ”New Saab 9-5 – as driven by your granddad.”

Då så, då vet vi vilka bilar som är coola och inte coola.

 

Camping-kungen

av Benjamin Ekroth
Bild 2.png

Husbilssemestern kommer aldrig mer bli sig lik. Nu är Royal Eagle här. För 15 miljoner kronor bor du som en greve och kan ta din lilla cab med dig. Själv blir jag sugen på att se de övriga camparnas miner när jag glider in med den här finlandsfärjan till husbil på den lilla campingen vid Siljansjön.

Kolla filmen själv här.

 

Bugattis nya familjebil

av Benjamin Ekroth

Bugatti 16 C Galibier heter konceptbilen som ska möta Porsche Panamera och Aston Martin Rapide. Fyra dörrar och gott om läder och ädelträ. Releasebilderna är inget annat än ren porr för bilälskare. Bilen väntas komma runt 2013 och kosta 900 000 pund, vilket motsvarar 10 221 300 kronor i dag. Men du har ju fyra år på dig att spara. Lustigast är ”måsvinge-motorhuven”. På bilden ser det mest ut som att meka på Batmobilen, men låt dig inte luras. Bilen ÄR vacker.

Bild 1.png

Du hittar fler sköna bilder här: Autocar.

Fyrhjulsdrift mitt i stan?

av Benjamin Ekroth

När Robert och Martin kollar in skönheter i Frankfurt får vi andra hålla oss till godo med det som bjuds på hemmaplan. Jag passerade en Volvo XC70-taxi på Sveavägen i Stockholm och det får mig att fundera. Varför extra törstig fyrhjulsdrift på Sveavägen i Stockholm? Är det för att passera extra höga trottoarkanter eller om man skulle behöva komma loss ur en väldigt djup vattenpöl vid Stureplan? Nä, tänk globalt och handla lokalt. En vanlig V70 klarar vardagens utmaningar precis lika bra.

bild.jpg

Nu börjar det likna något

av Martin Ström
Mercedes SLS AMG

75 procent av dagen gick åt till förrvirrat irrande runt på det gigantiska mässområdet utan att jag kände att jag fick gjort något alls.

Men på eftermiddagen började det likna något.

Jag passerade de enorma köerna till Rolls Royce och Ferraris monter, provsatt Aston Martin Rapide (som är sjukt trång inuti som alla Aston) och fluktade på nya fyrsitsiga Maseraticabben men tog ingen bild på den eftersom mässfolket tagit en mörkbrun bil men glömt att ljussätta den.

Sen kom dagens höjdpunkt.

Mercedes SLS AMG!!!

Vilken bil, och när jag ändå var i montern passade PR-chefen Sverker Dahl på att berätta att detta tvåmiljonersmonster hade han precis lagt en beställning på. Samma röda färg och ljusa skinnklädsel som på mässbilen blir det på pressbilen som kommer i vår. Jag kan knappt bärga mig till jag får lägga beslag på den…ahhh.

Imorgon ska jag kika i Bugattis monter, de ska ha något fyrsitsigt ryktas det om. Nya McLaren vore kul att se men den är tydligen undangömd enligt en säker källa på Daimler, men leta kan ska jag försöka ändå.
Kanske släpper Ferrari in mig i montern också. Hoppas!

Sen är det chatt kl 13:00.
Då kan ni bombardera mig med sportbilsfrågor.

Polisens nya sparbeting

av Jonas Bladh
Polis1.jpg polis2.jpg

Såg en polisbil som var ute och svängde i eftermiddagstrafiken härom dagen. Blåljuset funkade, bromsljusen funkade. Men jag tror att de sparade på batteriet eftersom halvljuset var läckt.

Är det spartider så är det.

//Jonas

VW-gruppen blandar och ger

av Martin Ström
min nya bil...

På vägen hem från Volkswagengruppens nyhetskavalkad delar jag bil med några Audikillar. De är odelat positiva till kommande bilåret som ska följa upp ett av de sämsta för branchen i mannaminne. Och det kanske inte är så konstigt. Audi går ju bra och satsar på bred front, även om jag till viss del kan hålla med några av er läsare som tycker att alla Audimodeller ser likadana ut.
Konceptet med att mangla ut massor av modeller fungerar hittills klockrent så därför fortsätter Audi med samma höga tempo. Och ja, jag trivs bra i nya R8 Spyder. Längtar redan efter våren och en tunnel där man kan njuta av V10-motorn skrikandes för full hals.

VW-gruppen bjöd ju på en rätt blandad kompott med en Scanialastbil som mest udda inslag och en Bugatti Veyron med ny blålackad kolfiber som den tröttaste nyheten.

Pigg kändes däremot E-Up, den eldrivna minibilen. Men nu har vi sett konceptet flera gånger, nu vill vi se bilen på gatorna istället.

Imorgon ser jag fram emot en förmodad visning av nya enlitersbilen från Volkswagen (ska dra 0,15 l/mil) samt Ferraris nya vrålåk 458 Italia. Massor av annat skoj, särskilt alla elbilar blir det också. 

/Martin

Frankfurtsalongen igång

av Martin Ström

Nu är vi på plats i Frankfurt för att bevaka bilsalongen som öppnar imorgon. Men Greenpeace hann före och snickrade upp ett stort plakat för att visa sitt missnöje. Kanske kan de glädjas åt att mässan i år är mindre på grund av finanskrisen.

Faktum är att antalet utställare har sjunkit från 1046 till 753 och därmed också mässytan från
220 000 kvadratmeter till 185 000. Skönt, då får man kanske inte lika mycket skoskav som förra
gången…

Nåväl. Imorgon drar rapporteringen igång på allvar. Nu är det dock dags för Volkswagens förspel
där jag förväntar mig att få se konceptbilen som drar 0,15 liter milen och mycket annat skoj.

/Martin

 

Bilsalongen gillas inte av alla
Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB