Skapa en vacker sommardukning!

Varje höst och vinter när mörkret är som djupaste, då är det de ljumma, svenska sommarnätterna man minns. Om det så är ute på en skärgårdsklippa i solnedgången, nattpromenaden hem genom stan och solen som redan går upp… eller festen hemma på verandan med grannarna och alla de svenska klassikerna som skvalar på radion i bakgrunden…..

Och är det inte lite extra mysigt när man blir bjuden på middag eller fest och det är extra fint dekorerat? Här är tre dukningar jag gjorde för Härligt Hemma för några år sedan, tycker fortfarande de är inspirerande i sina olika stilar.

Har piffat upp dem med lite nytt plock som finns ute i butik just nu….

dukning

Ljusblått och rosa är alltid tacksamma färger att duka med. Man får sommarvibbar i ett nafs! Använd vackra sidenband och knyt söta rosetter som servetthållare. En grov rustik kruka skapar en härlig kontrast till det gulliga bordet. Porslinet kommer från Pip Studio.Slide2

Ett flaggspel är en perfekt detalj om man snabbt vill skapa festkänsla.Detta finns hos Systerlycklig.se, liksom den blommiga koppen, trevånings kakfatet samt papptallrikarna med gulddekorer på. Guldfärgade bestick finns på många olika ställen i olika prisklasser och material, dessa kommer från Lilla Orangeriet.se. En tårtkupa är perfekt om man vill förbereda snittar eller liknande utomhus, denna rosa i glas är oerhört dekorativ på festbordet, från Jelly Bean. Ljusstakar i mässing, guld och koppar, ger en lyxig touch till det dukade bordet, denna söta finns hos BlackBalloon.se.Slide3

Slide4

Om man har festen i växthuset är det väldigt vackert att plocka upp rustika detaljer som jute, grovt linne, lavendel, zink och grova järnmaterial. Tallrikarna i grått mönster kommer från Systerlycklig.se, liksom ljusstaken på betongfot. Linneservetterna kommer från Norrgavel och glaset på fot som man även kan använda som ljusslykta kommer från GreenGate. Ett fluffigt fårskinn skapar en ombonad känsla och ger skön värme när sommarnatten blir lite småkylig, finns hos TwoShabbychicks.se, liksom den roliga och udda ”vasen” med flera provrör. At ha skålar med gullig insida ger ett vackert skimmer till festen, speciellt om man sätter ljus i några av dem, dessa kommer från Zara Home. Med fjäder, jutesnöre och zinkbricka kan man skapa en unik och vacker detalj både på servetten och runt krukorna på bordet.  Dessa kommer från TwoShabbychicks.se. Ljusbollar skapar en festlig stämning på nolltid, hos Inreda.com finns Happy lights i alla himlens olika färger och kombinationer.Slide5 Slide6

En dukning i vitt, ljust trä och med gröna blad som accent, ger en fräsch svensk sommarfeeling. Rislampan kommer från Inreda.com och de vackra champagneglasen finns hos Designonline.seHar du ingen fin vas, kan du alltid ställa blommorna i en saftkanna och dölja med juteväv eller ställa den i en korg på bordet, denna korg kommer från BlackBalloon.se. Ett blad under tallriken blir en riktigt dekorativ accent på det dukade bordet. Flera olika underlägg finns att välja på hos Zara Home, liksom de guldiga servetthållarna. En annorlunda och vacker accent på bordet är dessa fina oljeljuslyktor från BlackBallon.se, kostar endast 199 kr.

Ha en fin dag vänner!

 

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma