Jag har blivit tant….

Men asså, det här med mattor. Tror det är en åldersgrej.

Jag har tidigare handlat mattor med tanke på husets kalla golv, nåt billigt som barnen kan spilla på, utan att jag får ångest. Men nu…..barnen har blivit större och jag har börjat snegla på stora, allt dyrare mattor.

Känns verkligen som en tantgrej.

Men det är lika jobbigt som att köpa en handväska eller skor. Huuuuur ska man kunna bestämma sig?

Jag älskar de här infärgade vintagemattorna som varit poppis ett tag. Hittade dessa på bloggen Knightmovesblog.blogspot.se.

rugs2 rugs

På svenska Vintagecarpets.se kan man köpa liknande, gillar verkligen denna gröna…..

vintagecarpets.se

En del av er läsare har koll på att jag jobbar som inredare och butikschef på Fogia möbler. Där har vi ett svenskt märke som heter Chhatwal & Jonnsson, såååå snygga mattor! Gillar dessa med sobert, grafiskt mönster..

Skärmavbild 2013-03-07 kl. 07.51.41

 

Och på amerikanska mattbutiken Matt Cameron har de också superhärliga mattor…. gillar denna infärgade, rosa matta…

Matt Cameron

 

Och slutligen, kvinnan av mönster och textilier, Vivienne Westwood. Här har hon gjort en helt fantastisk matta för The rug Company. Har man den i ett rum, då behöver man inte så mycket mer!

vivienne-westwood-therugcompany.com

Och inte har jag blivit klokare…. köpte nyligen en matta från Ikea, som mina två katter redan klöst sönder….. funderar nu på nån riktig grov sisalmatta, värsta katt-klösar-mattan… men tror den ska tåla det. Någon som vet?

Igår gjorde jag ett inlägg om kristallkronor och idag om mattor… tror jag blivit tant på riktigt!

Ses i morgon vänner!

/Helena

 

 

 

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma