Välkommen hem till Carl Larsson

Det här är mitt drömhem! Aldrig någonsin tidigare har jag blivit så inspirerad av ett hem som detta. För några år sedan var  jag här, i Carl Larssons färgstarka konstnärshem Lilla Hyttnäs, i Sundborn. Och egentligen är jag ju inte jätteförtjust i starka färger… men något djupt inne i mig bubblar när jag är på plats i det här huset.

Lilla Hyttnäs fick Karin och Carl Larsson fick av Karins föräldrar 1888. Det var här hela familjen Larsson samlades, åt sina middagar, samtalade och umgicks i timmar tillsammans med sina barn och goda vänner. Den varma stämningen och harmonin finns kvar i husets alla väggar. Här har tiden stått stilla. Det känns nästan som om familjen bara gått på en promenad. De djärva färgkombinationerna, Karins alla fantastiska textilier, udda möbelplaceringarna och okonventionella lösningarna är än i dag lika överraskande och fascinerande. Välkommen hem till Karin och Carl Larsson, en färgsprakande resa genom tid och rum.

Lilla Hyttnäs, Sundborn, Carl Larsson Slide02 Slide03 Slide04 Slide05 Slide06 Slide07 Slide08 Slide09 Slide10 Slide11 Slide12 Slide13

 

 

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma