Arkiv för December 2009

- Sida 1 av 1

Saabs ljusa framtid

av Benjamin Ekroth

En dag som denna vill man minnas alla tjusiga konceptbilar Saab har visat på senare tid. Aero X, 9X Bio Hybrid, stadsjeepen 9-4X och det läckra cabkonceptet 9-X Air. Titta och njut. Saabs underbara kreativitet var det aldrig något fel på.

Gröna bilister relanserar sig själva

av Benjamin Ekroth

Det kom ett pressmeddelande till Bil-redaktionen:

Gröna Bilister har utnämnt biogas till Bästa Bränsle 2009, eftersom biogas har lägst klimatpåverkan, lägst hälsopåverkan och kan framställas av restprodukter. ”Vi är stolta över att vara delaktiga i den svenska biogasboomen”, säger Jakob Lagercrantz, ordförande, Gröna Bilister.

Äntligen finns det en prisutdelning som är mindre betydelsefull än Guldbaggegalan. Det svenska filmpriset har alltid lidit av att det bara görs tre svenska filmer per år, därför har prisutdelningen eller de nominerade aldrig varit särskilt spännande. Men nu finns det alltså ett pris med ännu färre nominerade.

Nu väntar vi med spänning på den rafflande uppgörelsen 2010. Kan det dyka upp en bubblare kanske? Gengas? Uttjänt kärnbränsle? Eller sopor som den bil de kör i Tillbaka till framtiden 3?

Och att Gröna Bilister känner sig delaktiga i biogasboomen är ett skämt. Efter att ha kramat etanolen i flera år har Gröna bilister famlat efter ett nytt grässtrå att hålla fast vid. Nu har de hittat biogasen. Som ju absolut inte är någon nyhet. Det har funnits i flera år. Först nu har Gröna bilister hoppat på gaståget – för att ha en anledning att existera ett tag till. Är det inte dags att lägga ner? Miljöbilsutvecklingen klarar sig ju alldeles utmärkt utan Gröna bilister.

Iskallt uppdrag

av Benjamin Ekroth
bild.jpg

Robert, Benjamin och Martin med våra tre heta busbilar. Ford Focus RS, Mitsubishi Evo X och… Saab 9-3X. Det blev en het uppgörelse ute på Gåraträsksjön. Allt vi kan säga är att fyra hjul driver bättre än två. Läs allt om det i Bil-tidningen som kommer i mitten på januari.

lite bilder från dagens snötester

av Martin Ström

det är fasligt dåligt med vinter även i Jämtlands inland men vi körde upp på lite höjder och hittade äntligen riktigt vinterlandskap. Giftgröna Focus RS är en riktigt skojig vinterbil, en överraskning. Att Evo X skulle vara rolig visste vi redan, vilken leksak. Golf GTI är en besvikelse, antisladd går inte att koppla ur…

IMG_0157.JPG IMG_0164.JPG

Nu stannar vår BMW igen

av Martin Ström

Just nu testar vi BMW 316d som har stopp/start-system. Men senaste dagarna har det varit vinter i Göteborg och vår BMW har vägrat stanna.

Nu är det varmare igen, fyra grader för att vara exakt och då stannar bilen vid rödljusen som sig bör.
När ska BMW uppdatera systemet och klara minusgrader som t.ex. Audi?

2009Dec04_0001.JPG

Renault trollar i photoshop

av Martin Ström
Renault kan trolla

Hur får man rörelseoskärpa på en bil när man fotograferar? Jo, man pannorerar, alltså rör kameran i sidled och följer bilen. Eller så gör man det i photoshop som här ovan. Men man kan bara få oskärpa i en riktning, det har Renault inte fattat, eller cyklar damen på cykeln baklänges kanske? Är det måhända bilen som backar? Nej, det ser vi på rörelseriktningen.
Renault har alltså rätt slapphänta photoshopjeppar på sin reklamavdelning.

Bilen är för övrigt eldriven och ska visas upp vid klimatmötet i Köpenhamn COP15. Och 2011 går den i serieproduktion.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB