Arkiv för May 2012

- Sida 1 av 1

Lasse trivs bäst i öppna landskap

av Benjamin Ekroth
bild.jpg

När team Collin åkte ut med Volvo XC70 och nya Audi A6 Allroad fick plötsligt Lasse Allard, vår mästerfotograf, feeling. Han bestämde sig för att plåta från hjälpföraren Gunnars traktor. Lase har aldrig bangat för en bra bild. Inte den här gången heller. Men det ser inte ut som han lider däruppe på traktorn, den gode Lasse. Nä, tvärtom. Det lät på honom som att han haft en riktigt bra dag på jobbet. Ska han överge fotograflivet och söka jobb som dräng nu?

Porsche – polisens favorit

av Benjamin Ekroth
bild.JPG

På vägen ner till Skåne blev redaktören Niclas stoppad i Porschen. På vägen hem var det Roberts tur. Anledningen? Det saknades nummerskylt fram. Vi andra har börjat vänja oss nu. Så fort vi kör förbi en fartkontroll dras blåljuset igång, polisen svänger ut och jagar ikapp Porschen. Men Robert fann sig väl tillrätta och kunde motta två viten. Porsche måste nu åtgärda nummerskylten samt byta ut de blankslitna bakdäcken, annars blir det böter nästa gång. Nu har plötsligt folk på redaktionen blivit trötta på Porschen. Redigeraren Maya vill inte ha den över helgen. Redaktören Niclas bangar däremot inte. Det är ju trots allt en härlig bil. Men med en förhöjd risk att bli stoppad av polisen.

Bilredaktionens app-favorit

av Benjamin Ekroth
IMG_2760.JPG

Nu har HELA redaktionen skaffat gratis-appen Waze till våra smartphones. Och vi upphör inte att häpna över alla funktioner. Ibland sitter vi i grupp och jämför. Som ikväll. Poäng, funtioner, allt möjligt. Vi tycker det är jättekul. Och att Waze är en fantastisk sak. Helt gratis dessutom. Den varnar för poliser, olyckor, fartkameror, vägarbeten och allt möjligt. Hur smart som helst. Ju fler som använder den, desto bättre blir den. Skaffa du också. Waze.

Hur var det här då?

av Benjamin Ekroth
polis.jpg

Vår man Niclas blev ikappkörd av mc-polis och invinkad. För första gången i Niclas liv. Efter en månad på Bilredaktionen. På vägen ner till Österlen där bilredaktionen just nu testar fem sköna cabbar. Morgan, Mini, Porsche Boxster, Audi TT och Mazda Miata. Niclas körde vid stopptillfället Porschen. Iförd palestinasjal i en ny Porsche utan registreringsskylt. Niclas hade inte anat att det kunde vara en skum kombination och kunde därför inte förstå varför han blev stoppad och blev därför mäkta nervös.

– Vart är du på väg, frågade polisen.

– Är det inte kallt att köra så där, frågade han sen.

– Är det din bil, frågade han därefter.

– Ja, du har ingen registreringsskylt på bilen. Egentligen får du inte köra med det här. Och egentligen är det böter, tillade han.

Niclas kan i efterhand inte redogöra för hur polismannen faktiskt lät bli att bötfälla honom. Men när polismannen gått ett par varv runt bilen och konstaterat att den var svensk fick Niclas, extremt lättad, åka vidare.

Sommaren är kort

av Benjamin Ekroth
Miata snö.jpg

På tisdag ska vi testa cabbar. Riktigt sköna sommarbilar. Det bär av söderut för tre dagars njutning i fem öppna bilar. Johannes startar dock lite mer norrut än vi andra. Idag, den 5 maj, såg det inte supersomrigt ut när han vaknade. Han är glad att han cabbade upp inför natten. Han är mindre glad över sommardäcken som sitter på. Minst glad är han över den totala frånvaron av sommarkänslor. Som inte ens en cd-skiva med Tomas Ledin kan locka fram just idag i Norråker. Vi får se, vi hoppas på tjällossning och rattmuff av senast tisdag.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB