Hemma hos Marilyn Monroe

Marilyn Monroe var både en otroligt vacker, begåvad och mytomspunnen figur. Hennes sorgliga död anses av många vara ett arrangerat mord av familjen Kennedy. Eller var det hennes depression som gjorde att hon tog en överdos sömntabletter?

På denna lilla film får vi se glimtar från Marilyns hus i Brentwood, där hon dog i augusti 1962. Trots att bakgrunden till bilderna är en tragedi, är de samtidigt ett otroligt intressant tidsdokument. Norma Jeans sista hem, det enda hon någonsin ägde själv, var rustikt och jordnära. Långt ifrån dagens pråliga Hollywoodmansions.

Huset från 1929 på 12305 5th Helena Drive har fyra sovrum, tre badrum, en pool, en citrusträdgård, klinkrade terrakottagolv och medelhavsinspirerad kakeldekor. Enligt Marilyn Monroe Memories website hittade hon och köpte huset själv 1962, bara några månader före sin död, för 90 000 dollar. Hon reste till Mexiko för att hitta möbler och textilier, som aldrig hann levereras. Speciellt gillade hon trädgården, där hon lekte med sin pudel Maf.

Brentwoodvillan har bytt ägare många gånger genom åren, senast 2010 med utropspriset 3,6 miljoner dollar. Längst ned ser ni mäklarbilderna från Lee Manning/Davidoffer.com visar att huset genomgått en rejäl makeover, men att charmen och detaljerna som Marilyn förmodligen förälskade sig i fortfarande finns kvar. Jag skulle LÄTT kunna köpa huset, som är mycket mer tilltalande än alla värstinghus i Hollywood,  om jag bara hade lite mer guldmynt i fickorna det vill säga!

marilyn monroe Skärmavbild 2014-04-26 kl. 08.11.19

Så här såg mäklarbilderna ut när hennes hem senast var ute till försäljning…..marilyn monroe marilyn monroe marilyn monroe(Bilder: Lee Manning/Davidoffer.com)

Följ Härligt hemma för massor av inspiration och nyheter: ■ FacebookInstagramPinterest

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma