Och hastighetsrekordet är… Masalskis

Tjenamoss!

Sedan senast har vi (väl?) i kommentarsfältet kommit fram till att All Star-matcher är något vi inte hoppar ur våra leder för att se, men att skillsen är något som är trevligt att spana in före själva spelet dissas. Själv har jag inte åstadkommit särskilt mycket förutom att ha dragit på mig feber, i feberyran slängt en tanke på Aleksandr Rjazantsevs påstådda hastighetsrekord på 183 kilometer i timmen och nu till sist blivit av med febern.

Det jag känner, och mer eller mindre känt hela tiden, är att jag struntar fullständigt i om det är en lirare från KHL eller NHL som drar i väg det hårdaste slagskottet under ett All Star-jippo. Jag menar, ska man verkligen kolla upp vem som har det hårdaste slagskottet i världen får man köra en tävling som enbart går ut på det, ha kvalificeringer runt hela hockeyvärlden och allt det där. Vad säger att ingen i KHL som inte blev uttagen till jippot för sina prestationer för sitt lag under säsongen inte skjuter hårdare än Rjazantsev och vice versa med Chara i NHL?

Så det är skitsamma med det där, om ni frågar mig. Dessutom slog han inte ens hastighetsrekordet för KHL-spelare i Lettland

Det är fortfarande Jugramålvakten Edgars Masalskis som har det. Han satte det med en bil, bröt naturligtvis lagen och berättade nyligen om det i en intervju magasinet Hot Ice.

– Vad finns det att dölja, ibland bryter man hastighetsbegränsningarna. Det är bara bra att kunna vägarna. Jag förstår var det kan finnas poliser och var det inte finns. Mitt personliga rekord i Lettland är 210 kilometer i timmen. Det var väldigt länge sedan och bilen var min pappas. Nu får han reda på det.

Masalskis älskar enligt egen utsago bilar och framför allt då bilar som går fort. Linus Videll behöver dock inte känna sig orolig för att sätta sig i lettländarens passagerarsätte i Chanty-Mansijsk. Masalskis har inte bemödat sig att ska en ny kärra sedan flytten från Lettland eftersom han bara bor tio minuter från arenan.

Till sist och apropå All Star-helgens snackisar. Fisketrixaren Vladimir Tarasenko slog i kväll till med sitt första hat trick i SKA S:t Petersburgs tröja samtidigt som klubben firade sin 1000:e match den ryska högstaligan.

Det smällde bara till.