Compact living -sovrummet.

Idag börjar en vecka full med compact living-inspiration! 

Jag börjar med denna bild från Decorpad, inget compact living över denna bild, MEN… har man en långsmal etta kan man ställa en soffa i fotändan av sängen, då blir sänggaveln/ vikväggen som ett smycke i bakgrunden. Och ett perfekt sätt att kanske se tv’n från både soffan och sängen!

Bild 15decorpad.png

Denna bild är lånad från bloggen Ordning & Reda. Ett perfekt sätt att utnyttja en alkov till både litet bibliotek, soffa och säng i ett!

ordningoinreda.blogspot.c.png

På samma blog som ovan, Ordning & reda, kommer även denna bild, coolt sätt att utnyttja takets möjligheter. Trots den lilla ytan känns rummet otroligt luftigt och stort.

ordningoinreda.blogspot.png

Denna lilla lägenhet, som ägarinnan till butiken och bloggen Madame Petite har, är helt ljuvlig, lantligt och charmigt på minimal yta. Perfekt att ha en gardin som rumsavskiljare.

madamepetite.blogspot.com.png

Ibland gäller det att våga blanda olika rum med varandra. Här har sovrum och bibliotek integrerats på ett snyggt sätt (även om det i detta fall säkerligen inte hade med compact living att göra!). 

Skärmavbild 2010-09-22 kl. 22.21.30.png

Att bygga en del av rummet i etage är ett fiffigt sätt att få in mer förvaring. Här är ett snyggt barn/ tonårsrum, enkelt att bara dra in och ut sängen under skrivbordsdelen. Bilden hittade jag på bloggen CarinH.

w.carinh.se.png

Det här är ingen supersnygg bild men tipsar definitivt om hur smart förvaring kan gå till -mitt i vardagsrummet! Här har man fått in sovrum, mediaprylar och annan förvaring under loftsängen, kanske en arbetsplats eller garderob? Bilden kommer från Littlediggs (kolla in länken för mer smart förvaring!!!).

wwww.littlediggs.com.png

Jag avslutar med en bild från Pinterest. Här har man utnyttjat den höga takhöjden, principen med alkov är otroligt användbart. Här har man satt en spegel längst in i alkoven för att lura ögat att det är ett fönster, smart!

www.pinterest.com.jpg

Ha en fortsatt skön måndag!

/Helena

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma