Startsida / Inlägg

Carrie, Samantha, Miranda and Carles

av Johanna Frändén

I kväll fick så Leo Messi (kort kille, blyg, från Argentina, svårt att säga ’s’) plocka med sig guldskon hem från Don Balons gala.
34 mål i Barça-tröjan förra året, två hittills i år och när jag säger att Leo får dojan med sig minst en gång till under karriären är det inte direkt så att min haka sticker ut så att jag ser den.
Problemet för Messi är att han blivit rätt poppis med åren. Det är många som vill hänga med honom.

Bild 5.png

Resten av spanjackerna rullar vidare i Europa League och förutom Getafe som gick på en dubbelmina mot Youngboys så var det bara Atlético Madrid som inte tog tre poäng i kväll. (Vi kan ju annars konstatera att två spanska lag, Villarreal och Sevilla, tog full pott medan övriga två spelade rätt bull, men jag känner att vi ska se saker från den positiva sidan här, vi ska välja glädjen.)

Att titelförsvarande Atléti har det lite lurigt finns det så klart skäl till. Det handlar, som vanligt när det går åt skogen i fotboll, om kvinnlig fägring.
Atléticos mister Kicki Flores har teamat upp med den ungerska utvikningsmodellen Orsi Feher (ni får klicka på länken om ni är över 18 år eller har målsmans underskrift) som nyligen berättade i en intervju med portugisiska skvallermagset Flash att hon ser precis varenda match med Atléti och ägnar timmar åt taktiska diskussioner och läget i laget med sin pojkvän.
Ni förstår ju vad som hände sedan. ”Orsi påverkar Atléticos taktik” var en av många påhittiga rubriker som dök upp inför matchen mot Barça där Atléti torskade för första gången på fyra år på hemmaplan.
Och så var Orsi Feher inte så poppis i huvudstaden längre.

Men hörrni. Ibland känner jag att den här bloggen springer bort från några av sina grundläggande ansvarsområden. Jag inser att vi missat att ta De Stora Greppen på slutet.
Men nu.
Jag ger er: the total transformation of Carles Puyol.

Tidigare kunde man ju ganska lätt dela in the life of El Capità i ett par, tre viktiga skeenden.

1978 Carles Puyol föds i Pobla de Segur utanför Barcelona

1995 Puyol skrivs in i Barcelonas akademi

2010 sommar: Carles Puyol vinner VM med Spanien

Och så:

2010 höst: Carles Puyol får feeling

Den strikte renlevnadsmänniskan, som normalt sett bara gillar att spela fotboll och duscha, och får grova samvetskval om han går loss på en extra morot till kvällsfikat, verkar helt plötsligt fattat att det här med att vara fotbollsproffs, det har vissa perks ändå.
Vi vet ju att FC Barcelona var på en finkultursutflykt häromdagen när man kollade in Alejandro Sanz konsert på Montjüic. Puyi tyckte väl att musiken var så där, men att sällskapet, där modellen Malena Costa i allra högsta grad ingick, var tops.

Bild 7.png   Bild 6.png Livin’ la vida loca. Foto: In touch

Och plötsligt var barriären bruten och Carles ställer upp på den mest efterlängtade fotbollsmodeplåtningen alla kategorier på den här sidan om Niclas Alexanderssons reklam för Björnkläder någon gång tidigt 00-tal.

Sitter ni ner?

Bild 8.pngFoto: Marie Claire

Puyi själv? Jo för fan, han gör vad varje storstadskvinna av 10-talet gör efter några galna nätter på stan och överkonsumtion av märkeskläder. Han letar efter harmoni.

Bild 9.png 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB