DIY-elementskydd

I dagens Härligt Hemma har jag gjort ett reportage om element. Jag är uppvuxen med två sorters element, klassiska oljefyllda eller de platta elementen som ofta fanns i sommarstugor. Men oj, denna marknad har verkligen exploderat! Köp Härligt Hemma i dag och spana in alla snygga, nya element som finns!

Men en del gamla element är hopplöst fula. Elementskydden som finns i Sverige i dag är inte så himla kul, i England är den marknaden jättestor, mitt nästa blogginlägg ska handla just om det. Här är ett elementskydd, gjord av papper, som du lätt snor i hop på 30 minuter

Skärmavbild 2013-10-26 kl. 08.08.13 Skärmavbild 2013-10-26 kl. 08.08.261. Klipp ut kvadrater ur vitt papper.

2. Vik pappret som ett dragspel och vik sedan på mitten.

3. Tejpa ihop två dragspel så att de formar en rund ”rosett”. Använd gärna en matt tejp så tejpbitarna inte blänker på pappret. Tejpa fast flera rosetter på rad med hjälp av vit sytråd. Fäst sedan rosettraderna under fönsterbrädan med antingen självhäftande kardborreband som du fäster tråden i, vägglera eller bara vanlig tejp. Lätt som en plätt. Och du kan variera storleken på rosetterna, använda färgat eller mönstrat papper.

Ha en skön lördag!

 

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma